Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Deep-plane hals-facelift

De afgelopen drie jaar zijn de plastisch chirurgen van Blooming meerdere keren afgereisd naar Miami om de nieuwste ontwikkeling op het gebied van facelifts te bestuderen: de deep-plane hals-facelift. Tijdens de operatie trekt de plastisch chirurg de lagen onder de huid strak. Doordat de huid niet wordt strakgetrokken, ontstaat er een mooi natuurlijk resultaat.

 • Een jongere en frissere uitstraling
 • Kortere herstelperiode van slechts twee weken
 • Littekens herstellen rustiger en worden minder breed
Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een deep-plane hals-facelift?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

120 – 240 minuten

Hersteltijd

7 – 14 dagen

Bij Blooming komt u altijd eerst langs voor een consult met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en geeft de plastisch chirurg u advies. We informeren naar uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Ook bespreken we eventuele eerdere ingrepen aan uw gezicht en leggen we u de risico’s en mogelijke complicaties van de operatie voor. Wanneer u besluit dat u een deep-plane hals-facelift wilt laten uitvoeren, ontvangt u vooraf extra informatie over hoe u zich het beste kunt voorbereiden en wat u kunt verwachten van het herstel.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Deze operatie vindt plaats onder algehele narcose en u blijft een nacht in het ziekenhuis slapen. Tijdens de ingreep zet de chirurg de onderliggende fundering van de huid onder maximale spanning. De overtollige huid die erbovenop ligt , wordt weggesneden. Doordat de huid niet wordt aangetrokken, hechten we deze spanningsloos. De techniek kan gebruikt worden voor mannen en vrouwen.

De herstelperiode na deze ingreep is slechts twee weken. Bij oudere facelift-technieken is dit meestal drie tot vier weken. Mogelijke complicaties als een wondinfectie of een nabloeding zorgen ervoor dat de genezing iets langer duurt. Laat u na de ingreep door een vriend of familielid naar huis brengen. De dag na de ingreep mag u namelijk niet zelf autorijden. U draagt minimaal een week een drukmasker om het herstel te bevorderen. Bij oudere technieken is dit meestal vier weken.

We plannen een tot twee weken na de ingreep een controle in. De plastisch chirurg controleert tijdens deze afspraak hoe het genezingsproces verloopt. Tijdens de controle bespreekt u met de plastisch chirurg wanneer u weer kunt werken. Heeft u een kantoorbaan?  Dan kunt u in principe na twee weken weer starten met werken. Vier weken na de operatie kunt u langzaam starten met sporten. Na zes weken zijn er geen beperkingen meer.

Het is bij deze ingreep erg belangrijk dat de chirurg de techniek goed beheerst. Andere soorten facelifts blijven ver weg van de aangezichtszenuwen, terwijl de chirurg bij deze techniek juist tussen de zenuwen doorgaat om de weefsels los te prepareren. Het hebben van kennis over anatomie en ervaring zijn hierdoor de belangrijkste aspecten van deze operatie. Bij Blooming Plastische Chirurgie hebben de plastisch chirurgen alleen in 2018 al 150 deep-plane hals-facelifts uitgevoerd. Binnen deze groep is er 1 complicatie vastgesteld. Het ging hier om een nabloeding en geen zenuwletsel.

Belangrijke risico’s waar u altijd rekening mee dient te houden zijn:

 • Nabloeding
 • Infectie
 • Vochtophopingen of stijfheid in het gezicht
 • Slechte wondgenezing
 • Zenuwbeschadiging
 • Onvrede over het esthetische resultaat
 • Blijvende littekens
 • Allergische reactie

Roken
We raden u sterk aan om minimaal zes weken voor de operatie te stoppen met roken. Als u blijft roken vernauwen uw bloedvaten, waardoor de wondgenezing langzamer zal gaan. Ook neemt de kans op nabloedingen toe als u rookt.

Wat kost een deep-plane hals-facelift?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Facelift (beperkt deepplane)€ 7.280,-Lokale verdovingNee
Deep-plane facelift€10.250,-Algehele narcoseJa
Deep-plane hals-facelift€ 13.920,-Algehele narcoseJa
(Deep-plane) hals-facelift + platysmaplastiek€ 16.00,-Algehele narcoseJa

Veelgestelde vragen

Dit type facelift gaat zeer effectief veroudering van de huid in het gezicht en de hals tegen. Doordat alleen de diepere weefsels worden strakgetrokken, geeft de ingreep een natuurlijk resultaat.

Bij veel andere soorten facelifts trekt onderhuids weefsel na de ingreep aan de huid, doordat deze onder spanning ‘opgehangen’ wordt. Met de deep-plane hals-facelifttechniek doen we precies het tegenovergestelde. Terwijl we het onderliggende weefsel aantrekken, valt de bovenste huidlaag hier soepel overheen. Dit geeft een natuurlijk resultaat waar u, ten opzichte van andere soorten facelifts, langer van geniet. Ook genezen littekens rustiger wanneer de huid niet onder spanning staat, waardoor ze minder breed worden en sneller tot rust komen.

Wanneer de plastisch chirurg een snede in de huid maakt, wordt er altijd een litteken gecreëerd. Het litteken proberen wij zo beperkt mogelijk te houden en op de meest logische plek te maken. Onze plastisch chirurgen kijken heel kritisch naar deze factoren. Na de behandeling zal uw lichaam zelf het litteken gaan vormen. In sommige gevallen adviseren wij om te starten met de Staudt littekencrème. Het littekenproces start ongeveer vier tot zes weken na de behandeling en rijpt uit tot een jaar na de behandeling. Dat betekent dat op de eerste controle bij de plastisch chirurg na 3 maanden, wij altijd op tijd zijn met het eventueel starten van de behandeling van met de Staudt littekencrème.