Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Billen opvullen: de nieuwste beautytrend

Het is een van de nieuwste trends in de wereld van cosmetische chirurgie: het opvullen van de billen. Diverse celebrities en fitgirls hebben de natuur al een handje geholpen. In Brazilië is het zelfs de normaalste zaak van de wereld om de billen voller te maken. In januari 2017 was plastisch chirurg Joost Staudt te gast bij RTL Boulevard om te vertellen over deze trend en behandeling. Wij informeren je graag over deze gecompliceerde, maar populaire behandeling.

Waarom billen opvullen?

Er zijn verschillende redenen om de billen op te vullen. Een vollere bilpartij is door de invloed van diverse trendsetters een trend geworden en veel dames vinden wat dikkere billen hierdoor simpelweg mooier. Een ander laat het volume herstellen na behoorlijk gewichtsverlies. Ook wordt het volume in de billen minder zodra we ouder worden: dit is een veelgehoorde reden voor het opvullen van de bilpartij.

Opvullen met eigen vet of implantaten?

Wanneer je jouw billen gaat vergroten, kunt u ervoor kiezen dit met eigen vet of met implantaten te doen. De laatste behandelmethode heeft echter niet onze voorkeur, omdat de kans op complicaties met siliconen 30% groter is dan bij het gebruik van lichaamseigen vet. Ook de kans op infecties is groter en bilimplantaten zijn over het algemeen erg hard, waardoor zitten niet erg comfortabel is.

Aanbevolen wordt om te kiezen voor de behandeling waarbij de billen opgevuld worden met eigen vet (lipofilling). Deze behandeling wordt ook wel Brazilian billift genoemd. Er wordt vet verwijderd van bijvoorbeeld de buik en dit wordt vervolgens ingespoten in de bilpartij. Om deze behandeling uit te voeren, moet er voldoende (buik)vet aanwezig zijn om te oogsten. Dit vet wordt bewerkt en op de door u gewenste plaatsen weer ingespoten. De vetcellen die verplaatst zijn en goed doorbloed worden op hun nieuwe plaats, blijven permanent aanwezig. Net als bij elke ingreep kunnen er complicaties optreden. Denk aan aanhoudende pijn, nabloedingen, asymmetrische billen, huidoneffenheden en het verdwijnen van het ingespoten vet.

Kies de juiste arts

Het is erg belangrijk om een billift uit te laten voeren door een gespecialiseerde en goed getrainde plastisch chirurg. Zorg er daarom voor dat de arts aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Bij Kliniek Blooming voeren wij deze behandeling regelmatig uit. Heb je vragen over het opvullen van billen? Neem contact op door te bellen naar 023 2247 880 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.