Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen over een neuscorrectie

Als u overweegt een neuscorrectie te ondergaan, kunnen er veel vragen bij u opkomen over de procedure, de resultaten, en het herstelproces. Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat u graag antwoorden wilt op deze vragen, en daarom hebben we een sectie met veelgestelde vragen over neuscorrecties op onze website geplaatst.

We raden u aan om onze veelgestelde vragen over neuscorrecties te lezen voordat u een consultgesprek bij Blooming Plastische Chirurgie plant. Dit kan u helpen om een beter begrip te krijgen van de procedure en om gerichte vragen te stellen tijdens uw consult. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt en dat u zich comfortabel voelt bij uw beslissing om een neuscorrectie te ondergaan.

In deze sectie kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen over neuscorrecties:

De eerste weken is het verstandig om de druk op uw gezicht te verminderen door met uw hoofd wat hoger te gaan liggen. Leg daarvoor een extra kussen onder uw hoofd of zet het hoofdeinde wat omhoog. Daarnaast adviseren wij om zo veel mogelijk op uw rug te slapen. Hierdoor komt er zo min mogelijk druk op uw gezicht.

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Wanneer we uw neusbrug hebben gecorrigeerd kunt u de eerste zes weken geen (zonne)bril dragen die op de neusbrug steunt. Is een bril voor u noodzakelijk? Dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pleister op uw voorhoofd waar de bril op kan steunen.

De incisies maakt de plastisch chirurg in de meeste gevallen aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies. Op deze manier zijn er geen littekens zichtbaar. In sommige gevallen is er een incisie onder de neus nodig. Dit litteken geneest onopvallend.

Het is verstandig om de eerste weken na de operatie drukke omgevingen en contactsporten te vermijden. Zo voorkomt u dat uw neus beschadigd wordt.

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren we een neuscorrectie uit onder narcose. U ervaart zo geen pijn tijdens de operatie. Na de operatie kan uw neus gevoelig aanvoelen. Indien gewenst mag u een pijnstiller slikken om de pijn te onderdrukken.

Na de operatie treedt er zwelling en blauwe plekken op. In de loop van de week neemt dit weer af. Een week na de operatie komt u terug bij ons in de kliniek om de hechtingen te verwijderen. Na het verwijderen van de hechtingen mag u weer rustig lichte werkzaamheden hervatten. Na zes weken bent u weer in staat om zwaardere lichamelijke werkzaamheden op te pakken.

Dit is volledig afhankelijk van uw wensen. Stoort u zich alleen aan een grote of bolle punt van uw neus? Dan is de neuspuntoperatie meestal voldoende. Wanneer u de lengte, breedte, stand of vorm van uw neus niet mooi vindt, raden we meestal een uitgebreide neuscorrectie aan.

Wanneer de plastisch chirurg alleen de neuspunt corrigeert, is een volledige narcose niet nodig. Met een paar kleine injecties verdooft de chirurg vooraf het gebied dat wordt behandeld. Bij een uitgebreide neuscorrectie brengen we u onder algehele narcose.

We raden u aan om na een uitgebreide neuscorrectie minimaal een week rust te nemen. Na zeven dagen komt u bij ons langs voor een controleafspraak waarbij de plastisch chirurg het spalkje en de hechtingen verwijdert. Een neuspuntcorrectie is over het algemeen minder invasief, waardoor u sneller weer mag werken. Toch dient u ook bij deze ingreep rekening te houden met zwellingen en blauwe en/of rode plekken.

U herstelt sneller wanneer u:

  • voldoende rust neemt;
  • sporten en zware lichamelijke inspanningen de eerste zes weken vermijdt;
  • geen make-up gebruikt die de wondjes kan irriteren;
  • de eerste week na de ingreep geen alcohol drinkt;
  • de spalk laat zitten tot de controleafspraak bij de arts;
  • de eerste dagen met een extra kussen slaapt, waardoor de druk op de wondjes afneemt;
  • de wondjes niet nat laat worden bij het douchen.

Na een uitgebreide neuscorrectie plaatst de chirurg een spalk ter bescherming van de neus. Deze draagt u minimaal tot de controleafspraak.

Het eerste resultaat van een neuscorrectie is al goed te zien wanneer u na een week terugkomt voor het verwijderen van de hechtingen, de pleisters en/of het kapje op de neus. U ziet gelijk in grote lijnen de vormveranderingen waar u het voor deed! Na twee weken is de kans groot dat niemand meer kan ziet dat u geopereerd bent. Natuurlijk is de neus dan nog wel licht gezwollen van de operatie. Na drie maanden verwachten we dat 95% van die zwelling weg is. Officieel gezien heeft littekenweefsel een jaar nodig om volledig uit te rijpen.

Als u nog andere vragen heeft over een neuscorrectie, kunt u altijd contact opnemen met Blooming Plastische Chirurgie. Onze deskundige chirurgen en medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over uw behandeling.

Meer informatie over een neuscorrectie: