Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Waar u aan moet denken na een neuscorrectie

Hechtingen, spalkjes, zwelling, blauwe plekken, allemaal zaken waar u mee te maken krijgt na het ondergaan van een neuscorrectie. Een neuscorrectie is een ingrijpende behandeling en daarom is het zaak u goed voor te bereiden op uw herstelperiode.


Om het iets makkelijker te maken, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • U mag een paar uur na de ingreep alweer naar huis. Houd er rekening mee dat het verboden is om zelf te rijden na de behandeling. Regel daarom van te voren iemand die u kan komen ophalen.
  • Vermijd zoveel mogelijk de druk op uw neus. Slaap daarom op uw rug, met uw gezicht iets verhoogd. Dit kan bijvoorbeeld door te slapen op twee kussens.
  • U mag de dag na de operatie douchen. Zorg er wel voor dat uw neus de eerste week niet nat wordt. Douche daarnaast niet te heet om zwellingen te voorkomen.
  • De eerste week kan u last hebben van een trekkende pijn in het gezicht. Ook kan u hoofdpijn krijgen en zullen er mogelijk pijnlijke zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Zorg dat u voldoende pijnstillers in huis heeft om de pijn te onderdrukken. U krijgt na de operatie een aantal medicijnen en een spray mee om de neus vochtig te houden en de zwelling en kriebel tegen te gaan.
  • Na de ingreep wordt er ter bescherming een spalk op de neus geplaatst. Dit ziet er niet erg fraai uit. Na een week wordt de spalk en eventuele hechtingen (binnen in de neus worden oplosbare hechtingen gebruikt) verwijderd. U bent dan weer enigszins toonbaar.
  • U heeft een paar dagen volledige rust nodig. Na een week kunt u weer kleine, lichte taken oppakken. De meeste mensen gaan na twee weken weer aan het werk. Wacht zeker een maand met zware lichamelijke inspanningen zoals bukken, tillen en sporten. Zorg dus dat u voldoende tijd inplant om te herstellen.
  • Het kan zijn dat uw reukvermogen de eerste dagen na de operatie verdwenen is. Dit is volstrekt normaal en het komt vanzelf weer terug.
  • Uw neus kan zodanig opzwellen dat uw neus dicht gaat zitten en u niet meer door uw neus kunt ademen. Ook dit is normaal en trekt vanzelf weer weg.
  • Al direct na de ingreep kunt u de eerste resultaten zien. Na vier tot zes weken zijn de meeste zwellingen verdwenen en is het resultaat nog beter zichtbaar. Het uiteindelijke eindresultaat ziet u echter pas na één jaar.

Wilt u meer informatie over neuscorrecties of de nazorg hiervan? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of door de bellen met 023 544 4974.