Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Wanneer u overweegt om een borstvergroting te ondergaan, begrijpen wij dat er veel vragen kunnen ontstaan over de ingreep, de resultaten en het herstelproces. Om deze reden heeft Blooming Plastische Chirurgie een sectie met veelgestelde vragen over borstvergrotingen op onze website geplaatst. Wij raden u aan om deze vragen door te nemen voordat u een consult bij ons plant. Dit zal u helpen om een beter begrip te krijgen van de procedure en gerichte vragen te stellen tijdens uw afspraak met ons. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt en dat u zich comfortabel voelt bij uw beslissing om een borstvergroting te ondergaan. Neem gerust contact met ons op als u nog meer vragen heeft of als u meer informatie wilt ontvangen over deze behandeling.

In deze sectie kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen over borstvergroting:

U kunt na een borst vergrotende operatie nog steeds borstvoeding geven. De prothese wordt onder het klierweefsel geplaatst en de operatie heeft daarom geen invloed op de werking van de melkklieren. Let wel: niet iedere vrouw kan borstvoeding geven, als het voor de operatie niet lukt, is de kans klein dat het na de operatie wel lukt. 

Wanneer u weer aan het werk kunt, is afhankelijk van het soort werk dat u doet. Doet u fysiek wat lichter werk, dan kunt u na twee weken weer beginnen. Met fysiek zware inspanningen en tillen moet u nog wat langer wachten. De termijn zal dan ook langer zijn (vanaf vier weken), als u fysiek zwaarder werk doet.

Tijdens het eerste consult kunt u verschillende maten protheses passen. Op basis van uw wensen en de expertise van de plastisch chirurg komt u samen tot een geschikte maat.

Na de borstvergroting blijven er kleine littekens achter in de borstplooi. Deze littekens blijven zeker in het begin rood en zichtbaar. U kunt de littekens, als de wondjes gesloten zijn, insmeren met een littekencrème. Na ongeveer een jaar zijn de aanwezige littekens veranderd in een dun lijntje. Bij huidtypes met een hoge pigmentatie kunnen de littekens wat zichtbaarder blijven.

Voorafgaand aan de borstvergroting bespreekt u samen met uw behandelend plastisch chirurg wat uw verwachtingen zijn. We kijken naar uw lichaamsbouw, huidstructuur en het aanwezige klierweefsel. Op basis van uw wensen en de technische mogelijkheden stellen we een behandelplan op maat op.

Wij maken gebruik van twee typen borstprotheses: ronde en anatomisch gevormde prothesen. Tijdens het eerste consult zullen wij u de soorten borstprotheses laten zien, in verschillende groottes. Welk type voor u geschikt is, is afhankelijk van de vorm van uw borsten. De ronde borstprothese geeft volume over de gehele borst, terwijl de druppelvormige (anatomische) prothese meer volume geeft aan de onderkant.

De eerste periode na de ingreep kan het zijn dat uw borsten of tepels wat minder gevoelig zijn dan u gewend bent. Meestal zal dit een paar weken tot enkele maanden duren. Afhankelijk van de ingreep, kunnen uw borsten ook juist gevoeliger zijn dan voor de operatie. In de meeste gevallen komt het ‘normale’ gevoel van uw borsten geleidelijk weer terug.

Het resultaat van een borstvergroting is over het algemeen voor altijd, maar na verloop van tijd kunnen uw borsten wel veranderen door een aantal factoren: bijvoorbeeld zwangerschap, borstvoeding, veroudering, vermagering of verslapping van de huid. U kunt de prothesen dan laten vervangen.

Voordat de chirurg met de ingreep begint, tekent hij op de borst waar de insnedes komen. Onze plastisch chirurgen plaatsen de prothesen via de borstplooi omdat dit de minste kans geeft op kapselvorming en het litteken mooi in de huidplooi valt. Na ongeveer een jaar zijn de littekens onopvallende dunne lijntjes geworden.

Uit ervaring blijkt dat u na ongeveer twee weken de meeste dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. Wanneer u weer aan het werk kunt, is afhankelijk van het soort werk dat u doet. Doet u fysiek wat lichter werk, dan kunt u na twee weken weer beginnen. Met fysiek zware inspanningen en tillen moet u nog wat langer wachten. De termijn zal dan ook langer zijn (vanaf vier weken), als u fysiek zwaarder werk doet. Na ongeveer vier weken mag u weer tillen en na zes weken kunt u rustig aan weer gaan sporten.

Na de borstvergroting krijgt u van ons een sportbeha mee die u de eerste tijd dag en nacht moet dragen voor het beste herstel. Hoe lang dit voor u zal zijn, is afhankelijk van de situatie. 

U dient de beha in ieder geval de eerste zes weken dag en nacht te dragen. U bespreekt samen met uw behandelend plastisch chirurg wat de beste optie is in uw geval.

De behandeling vindt plaats in Haarlem binnen het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord. Wij ontvangen cliënten uit heel Nederland en het buitenland. Bekijk onze locatie en routebeschrijving op Google Maps.

Als u nog andere vragen heeft over een borstvergroting, kunt u altijd contact opnemen met Blooming Plastische Chirurgie. Onze deskundige chirurgen en medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over uw behandeling.

Meer informatie over een borstvergroting: