Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

De facelift: trends en ontwikkelingen

Een facelift is een cosmetische ingreep aan uw gezicht waarbij de klok weer jaren wordt teruggezet. Lees hier over de trends en ontwikkelingen op dit gebied.

Nog steeds wordt vaak gedacht dat bij een facelift het complete gezicht gelift wordt. Dat is niet het geval en daarom is het eigenlijk een verkeerd gekozen benaming. De klassieke facelift betreft alleen de kaaklijn en de hals, waarbij de huid, en mogelijk de daaronder liggende huidspieren, zodanig behandeld worden dat de huid weer mooi glad en strak komt te zitten.

Verschillende methodes

In onze kliniek maken we gebruik van verschillende methodes:

  • minilift
  • MACS lift
  • deep plane hals-facelift

Minilift

De minilift is een vrij eenvoudige ingreep, die daarom ook onder lokale verdoving kan worden uitgevoerd. Hierbij wordt alleen de overtollige huid weggehaald. Het nadeel van deze ingreep is echter, dat de zwaartekracht binnen niet al te lange tijd weer grip krijgt op uw huid. Uw huid wordt bij het ouder worden namelijk steeds minder elastisch en het effect van zo’n ‘skin only’ ingreep is dan ook niet voor de lange termijn.

MACS lift

Bij een MACS lift gaan we een laag dieper dan de huid om iets fundamenteels te veranderen. ‘MACS’ staat voor ‘Minimal Acces Cranial Suspension’. Dit houdt in dat er maar een minimale snede nodig is, namelijk van voor het oor tot aan de haarlijn. Bij de MACS lift wordt de huid losgemaakt van de SMAS laag (Superficial Muscular Aponeurotic System). Dit is een soort peesblad onder uw huid dat aan een groot deel van uw gezichtsstructuren vast zit. Met behulp van een hechting worden plooitjes in de SMAS laag gemaakt. Het peesblad wordt daardoor strakker gezet en overtollige huid wordt weggehaald.

Deep plane hals-facelift<

Door ónder het peesblad te opereren, zorgen we met de deep plane hals-facelift voor een nóg langduriger verschil. De ingreep wordt dus op een dieper weefselniveau uitgevoerd. Vooral bij tekenen van duidelijke huidveroudering geeft deze facelift een heel mooi resultaat. Zowel de MACS lift als de deep plane hals-facelift wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Wij adviseren om zeker op een week of drie hersteltijd te rekenen.

Liquid facelift

Op social media heb je misschien nog meer gezien en gelezen over andere soorten facelifts, zoals bijvoorbeeld de liquid facelift. Hierbij worden met behulp van fillers en botox delen van het gezicht opgevuld en/of geaccentueerd. Bij bekende sterren als Madonna en Courteney Cox is te zien dat dit ook op een minder mooie manier kan uitpakken. Bij Blooming PC werken we hier dan ook niet mee. Daarbij is het effect van fillers (8-12 maanden) en botox (3-6 maanden) slechts tijdelijk.

Chia Kao

Een ander bekend fenomeen zijn de ponytail lift en de cat eye voor foxy eyes van de beroemde Amerikaanse plastisch chirurg Chia Kao. Met name in Amerika is dat echt een hype. Verschillende van zijn technieken zijn zelfs gepatenteerd. De ponytail lift is vrij innovatief en voorkomt een litteken in de nek. Mensen met veel huidoverschot zijn hier echter niet mee geholpen. Deze methode heeft dan ook zijn beperkingen. De cat eye is super pijnlijk en houdt niet lang. Het is een best extreme vorm van een facelift, waar we in Nederland een stuk terughoudender mee zijn.

Combinatie met lipofilling

Wat verder ook nog weleens wordt toegepast, is de combinatie van een facelift met lipofilling. Hierbij worden vetcellen geoogst. De vetcellen die intact zijn, worden op bepaalde plaatsen in het gelaat ingespoten. Het nadeel hiervan is dat het onvoorspelbaar is welke vetcellen het overleven, waardoor je niet altijd een mooi effect krijgt. Daarom zijn we ook over deze techniek bij Blooming PC terughoudender.

Afspraak plannen

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen of wilt u weten welke facelift voor u het meest effect zal hebben? Dan bent u van harte uitgenodigd om een afspraak te plannen met één van onze plastisch chirurgen.