Ga direct naar:

Botox behandeling

Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn ‘nieuwe’ gezicht!

Een Botox behandeling is een methode om rimpels tegen te gaan en daarmee een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan, het wordt ook gebruikt om medische klachten te verminderen. Botuline toxine, de werkende stof in Botox, zorgt er namelijk ook voor dat klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig zweten effectief kunnen worden behandeld.

NIEUW:

Het Botox abonnement! Graag geven wij onze cliënten die meerdere malen per jaar een botox behandeling willen, een korting van minimaal 20% die oplopend is. Op de pagina ‘Kosten voor een botox behandeling’ vindt u de speciale abonnementsprijzen. Hier vind u meer informatie over botox en het botox abonnement.

Botox behandeling

 • Duur behandeling: 15 minuten
 • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
 • Eerste effecten zichtbaar: na een week
 • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
 • Duur werking: 3 tot 6 maanden

Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze plastisch chirurgen bent u met een Botox behandeling verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

 • Altijd eerst een informatief consult
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Kosten Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling in Haarlem kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een Botox behandeling per gebied. Voor een volledig overzicht van de kosten van Botox, bekijkt u onze kostenpagina.

Tip: Vanaf heden bieden wij het Botox abonnement aan. Voor het optimale resultaat adviseren wij om 3 behandeling per jaar te doen. Graag geven wij u korting, deze korting is in de onderstaande prijzen bij ‘NIEUW Botox abonnement’ verwerkt.
BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Bocouture (botox) 1 zone € 175,-
Bocouture (botox) 2 zones € 255,-
Bocouture (botox) 3 zones € 325,-
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement 1 zone, 3 behandelingen € 420,- (t.w.v. € 525,-)
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement 2 zones, 3 behandelingen € 600,- (t.w.v. € 765,-)
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement 3 zones, 3 behandelingen € 750,- (t.w.v. € 975,-)
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 600,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 300,-
Bocouture (botox) gummy smile € 125,-

Botoxzones

Het aantal te behandelen zones en de hoeveelheid Botox die iemand nodig heeft om de Botox behandeling te laten slagen, is bepalend voor de prijs. Zones die met Botox behandeld worden, zijn bijvoorbeeld de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Deze zones kunnen variëren van één tot drie gebieden die behandeld moeten worden; de prijs wordt hierop aangepast. Tijdens het intakegesprek wordt besproken hoeveel zones er bij u behandeld dienen te worden om het gewenste resultaat te krijgen en wat dan de kosten zullen worden.

Eén Botox zone is bedoeld voor de behandeling van een deel van het gezicht. Zo kunnen bijvoorbeeld kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels óf fronsrimpels worden aangepakt. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een combinatie te maken tussen de behandelgebieden, zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes en het vervagen van de fronsrimpel.  Met een Botox behandeling voor drie gebieden wordt het hele gezicht aangepakt: een combinatie tussen frons- en voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Botox voor de fronsrimpel

De bekende fronsrimpel ontstaat door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen. De fronsrimpel is de plek waar de meeste mensen zich aan storen. Door het injecteren van Botox wordt de spier tussen de wenkbrauwen ontspannen waardoor deze niet meer opgetrokken wordt en verdwijnt. Wanneer u kiest voor de behandeling van uw fronsrimpel, is de prijs gelijk aan een rimpelbehandeling voor één zone.

Botox voor de voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels ontstaan door het regelmatig optrekken van de wenkbrauwen: hoe vaker u dit doet, des te dieper de lijntjes worden. Het voorhoofd is een aparte zone voor de Botox behandeling. Door Botox kunnen voorhoofdsrimpels verminderd, gecorrigeerd, voorkomen en zelfs verwijderd worden. Door de voorhoofdsrimpels te corrigeren, pakt u één gebied aan en daarom zullen de kosten van de Botox behandeling voor één zone zijn.

Botox voor de kraaienpootjes

Kraaienpootjes ontstaan door een verminderde elasticiteit en afname van het onderhuidse weefsel rondom de ogen. Kraaienpootjes zijn erg goed te behandelen met Botox. Door de Botox behandeling ontspannen de spieren rondom het oog, waardoor de kraaienpootjes minder diep worden en zelfs verdwijnen. De kraaienpootjes samen vormen één behandelzone.

Ervaringen met Botox

Na een bovenooglid correctie vanwege hoofdpijnklachten suggereerde Drs Ahmed dat een Botoxbehandeling misschien wat verlichting zou kunnen bieden. Het ging om een inspuiting van 2 zones Bocuture Ik heb de gok genomen en maanden geen hoofdpijn gehad! Vanwege dit opmerkelijke resultaat en het feit dat de klachten na 7 maanden in alle hevigheid terugkwamen heb ik een 2e behandeling genomen. Zo zie je maar dat je niet alleen maar voor schoonheidsbehandelingen naar de Plastisch Chirurg gaat maar waar het in oorsprong voor bedoeld was.

