Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Hangborsten

Heeft u altijd mooie stevige borsten gehad, maar merkt u dat de borsten steeds meer gaan hangen of slap worden? Hangborsten komen veel voor, vooral naarmate vrouwen ouder worden. De mate waarop borsten gaan hangen verschilt per vrouw en ligt onder andere aan de slapte van de huid. Zo kan het voorkomen dat de huid ernstig verslapt en het borstweefsel vermindert: Blooming Plastische Chirurgie helpt u graag om weer stevige borsten te krijgen met een borstlift of een borstvergroting.

Plan een consult

Wat zijn hangborsten?

Borsten komen in veel vormen en maten. De ene vrouw heeft grote borsten, de ander kleine en weer een ander heeft zo geheten “hangborsten”. Er worden gesproken van hangborsten wanneer het grootste deel van de borst hangt en de tepel naar beneden wijst. Het evenwicht van de borst is verstoord door het verdwijnen van borstweefsel of het verslappen van de huid. We kunnen de schaal van Regnault gebruiken om de verzakking aan te geven. 

Hoe ontstaan hangborsten?

Als u jong bent, heeft u stevige borsten. Vaak beginnen ze in een soort appelvorm. Naarmate u ouder wordt, gaan ze wat hangen en wordt de borst meer peervormig. Daar is helaas weinig aan doen, de huid verslapt nu eenmaal naarmate u ouder wordt. Ook zwangerschap en gewichtsverlies hebben invloed op het volume en de stevigheid van uw borsten. Bekijk waarom:

  • Zwangerschap: tijdens de zwangerschap groeit het klierweefsel. Na de bevalling neemt dit juist weer af en verliest u vaak ook wat vetweefsel. Hierdoor neemt het volume af terwijl de huid wat is opgerekt. Een veelgehoorde fabel is dat borstvoeding geven zorgt voor slappe borsten. In werkelijkheid ontstaan slappe borsten door de hormonale schommelingen tijdens en na de zwangerschap. Borstvoeding heeft hier nauwelijks invloed op.
  • Hormonale schommelingen: tijdens de zwangerschap zijn het de hormonen die ervoor zorgen dat de borsten wat kunnen gaan hangen. Maar niet alleen tijdens de zwangerschap ervaart u hormonale schommelingen. Ook de overgang of het slikken van de pil kunnen zorgen voor schommelingen. Voornamelijk de afname van het vrouwelijke hormoon Oestrogeen zorgt er voor dat de huid verslapt en uw borsten hun stevigheid verliezen. 
  • Gewichtsverlies: borsten bestaan voor een groot deel uit vet. Bij extreem afvallen raakt u dit vet kwijt en neemt het volume van de borsten af terwijl de huid niet vanzelf mee krimpt.
  • Veroudering: des te ouder u wordt des te meer collageen en elastine in de huid afneemt. Dit zorgt ervoor dat het vetweefsel in de borsten afneemt en de huid verslapt. Bij sommige vrouwen leidt dit tot hangborsten.

Wat kunt u tegen hangborsten doen?

Gelukkig zijn er mogelijkheden die u kunt doen om uw borsten weer iets te verstevigen. 

Behandelingen tegen hangborsten

Met een borstlift bent u snel van hangborsten af. Tijdens de ingreep verstevigen en liften we de borsten. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft in de meeste gevallen geen volume meer. Hierdoor ontstaat er een diepe borstplooi, zitten de tepels lager dan de borstplooi en wijzen ze omlaag. Met een borstlift verplaatsen we de tepel naar boven en plaatsen we eventueel een implantaat of eigen vet indien u ook meer volume wenst. Het resultaat is stevige borsten die ter hoogte van de borstkas zitten en er niet meer onder hangen. Het herstel na de ingreep duurt zo’n zes weken, waarna u weer gewoon kunt werken en sporten. Als u geen zwaar lichamelijk werk verricht, kunt u zelfs al na twee weken weer aan de slag.

Borstlift met auto-augmentatie

Een nieuwe techniek om de borsten te liften is Auto-augmentatie met borstlift. Met deze behandeling worden zowel de borsten gelift als het eigen verslapte klierweefsel weer op de juiste positie geplaatst. De verslapte huid wordt vervolgens ingenomen en het tepelhof omhoog gebracht. Ten slotte wordt het klierweefsel van de borst rondom terug op de de borstspier gehecht. Deze manier van liften creëert een natuurlijk decolleté waarbij uw borsten in het midden naar elkaar toekomen. 

Borstlift full natural (auto-augmentatie en lipofilling)

Bij een Full natural borstlift combineren we de technieken auto-augmentatie en lipofilling voor een natuurlijk resultaat. Borsten staan van nature wat dichter bij elkaar en hebben een smalle spleet. Dit creëren we met de auto-augmentatie techniek. Met lipofilling kunnen we de borsten vervolgens wat meer volume geven door actieve vetcellen van uw buik, benen of heupen in uw borsten te spuiten. Omdat eigen vetcellen worden gebruikt voelen uw borsten zachter aan en krijgt u een natuurlijk resultaat.

Borstlift met protheses

Soms is een borstlift niet voldoende, omdat het volume van uw borsten zoveel is afgenomen dat u een veel kleinere cupmaat overhoudt. Dan kunt u kiezen voor een gecombineerde ingreep: een borstlift en een borstvergroting. Hierbij lift de chirurg uw borsten, zodat ze weer op de goede plek komen te zitten én wordt er een implantaat geplaatst om het volume dat verloren is gegaan te vervangen. Zo krijgt u weer mooie, volle borsten.

Borstlift hybrid (protheses en lipofilling)

Een Hybrid borstlift is een combinatie van protheses en lipofilling. De chirurg lift uw borsten, zodat ze weer op de goede plek komen te zitten én er wordt een klein implantaat geplaatst om het verloren volume te vervangen. Voor extra volume wordt er lichaamseigen vet ingespoten tussen de prothese en de huid. Zo krijgt u weer mooie, volle borsten die natuurlijk overkomen. 

Toevoeging Inwendige BH

Een inwendig BH of Inner Bra wordt gebruikt wanneer de borstplooi te weinig steun biedt zodat de borsten naar beneden zakken. Door de borstplooi te verstevigen gaan uw borsten niet hangen. Dit heeft een “inner bra” en kan op twee manieren gedaan worden: via matjes of middels speciale hechtdraad. 

Meer over de borstlift

Heeft u last van slappe borsten of hangborsten en wilt u weten of een borstlift met of zonder borstvergroting de oplossing is? Maak dan een afspraak met een plastisch chirurg bij Blooming. Tijdens een geheel vrijblijvend consult bespreekt u uw klachten en bekijkt de arts wat de beste oplossing is voor uw borsten. Bel 023 5444 974, mail naar info@bloomingpc.nl of vul ons afsprakenformulier in.

Veelgestelde vragen over hangborsten

Hangborsten zijn borsten die door zwaartekracht en/of veroudering van hun oorspronkelijke positie zijn gezakt. Dit wordt veroorzaakt doordat de huid en het ligamentaire weefsel dat de borsten ondersteunt in de loop van de tijd hun elasticiteit verliezen.

Hangborsten kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals zwangerschap, gewichtsveranderingen, veroudering en genetica. Zwangerschap en gewichtsveranderingen kunnen leiden tot een verandering in de grootte van de borsten, wat kan resulteren in verlies van stevigheid. Veroudering kan ervoor zorgen dat het ligamentaire weefsel zijn flexibiliteit verliest en de huid zijn elasticiteit vermindert, waardoor borsten beginnen te zakken. Genetica kan ook een rol spelen bij de ontwikkeling van hangborsten.

Een borstlift is een veel voorkomende behandeling voor hangborsten, waarbij de borsten worden opgetild en opnieuw gevormd. Tijdens de procedure wordt overtollige huid verwijderd en worden de borsten gelift naar een meer jeugdige positie. De tepel- en tepelhofcomplexen worden ook verplaatst om een ​​natuurlijker uiterlijk te creëren.

Een borstlift kan helpen bij hangborsten door het herstellen van de borsten naar een meer jeugdige en natuurlijke positie. Tijdens de procedure wordt overtollige huid verwijderd en wordt het ligamentaire weefsel dat de borsten ondersteunt versterkt, waardoor de borsten een gelift uiterlijk krijgen.