Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Borstvergroting na zwangerschap

Bij veel vrouwen gaan de borsten hangen door schommelingen in de hormoonhuishouding tijdens en na de zwangerschap. Heeft u kinderen gekregen en overweegt u een borstvergroting? Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, vindt u in dit blog meer informatie over:

  • waarom borsten gaan hangen na een zwangerschap;
  • de effecten van een zwangerschap en borstvoeding op borsten;
  • hoelang u moet wachten met een operatie;
  • het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift.

Waarom gaan borsten hangen door een zwangerschap?

Een zwangerschapsmasker, bredere heupen en een volle bos haar: het lichaam van een vrouw verandert tijdens een zwangerschap op allerlei manieren. Een van de belangrijkste veranderingen is misschien wel de voorbereiding op het geven van borstvoeding. Doordat de melkklieren groeien, zijn de borsten van de meeste vrouwen na een zwangerschap wel een cupmaat groter.

De effecten van een zwangerschap en borstvoeding op borsten

Wanneer u bevallen bent, of stopt met het geven van borstvoeding, slinken de melkklieren. Door de toename en afname van het volume van de borsten, kan de huid wat slapper worden en kunnen ze gaan hangen. Wel verschilt dit van vrouw tot vrouw: zo blijven bij de ene vrouw de borsten haar hele leven groter, terwijl de ander pech heeft met borsten die veranderen in zogenaamde theezakjes.

Hoelang moet u wachten met een operatie?

‘Negen maanden op, negen maanden af’, is het gezegde. Na een zwangerschap heeft het lichaam voldoende tijd nodig om zich weer te herstellen. Onze plastisch chirurgen adviseren om na een bevalling altijd minimaal zes maanden te wachten met een ingreep. Wanneer u borstvoeding geeft, gaat deze periode in vanaf het moment dat u stopt met voeden. Ook is het belangrijk dat uw gewicht stabiel is, zodat de chirurg een goede inschatting kan maken van de cupmaat die het beste bij uw lichaam past.

Het verschil tussen een borstvergroting en borstlift

Zijn uw borsten gaan hangen, maar bent u wel tevreden over het volume? Dan behaalt u met een borstlift waarschijnlijk het beste resultaat. Tijdens deze ingreep verplaatst de chirurg de tepels en trekt hij de huid strak, waardoor de borsten minder hangen. Als u ontevreden bent over het volume van de borsten, zal de chirurg een borstvergroting aanraden. De ingrepen zijn ook te combineren.

Consult inplannen bij Blooming

Bent u ontevreden over uw borsten en wilt u weten wat de plastisch chirurgen van Blooming voor u kunnen betekenen? Plan een consult in via 023 544 4974, of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

Naar behandeling borstvergroting