Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Een jongere huid met uw eigen lichaamsvet: lipofilling

Naarmate de jaren verstrijken verliest uw gelaat volume en gaat u er ouder uitzien. Dit volume kan teruggebracht worden met hyaluronzuur fillers, maar ook met lichaamseigen vet. Deze behandeling heet lipofilling. Het voordeel van lipofilling is dat het vet uit uw eigen lichaam komt; hierdoor heeft u minder last van bijwerkingen en allergieën. Ook is het effect van lipofilling permanent, terwijl bij fillers de behandeling regelmatig herhaald moet worden.

Wat is lipofilling?

Met lipofilling wordt uw eigen vet getransplanteerd door middel van liposuctie. Dit getransplanteerde vet wordt ingespoten in uw gezicht of in andere lichaamsdelen die volume hebben verloren. Lipofilling wordt gebruikt voor zowel cosmetische doeleinden als voor reconstructieve behandelingen, bijvoorbeeld na een borsttransplantatie.

Het consult
Voordat de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd wordt, zal er eerst een consult met de uitvoerende plastisch chirurg plaatsvinden. Tijdens dit consult worden alle belangrijke aspecten van de behandeling besproken, zoals de inhoud van de behandeling en het resultaat dat u straks mag verwachten. Daarnaast besteden we tijdens dit gesprek ook alvast aandacht aan de nazorg.

De behandeling

Wanneer u akkoord bent gegaan met het behandelplan, wordt de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd. Onder lokale of algehele verdoving wordt met kleine canules vetweefsel uit uw buik of bovenbenen verwijderd. Vervolgens wordt het vet gezuiverd en in het te behandelen gebied geïnjecteerd.

Nazorg
De eerste dagen na de behandeling kunnen de gebieden waar het vet verwijderd is opzwellen. Het is belangrijk om te weten dat het geïnjecteerde vet na enkele maanden weer (gedeeltelijk) kan verdwijnen. Daarom is het resultaat pas na een paar maanden goed te beoordelen. Er zijn soms meerdere behandelingen nodig om het beoogde resultaat te behalen. Toch zal u na een eerste behandeling niet ontevreden zijn: u ziet snel een verbetering van het volume en de soepelheid van de huid.

Lipofilling bij kliniek Blooming

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in lipofilling voor cosmetische én reconstructieve doeleinden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of direct een afspraak maken voor een consult. Bekijk ook eens het onderstaande filmpje, waarbij dr. Paris Melis u stap voor stap meeneemt door de behandeling.