Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Billen opvullen

Voorheen was het hebben van grote billen niet iets waar je de aandacht op wilde vestigen. De laatste jaren is dit juist veranderd. Het hebben van onopvallende billen is een nadeel. Billen opvullen is dan ook een trend geworden. Het laten opvullen van je billen is een manier om die gewenste ronde billen te krijgen. Met bilspieroefeningen kom je een heel eind. Maar voor de gewenste vorm is billen opvullen uiteindelijk de enige manier. Daarmee kan nauwkeurig de vorm aangepast worden.

Billen opvullen doe je niet zomaar. Er komt wel wat bij kijken. Het is een chirurgische ingreep met een blijvend effect. Dit houdt in dat het onder verdoving gedaan wordt. Een goede voorbereiding en goede voorwaarden voor snel herstel zijn van wezenlijk belang. Bij Blooming is de enige manier voor het opvullen van billen lipofilling. Dat betekent dat eigen vet gebruikt wordt voor het billen opvullen. Het vet wordt op andere plekken verwijderd (opgezogen) en ingespoten in de billen.

billen opvullen blooming plastische chirurgie

Liever eigen vet voor opvullen van billen

Het gebruik van implantaten voor billen opvullen doen wij niet bij Blooming. De reden hiervoor is dat de kans op complicaties bij het plaatsen van een bilimplantaat groot is. Het gebruik van lichaamseigen vet voor het veranderen van de vorm van de billen heeft verschillende voordelen, met name dat het lichaamseigen weefsel is. Ook is een bijkomend voordeel dat de vetcellen weg worden gehaald van bijvoorbeeld de buik, rug of benen. Dat zijn plekken waar we over het algemeen graag wat vet kwijt willen.

Vet weghalen met liposuctie 

De procedure voor het opvullen van de billen duurt, afhankelijk van de hoeveelheid plekken waar liposuctie wordt uitgevoerd, tussen de 1 en 2,5 uur. Er wordt op verschillende plekken gewerkt. Eerst wordt het vet weggehaald (liposuctie), dan worden de vetcellen gescheiden van de vloeistof die wordt gebruikt voor de liposuctie en daarna wordt het in de billen ingespoten door middel van een canule (een holle naald).

Bij het consult voorafgaand aan de procedure wordt nauwkeurig bepaald waar vet kan worden weggehaald (en hoeveel) en waar het precies wordt ingespoten (en hoeveel). Voorwaarde voor het opvullen van de billen met eigen vet is namelijk wel dat er genoeg vet elders op het lichaam is om te verplaatsen. 

Het herstel na opvullen billen

Na de procedure neemt het herstel wel wat tijd in beslag. De eerste week kun je niet gewoon op je billen zitten. Gelukkig zijn er wel speciale kussens verkrijgbaar waardoor je zonder druk uit te oefenen op het behandelde gebied, toch nog redelijk kunt zitten. 

Ook kunnen de billen nog niet in volle glorie getoond worden. Je draagt de eerste paar weken speciale compressie kleding. Want niet alleen de billen moeten herstellen, ook de plekken waar vet is weggehaald. Als deze periode voorbij is, dan kun je nog heel lang van je opgevulde billen genieten. Vetcellen die ‘hechten’, gaan namelijk nooit meer weg. De gaatjes waar de naalden om het vet weg te halen en om het vet in te spuiten ingaan, zijn klein. Daar zul je na verloop van tijd niet veel meer van zien.

Billen opvullen is geen sinecure, maar kan zeker de moeite waard zijn met de procedure die bij Blooming heel vakkundig wordt uitgevoerd. Onze plastisch chirurgen informeren je graag over de mogelijkheden van het opvullen van de billen tijdens een persoonlijk consult. Neem hier contact met ons op.