Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Met een liposuctie van uw overtollige vet af

Ondanks een dieet of sporten zijn die laatste vetophopingen moeilijk weg te krijgen. Een liposuctie is dan dé oplossing. Lees er meer over.

U heeft een gezonde leefstijl. U eet verantwoord en sport een paar keer in de week. En tóch lukt het maar niet om dat randje vet, dat zich rond uw taille heeft opgehoopt, weg te krijgen. U blijft zich ergeren aan dat plaatselijke vet op uw armen of heupen. Soms is het gewoon erg lastig om dat te laten verdwijnen. Liposuctie kan dan een oplossing zijn.

Functie van vet

Ons lichaam beschikt over circa 50 miljard vetcellen. Het vet hierin, ons lichaamsvet, is niet alleen maar slecht. Sterker nog: het heeft een aantal belangrijke functies:

  • bescherming tegen stoten van buitenaf
  • isolatie
  • opslagfunctie
  • hormoonfunctie

Probleemzones

Een teveel aan vet leidt echter tot overgewicht, hetgeen de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wanneer u er een gezonde leefstijl op nahoudt, hoeft u zich daar doorgaans geen zorgen over te maken. Toch kennen we bepaalde ‘probleemzones’ waar vetrolletjes kunnen ontstaan, zoals de buik, heupen, benen, armen, rug, kin of nek. Of die daar achterblijven na een periode van gewichtsverlies. Uw lichaam bewaart daar lichaamsvet als een soort laatste noodvoorraad. Dergelijke vetophopingen zijn met een dieet of door sporten heel moeilijk weg te krijgen.

Definitief verdwenen

Met een liposuctie kunnen ze echter wél verdwijnen. En zelfs voorgoed verdwijnen omdat de vetcellen definitief worden verwijderd en zich dus ook niet meer kunnen vullen. Het is natuurlijk wel zo dat, wanneer uw gewicht toeneemt, vetcellen elders in uw lichaam zich weer vullen. Bij een liposuctie zuigt één van onze plastisch chirurgen met fijne zuignaalden het plaatselijke vet weg, zodat uw lichaamscontouren weer in verhouding zijn.

Gezond gewicht

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een liposuctie niet dé oplossing voor mensen met overgewicht. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer u een gezond gewicht en een stevige huid hebt. Daarom stellen onze plastisch chirurgen met de BMI-index of u voor deze ingreep in aanmerking komt.

Renuvion behandeling

Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling enigszins verslapt is. Dat is onder andere afhankelijk van uw huidelasticiteit en de locatie van de ingreep. We zien een verslapte huid bijvoorbeeld bij veroudering of na gewichtsverlies of een zwangerschap. In zo’n geval kunnen we de liposuctie ook combineren met een Renuvion behandeling. Deze behandeling verstrakt de huid en het onderhuidse vetweefsel. Het werkt op basis van helium en radiofrequentie, die tezamen een stroom van energie vormen: plasma. Vandaar dat Renuvion ook wel onder de naam ‘J-Plasma’ bekend staat.

Afspraak maken

Wilt u ook van uw ongewenste vetophoping(en) af? Plan dan gerust een afspraak voor een consult. Dan kunnen we op al uw vragen antwoord geven.