Billen opvullen: de nieuwste beautytrend

Gepubliceerd: 17 oktober 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 17 oktober 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Het is een van de nieuwste trends in de wereld van cosmetische chirurgie: het opvullen van de billen. Diverse celebrities en fitgirls hebben de natuur al een handje geholpen. In Brazilië is het zelfs de normaalste zaak van de wereld om de billen voller te maken. In januari 2017 was plastisch chirurg Joost Staudt te gast bij RTL Boulevard om te vertellen over deze trend en behandeling. Wij informeren je graag over deze gecompliceerde, maar populaire behandeling.

Waarom billen opvullen?

Er zijn verschillende redenen om de billen op te vullen. Een vollere bilpartij is door de invloed van diverse trendsetters een trend geworden en veel dames vinden wat dikkere billen hierdoor simpelweg mooier. Een ander laat het volume herstellen na behoorlijk gewichtsverlies. Ook wordt het volume in de billen minder zodra we ouder worden: dit is een veelgehoorde reden voor het opvullen van de bilpartij.

Opvullen met eigen vet of implantaten?

Wanneer je jouw billen gaat vergroten, kunt u ervoor kiezen dit met eigen vet of met implantaten te doen. De laatste behandelmethode heeft echter niet onze voorkeur, omdat de kans op complicaties met siliconen 30% groter is dan bij het gebruik van lichaamseigen vet. Ook de kans op infecties is groter en bilimplantaten zijn over het algemeen erg hard, waardoor zitten niet erg comfortabel is.

Aanbevolen wordt om te kiezen voor de behandeling waarbij de billen opgevuld worden met eigen vet (lipofilling). Deze behandeling wordt ook wel Brazilian billift genoemd. Er wordt vet verwijderd van bijvoorbeeld de buik en dit wordt vervolgens ingespoten in de bilpartij. Om deze behandeling uit te voeren, moet er voldoende (buik)vet aanwezig zijn om te oogsten. Dit vet wordt bewerkt en op de door u gewenste plaatsen weer ingespoten. De vetcellen die verplaatst zijn en goed doorbloed worden op hun nieuwe plaats, blijven permanent aanwezig. Net als bij elke ingreep kunnen er complicaties optreden. Denk aan aanhoudende pijn, nabloedingen, asymmetrische billen, huidoneffenheden en het verdwijnen van het ingespoten vet.

Kies de juiste arts

Het is erg belangrijk om een billift uit te laten voeren door een gespecialiseerde en goed getrainde plastisch chirurg. Zorg er daarom voor dat de arts aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Bij Kliniek Blooming voeren wij deze behandeling regelmatig uit. Heb je vragen over het opvullen van billen? Neem contact op door te bellen naar 023 2247 880 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

 

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »