botox abo

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Botox behandeling in Haarlem

Het is nu 3 weken geleden dat ik de Botox behandeling heb ondergaan; ontzettend gelukkig met mijn ‘nieuwe’ gezicht!

Een Botox behandeling is een methode om rimpels tegen te gaan en daarmee een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan, het wordt ook gebruikt om medische klachten te verminderen. Botuline toxine, de werkende stof in Botox, zorgt er namelijk ook voor dat klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig zweten effectief kunnen worden behandeld.

NIEUW:

Het Botox abonnement! Graag geven wij onze cliënten die meerdere malen per jaar een botox behandeling willen, een korting van minimaal 20% die oplopend is. Bij de ‘kosten voor een botox behandeling’ op deze pagina vindt u de speciale abonnementsprijzen. Lees meer informatie en lees de Q&As over het botox abonnement.

Botox behandeling

  • Duur behandeling: 15 minuten
  • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
  • Eerste effecten zichtbaar: na een week
  • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
  • Duur werking: 3 tot 6 maanden

Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze plastisch chirurgen bent u met een Botox behandeling verzekerd van een mooi eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hanteren daarbij een persoonlijke en professionele aanpak, van intakegesprek tot nazorg.

 • Altijd eerst een informatief consult
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
 • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Kosten Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling in Haarlem kunnen variëren omdat deze afhankelijk zijn van het te behandelen gebied. Hieronder vindt u een prijsindicatie van een Botox behandeling per gebied. Voor een volledig overzicht van de kosten van Botox, bekijkt u onze kostenpagina.

Tip: Vanaf heden bieden wij het Botox abonnement aan. Voor het optimale resultaat adviseren wij om 3 behandeling per jaar te doen. Graag geven wij u korting, deze korting is in de onderstaande prijzen bij ‘NIEUW Botox abonnement’ verwerkt.
BehandelingRegio/ hoeveelheidPrijs
Bocouture (botox)1 zone€ 150,00
Bocouture (botox)2 zones€ 220,00
Bocouture (botox)3 zones€ 280,00
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement1 zone, 3 behandelingen€ 360,00 (t.w.v. € 450,-)
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement2 zones, 3 behandelingen€ 520,00(t.w.v. € 660,00)
NIEUW Bocouture (Botox) abonnement3 zones, 3 behandelingen€ 650,00 (t.w.v. € 840,00)
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels€ 600,00
Bocouture (botox) knarsetanden€ 300,00
Bocouture (botox) gummy smile€ 125,00

Het gesprek voorafgaand aan de behandeling

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar Botox verandert wel degelijk uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Daarom heeft u altijd een intakegesprek met de specialist die u behandelt. In dit consult leggen we u het verwachte resultaat van de behandeling en de risico’s voor. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Indien nodig wordt een follow-up consult ingepland, om zo het resultaat van de behandeling te zien.

Ik had jarenlang erg last van migraine totdat een vriendin mij wees op het positieve effect van Botox op migraine. Sinds mijn behandeling heb ik geen last meer van migraine. Om de 8 maanden kom ik terug om de behandeling bij te houden. Ik raad het iedereen aan!

De behandeling met Botox

De Botox behandeling duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten. Met een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na circa een week worden de eerste effecten zichtbaar, en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien. Een Botox behandeling is geschikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden. 

Botox tegen migraine

Migraine wordt onder andere veroorzaakt door het aanspannen van de spieren in het gezicht. Door het toedienen van Botox ontspannen deze spieren, waardoor de migraine verdwijnt of minder wordt. Een Botox behandeling tegen migraine duurt ongeveer 10 minuten en is zo’n 6 maanden effectief. Botox is niet bij alle vormen van migraine effectief: met name voor mensen die een ‘exploderende’, hormoon gerelateerde of stekende pijn in de wangen en naast de ogen ervaren, is Botox niet de uitkomst.

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen (ook wel bruxisme genaamd) is gemakkelijk te voorkomen met Botox. Hierdoor wordt de slijtage van tanden en kiezen verminderd. Knarsen is meestal aan de orde als u slaapt maar kan ook overdag voorkomen. Indien het knarsen overmatig wordt, lijdt uw gebit hieronder. Wil je hier van af? Botox wordt in de kauwspier gespoten, waardoor deze krimpt, minder gebruikt wordt en het tandenknarsen zal stoppen. Daarnaast krijgt de kaak ook zijn natuurlijke vorm weer terug.

Botox tegen overmatig zweten

Heeft u last van overmatig zweten onder uw oksels, voetzolen of in uw handpalmen? Tijdens een Botox behandeling blokkeren we de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Op deze manier produceren de klieren geen zweet meer en zal het overmatig zweten stoppen. Tijdens een intakegesprek bespreken we wat voor u het beste werkt.

Botox tegen rimpels

Door middel van een Botox behandeling kunnen rimpels in bijvoorbeeld uw voorhoofd, bovenlip of kraaienpootjes minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Botox remt de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan. Het effect van een Botox behandeling wordt enkele dagen na de behandeling pas zichtbaar en blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden effectief.

Baby-Botox

Voor mensen die Botox overwegen maar het nog nooit eerder hebben gedaan, kan baby-Botox een uitkomst zijn. Met deze lichte behandeling blijft uw mimiek hetzelfde omdat er een kleine hoeveel wordt ingespoten. De spieren functioneren bij deze behandeling nog gewoon en het resultaat blijft tot twee maanden zichtbaar.

Na de behandeling met Botox

Tot drie uur na de Botox behandeling mag u niet liggen, sporten of in uw gezicht wrijven. Gedurende drie dagen na de inspuiting kunt u op advies van de plastisch chirurg de gezichtsspieren regelmatig samentrekken om het resultaat positief te beïnvloeden. Het effect van de behandeling met Botox is minimaal drie maanden en maximaal zes maanden zichtbaar. Uiteraard kunt u na deze periode weer bij kliniek Blooming in Haarlem terecht. Omdat wij uw gezicht ‘kennen’, is een vervolgbehandeling korter en het resultaat nog beter. In veel gevallen blijft het effect voor tandenknarsen en overmatig zweten nog veel langer te merken: gemiddeld tien tot twaalf maanden.

In onderstaande tabel is een indicatie te zien van de werkingsduur van Botox. Let op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

 

15 minuten

De behandeling

 

5 minuten

Gezwollen prikpunten en lichte roodheid

 

30 minuten

De zwelling en roodheid zijn weggetrokken

 

1 week

Werking Botox zichtbaar

 

2 tot 3 weken

Volledige werking van de Botox

 

3 maanden

De werking van Botox neemt langzaam af

 

7 maanden

De Botox werking is nog voor 30% zichtbaar

 

9 maanden

De Botox is uitgewerkt

Risico’s en bijwerkingen van de Botox behandeling

Een behandeling met Botox is veilig, maar net zoals bij andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u bijwerkingen ervaren. Deze klachten zijn echter vaak wel van korte duur. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling zijn onder te verdelen in 2 categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Bloeduitstorting rond de gebieden van de injectie.
 • Zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. Na enkele weken zal de wenkbrauw weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Wij raden een Botox behandeling af tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur, wanneer u net gevaccineerd bent en tijdens het geven van borstvoeding. Stel ons tevens op de hoogte wanneer u overgevoelig bent voor Botox of lijdt aan myasthenia gravis (spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Cliëntervaringen

Sylvia (36 jaar) behandeld door drs. Staudt

Voor het eerst heb ik een Botox behandeling ondergaan bij Kliniek Blooming. Na een prettig gesprek met dokter Staudt heb ik gekozen om mijn fronsrimpels te laten doen. Het resultaat is echt fantastisch geworden. Bedankt en tot over 6 maanden!

Dhr. Wijma (42 jaar) behandeld door drs. Ahmed

Al bijna 5 jaar kom ik bij dokter Ahmed voor de behandeling van mijn overmatig zweten. Sinds mijn behandeling bij hem heb ik geen last meer van natte plekken onder mijn oksels. De nazorg en service is echt uitmuntend bij Kliniek Blooming.

De meest gestelde vragen over een Botox behandeling

Wij geven u antwoord op de veelgestelde vragen over Botox.

Is de Botox behandeling pijnlijk?

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

Is een Botox behandeling wel veilig?

Wij kunnen je verzekeren dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de rimpeltjes minder.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een botox behandeling of een andere plastische chirurgie behandeling? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Soortgelijke behandelingen

Naast een Botox behandeling kunt u in onze kliniek in Haarlem ook terecht voor:

Gerelateerde behandelingen:

Feiten over een Botox behandeling

Anesthesie
Geen verdoving
Operatieduur
10 minuten
Hersteltijd
2 - 3 dagen
info@bloomingpc.nl