Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wordt mijn behandeling vergoed door de verzekering?

Wanneer u graag een plastisch-chirurgische behandeling wilt ondergaan, wordt die niet altijd vergoed door de verzekering. Dan bent u bij Blooming PC van harte welkom! U leest het hier.

In Nederland komt plastische chirurgie lang niet altijd in aanmerking voor vergoeding door de verzekering. Bovendien hangt het af van hoe uitgebreid u verzekerd bent, en waar. Toch kunt u klachten ervaren die u toch graag zou willen laten behandelen, ook als ze niet vergoed worden. Dat kan bij Blooming Plastische Chirurgie. Maar hoe zit dat eigenlijk met de verzekering?

Gedekt of niet?

Sommige behandelingen van plastisch-chirurgische aard vallen onder de basisverzekering, maar lang niet allemaal. Dit komt doordat plastisch-chirurgische behandelingen in veel gevallen nog als non-essentieel worden gezien, ondanks dat veel behandelingen toch óók de kwaliteit van leven bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan bewegingsbeperking door een overhangende buik, of beperkt zicht door hangende oogleden. Een ooglidcorrectie wordt pas vergoed wanneer de huid de helft van de pupil bedekt en dus echt een functioneel probleem veroorzaakt. 

Selectie

De lijn is vrij gemakkelijk te trekken: behandelingen die als doel hebben te verfraaien, maar geen (voldoende) medisch doeleinde hebben, worden niet vergoed. Het is goed om u hierin te verdiepen voordat u een behandeling ondergaat. Wat helaas niet wordt meegenomen in de beoordeling of u voor een vergoeding van behandeling in aanmerking komt, is hoe de psychische gezondheid beïnvloed wordt door de klacht, want ook esthetische operaties kunnen enorm bijdragen aan de mentale gezondheid.

Waarom naar een particuliere kliniek?

Er zijn veel redenen waarom u kunt kiezen voor een behandeling in een particuliere kliniek. Een paar voorbeelden zijn de persoonlijke benadering en ontspannen sfeer. Daarnaast is de wachttijd tot een operatie vaak korter dan in een ziekenhuis. De plastisch chirurgen zijn vaak meer gespecialiseerd en ervaren in de esthestische behandelingen die ze uitvoeren. Ook bij Blooming Plastische Chirurgie werkt een gespecialiseerd team van plastisch chirurgen die kwalitatief de hoogste zorg willen leveren en hiervoor frequent nationale en internationale nascholing en congressen volgen om up to date te blijven rond de nieuwste operatietechnieken en behandelingen.

Neem contact op!

Heeft u klachten die niet door de zorgverzekering vergoed worden, of kiest u voor korte wachttijden en excellente zorg? Dan helpen we u daar graag bij. In een consult spreken we al uw wensen door en kijken we samen met u naar wat er mogelijk is in uw situatie. Komt u binnenkort voor een afspraak?