Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Een moderne techniek om het gezicht te liften

Een complete facelift is lang niet altijd nodig. Er bestaan tegenwoordig prachtige technieken om het gezicht subtiel te liften. Bijvoorbeeld een MACS-lift (= Minimal Access Cranial Suspensions). De voordelen van een MACS zijn minimaal zichtbare littekens, minder risico’s en een maximaal effect.

Een verslapte kaaklijn, hamsterwangen, plooien tussen neus en mond – hoeken, een slappe hals: op den duur kan de huid het gaan verliezen van de zwaartekracht. Dit maakt het gezicht nog ouder dan rimpels. Juist voor die problemen bestaat er een fantastische techniek, genaamd de MACS-lift. De hals met kaaklijn en wangen kunnen worden gelift zonder dat het gehele gezicht geopereerd hoeft te worden. Daarmee worden risico’s verkleind. Als de huid nog enige elasticiteit heeft, hoeven er zelfs geen littekens achter het oor te worden gemaakt.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de oudere technieken is dat bij de MACS-lift zowel het gelaat als de hals kan worden meegenomen. Bij deze methode wordt niet alleen de huid gecorrigeerd, zoals bij een minilift, maar wordt ook de onderhuidse structuur verbeterd met een speciale hechttechniek. Daardoor wordt het steunweefsel waar de huid op rust versterkt. Een MACS-lift kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Bij een uitgebreide MACS-lift in combinatie met oogleden en/of liposuctie van de hals/kaaklijn adviseren wij een algehele narcose. Reken op drie tot vier weken voordat je weer helemaal toonbaar bent. Daarna heb je circa acht tot tien jaar plezier van het verjongende effect.

Omdat deze lift vooral de onderhuidse structuren aanpakt en niet zozeer de huid maximaal optrekt, is het belangrijk dat de huid in conditie blijft. Huidverzorgende crèmes die de elasticiteit van de huid verbeteren blijven heel belangrijk.

Bron: Een moderne techniek om het gezicht te liften – DA Magazine uitgave

Lees hier het artikel uit DA Magazine.