Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

De ins en outs over buikwandcorrecties

Na een zwangerschap, veel gewichtsverlies of een operatie kunt u last hebben van overtollige huid en/of vet van uw buik. Dit kunt u behandelen met een buikwandcorrectie. Lees hier meer!

Als gevolg van een zwangerschap, een operatie, veroudering of gewichtsverlies kan het zijn dat u veel overtollige, opgerekte en slappe huid hebt ter plaatse van de buik. Met een buikwandcorrectie kunnen we dit probleem behandelen.

Wat houdt een buikwandcorrectie in?

Een buikwandcorrectie, of abdominoplastiek is een chirurgische ingreep waarbij de overtollige huid en het overtollige vet worden verwijderd. Vaak gaat dit gepaard met het strakker trekken van de buikspieren voor het mooiste resultaat. Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties:

  • Een mini-buikwandcorrectie. Deze behandeling is geschikt wanneer er alleen een klein huidoverschot aanwezig is onder de navel.
  • Een uitgebreide buikwandcorrectie. Deze behandeling is nodig wanneer de spieren en/of de buikwand erg verslapt zijn of als er sprake is van meer huidoverschot onder en/of boven de navel.
  • Een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Bij deze ingreep wordt er een horizontale en verticale snee gemaakt, bij veel vet en hangend huidoverschot in meerdere richtingen.
  • Een circulaire buikwandcorrectie of lower body lift. Het litteken loopt hierbij door  over de buik en rug. Deze operatie is nodig als er sprake is van overtollige huid en of vetweefsel dat doorloopt richting de rug. Als er veel huidoverschot aanwezig is boven de navel, kan het horizontale litteken van de buik gecombineerd worden met een verticaal litteken om weer een strakke, natuurlijke buik en rugcontouren te creëren.  
  • Een publislift. Dit is mogelijk wanneer er te veel vet en huid rondom de venusheuvel is. Meestal is dit een aanvullende operatie bij een buikwandcorrectie.

Bij het consult kijkt de arts samen met u naar wat de beste behandeling zal zijn voor uw situatie

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een buikwandcorrectie moet u voldoen aan strenge eisen van de verzekeraar, zoals ernstige bewegingsbeperking of onbehandelbaar smetten. U kunt de voorwaarden opvragen bij uw verzekeraar. Indien u niet in aanmerking komt voor vergoeding, kunt u ervoor kiezen om de operatie zelf te betalen. Dit kan bij een privékliniek, zoals Blooming Plastische Chirurgie

Herstel

Na de operatie is het belangrijk om zes weken rustig aan te doen. Gedurende deze periode draagt u compressiekleding om de genezing te ondersteunen. U mag rustig bewegen en uw activiteiten langzaam uitbreiden. Na 6 weken mag u weer sporten en zwaar tillen.