Ik ga al een jaar of drie twee keer per jaar naar de Blooming Plastische Chirurgie voor een botoxbehandeling van de frons, voorhoofd en kraaienpootjes en naar volle tevredenheid. Dkt. Staudt brengt eerst je gezicht (letterlijk) in kaart zodat hij kan bijhouden hoe het resultaat van de behandeling is geweest en zo nodig kan corrigeren. Ik ben blij met het resultaat en corrigeren is nog nooit nodig geweest en dat voor € 400,- voor de hele bovenkant van je gezicht. Ik zie er jonger en fitter uit!

Het gesprek voorafgaand aan de behandeling

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar Botox verandert wel degelijk uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Daarom heeft u altijd een intakegesprek met de specialist die u behandelt. In dit consult leggen we u het verwachte resultaat van de behandeling en de risico’s voor. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Indien nodig wordt een follow-up consult ingepland, om zo het resultaat van de behandeling te zien.

Ervaringen

De behandeling met Botox

De Botox behandeling duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten. Met een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na circa een week worden de eerste effecten zichtbaar, en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien. Een Botox behandeling is geschikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden. 

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming zien u graag op een eerste consult om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Botox tegen migraine

Migraine wordt onder andere veroorzaakt door het aanspannen van de spieren in het gezicht. Door het toedienen van Botox ontspannen deze spieren, waardoor de migraine verdwijnt of minder wordt. Een Botox behandeling tegen migraine duurt ongeveer 10 minuten en is zo’n 6 maanden effectief. Botox is niet bij alle vormen van migraine effectief: met name voor mensen die een ‘exploderende’, hormoon gerelateerde of stekende pijn in de wangen en naast de ogen ervaren, is Botox niet de uitkomst.

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen (ook wel bruxisme genaamd) is gemakkelijk te voorkomen met Botox. Hierdoor wordt de slijtage van tanden en kiezen verminderd. Knarsen is meestal aan de orde als u slaapt maar kan ook overdag voorkomen. Indien het knarsen overmatig wordt, lijdt uw gebit hieronder. Wil je hier van af? Botox wordt in de kauwspier gespoten, waardoor deze krimpt, minder gebruikt wordt en het tandenknarsen zal stoppen. Daarnaast krijgt de kaak ook zijn natuurlijke vorm weer terug.

Botox tegen overmatig zweten

Heeft u last van overmatig zweten onder uw oksels, voetzolen of in uw handpalmen? Tijdens een Botox behandeling blokkeren we de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Op deze manier produceren de klieren geen zweet meer en zal het overmatig zweten stoppen. Tijdens een intakegesprek bespreken we wat voor u het beste werkt.

Botox tegen rimpels

Door middel van een Botox behandeling kunnen rimpels in bijvoorbeeld uw voorhoofd, bovenlip of kraaienpootjes minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Botox remt de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan. Het effect van een Botox behandeling wordt enkele dagen na de behandeling pas zichtbaar en blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden effectief.

Baby-Botox

Voor mensen die Botox overwegen maar het nog nooit eerder hebben gedaan, kan baby-Botox een uitkomst zijn. Met deze lichte behandeling blijft uw mimiek hetzelfde omdat er een kleine hoeveel wordt ingespoten. De spieren functioneren bij deze behandeling nog gewoon en het resultaat blijft tot twee maanden zichtbaar.

Na de behandeling met Botox

Tot drie uur na de Botox behandeling mag u niet liggen, sporten of in uw gezicht wrijven. Gedurende drie dagen na de inspuiting kunt u op advies van de plastisch chirurg de gezichtsspieren regelmatig samentrekken om het resultaat positief te beïnvloeden. Het effect van de behandeling met Botox is minimaal drie maanden en maximaal zes maanden zichtbaar. Uiteraard kunt u na deze periode weer bij kliniek Blooming in Haarlem terecht. Omdat wij uw gezicht ‘kennen’, is een vervolgbehandeling korter en het resultaat nog beter. In veel gevallen blijft het effect voor tandenknarsen en overmatig zweten nog veel langer te merken: gemiddeld tien tot twaalf maanden.

In onderstaande tabel is een indicatie te zien van de werkingsduur van Botox. Let op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

De behandeling

Gezwollen prikpunten en lichte roodheid

De zwelling en roodheid zijn weggetrokken

Werking Botox zichtbaar

Volledige werking van de Botox

De werking van Botox neemt langzaam af

De Botox werking is nog voor 30% zichtbaar

De Botox is uitgewerkt

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox is veilig, maar net zoals bij andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u bijwerkingen ervaren. Deze klachten zijn echter vaak wel van korte duur. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling zijn onder te verdelen in 2 categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Bloeduitstorting rond de gebieden van de injectie.
 • Zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat
 

Wij raden een Botox behandeling af tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur, wanneer u net gevaccineerd bent en tijdens het geven van borstvoeding. Stel ons tevens op de hoogte wanneer u overgevoelig bent voor Botox of lijdt aan myasthenia gravis (spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

De meest gestelde vragen over een Botox behandeling

Wij geven u antwoord op de veelgestelde vragen over Botox.

Is de Botox behandeling pijnlijk?

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

Is een Botox behandeling wel veilig?

Wij kunnen je verzekeren dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de rimpeltjes minder.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een Botox behandeling

Verdoving

Geen verdoving
spuit
Operatieduur
10
clock
Hersteltijd
2 – 3 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité