Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Voorhoofdslift

Met een voorhoofdslift of endoscopische voorhoofdslift verstrakken we de huid van uw voorhoofd en corrigeren we uitgezakte wenkbrauwen. Door het ouder worden of erfelijkheid kan het zijn dat de huid van uw voorhoofd slapper wordt en verzakt. Dit zorgt voor een vermoeide uitstraling en een zwaar gevoel op uw wenkbrauwen en oogleden. Als u constant uw wenkbrauwen op moet trekken, weet u hoe vermoeiend dit is. Om dit probleem te verhelpen, voeren wij twee soorten voorhoofdsliften uit: de endoscopische voorhoofdslift en een traditionele voorhoofdslift. Voor een optimaal resultaat combineren we een voorhoofdslift vaak met een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Hoe verloopt het behandeltraject van een voorhoofdslift?

Verdoving

Algehele verdoving

Operatieduur

60 – 90 minuten

Hersteltijd

1 – 2 weken

Tijdens het intakegesprek met uw behandelend plastisch chirurg neemt u alles door wat met de ingreep te maken heeft. Samen bespreekt u welk soort voorhoofdslift voor u het meest geschikt is, welk resultaat u kunt verwachten en wat de mogelijke complicaties zijn die de voorhoofdslift met zich meebrengt. Wij geven u altijd advies en voorlichting over de plastische chirurgie behandeling zelf, de nazorg en de periode daarna.

Daarnaast onderzoekt de plastisch chirurg tijdens dit consult uw staat van gezondheid. U kunt daarbij denken aan:

 • Eerdere operaties rondom het gezicht
 • Medicijngebruik
 • Allergieën voor zover die bij u bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Roken, alcohol- en drugsgebruik

Op basis van deze analyse, uw wensen en de technische mogelijkheden, maakt onze chirurg een behandelplan op maat met daarin de mogelijkheden.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Een voorhoofdslift vindt plaats onder lokale of algehele narcose. Vlak vóór de operatie spuit de plastische chirurg plaatselijk een speciale vloeistof in uw voorhoofdshuid, die zorgt dat de bloedvaten samentrekken. Dit vermindert het bloedverlies. De voorhoofdslift kan vervolgens op twee manieren worden uitgevoerd: open óf endoscopisch. Veelal hangt de keuze af van onder andere de hoogte van uw voorhoofd en haargrens en de voorkeur / het advies van de plastisch chirurg.

Open voorhoofdslift

Wanneer uw voorhoofd relatief hoog (lang) is en u deze niet nog hoger (langer) wil hebben, is een open voorhoofdslift voor u de beste keuze. Bij een open voorhoofdslift wordt de hoogte van het voorhoofd ingekort (korter) en worden tevens de wenkbrauwen gelift. De plastisch chirurg maakt een snee vlak achter de haargrens. Deze insnijding loopt vanaf het midden van het voorhoofd het haar in via de inhammen tot halverwege de verticale haargrens. De hoofdhuid wordt een beetje schuin ingesneden om enkele haarzakjes te sparen, zodat de haren op een gegeven moment weer door het litteken heen gaan groeien. Vervolgens maakt de plastisch chirurg onderhuids de voorhoofdshuid los tot aan de wenkbrauwen. Hij trekt de voorhoofdhuid naar achteren en verwijdert het teveel aan huid. Hierdoor wordt het voorhoofd dus minder hoog (lang) en worden tevens de wenkbrauwen gelift. Daarna hecht de plastisch chirurg de huid. Dit gebeurt veelal met nietjes, omdat deze de haarzakjes sparen waardoor er geen kale plekjes rond het litteken ontstaan. Deze worden na 7 dagen allemaal verwijderd.

Endoscopische voorhoofdslift

Wanneer uw voorhoofd een normaal hoogte heeft of relatief kort is, is een endoscopische voorhoofdslift voor u de beste keuze. Bij een endoscopische voorhoofdslift wordt de hoogte van het voorhoofd iets langer, maar worden zonder noemenswaardige littekens tevens de wenkbrauwen gelift. De plastisch chirurg maakt drie tot vijf sneetjes (van ongeveer een halve centimeter) in uw behaarde hoofdhuid net achter de haargrens. Via deze sneetjes maakt de plastisch chirurg met speciale kijkapparatuur en instrumenten de gehele voorhoofdshuid los tot aan de wenkbrauwen. Vervolgens schuift hij de voorhoofdshuid naar boven. Het teveel aan huid wordt niet verwijderd, maar verschoven richting de bovenkant van uw hoofd (kruin). De huidrichel die hierdoor kan ontstaan verdwijnt vanzelf. De plastisch chirurg zet de huid bovenaan vast met kleine oplosbare of onoplosbare schroefjes in de buitenste laag van uw schedelbot. Daarnaast plakt hij de voorhoofdshuid vaak vast met een speciale weefsellijm aan de onderlaag. Tot slot worden de wondjes weer gehecht.

Een voorhoofdslift gebeurt meestal in dagbehandeling, maar omdat iedereen anders reageert op de verdoving en de ingreep, bepaalt de specialist wanneer u naar huis mag. Houd er wel rekening mee dat u niet zelf mag autorijden na de operatie. Neem daarom altijd iemand mee die u naar huis kan brengen. U kunt de eerste week na de ingreep last hebben van hoofdpijn. Het is belangrijk dat u daarom de eerste dagen absolute rust neemt, zodat uw lichaam genoeg tijd heeft om te herstellen. U kunt wat ongemak ervaren tijdens het slapen door het verband en de zwelling. Om zo min mogelijk last te krijgen, kunt u de pijn bestrijden met Paracetamol. Is dit niet voldoende? Neem dan contact op met de kliniek zodat ze u iets sterkers voor kunnen schrijven.

Net zoals bij elke chirurgische ingreep bestaat er een kans dat er complicaties optreden, maar bij deze ingreep is de kans op complicaties zeer klein. Een aantal complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Allergische reactie
 • Verstoorde wondgenezing
 • Nabloedingen
 • Infectie van de wond

Zeer zeldzaam

 • Beschadiging van zenuwen
 • Asymmetrie in het gezicht
 • Haarverlies
 • Ontstaan van verdikte littekens
 • Gevoelloosheid in het voorhoofd
 • Ontevreden esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost een voorhoofdslift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een voorhoofdslift een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een voorhoofdslift aan tegen een redelijke prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor een voorhoofdslift bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 1.730,-. Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Ervaringsverhalen

Ik ben erg blij met het eindresultaat

Geweldige ervaring

Voor en na foto’s voorhoofdslift

Artikelen over voorhoofdslift

Veelgestelde vragen

De voorsprong die u door middel van een voorhoofdslift behaalt, blijft. De klok wordt teruggezet maar staat niet stil. Na een cosmetische operatie gaat het verouderingsproces gewoon door en hoe dit vordert is erg verschillend per persoon: bij sommigen is het resultaat vijf jaar zichtbaar en bij anderen vijftien jaar. Een goede gezondheid speelt hierbij een rol. Leef daarom gezond en zorg goed voor uw huid. Zo haalt u het maximale uit de ingreep.

De meeste mensen gaan na ongeveer een week weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort werk dat u doet. U kunt na een week pas weer lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Dus doet u lichter werk, dan is deze week haalbaar. Doet u fysiek zwaarder werk, dan duurt het ongeveer een maand voordat u weer aan het werk kunt.

Hoe goed het litteken zichtbaar is, is afhankelijk van het soort voorhoofdslift dat we uitvoeren. Bij de open voorhoofdslift maken we een snede in de haargrens van oor tot oor. Voor een endoscopische voorhoofdslift maken we maar vijf kleine sneetjes in de haargrens. Heeft u voldoende haargroei, dan zijn de littekens bij u minder zichtbaar.