Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Hoe kom ik van mijn rimpels af?

Rimpels laten u er vaak ouder uitzien en creeëren een vermoeide, doffe uitdrukking. Lees hier wat u kunt doen om uw rimpels op een mooie, natuurlijke manier aan te pakken.

Wanneer u in de spiegel kijkt klópt er iets niet. U ziet er moe uit, lijkt ouder dan u zich voelt. De make-up die u aanbrengt zit niet zo mooi meer op uw huid en u heeft het gevoel dat uw mooie gezichtskenmerken wegvallen onder rimpels, kraaienpootjes en lijntjes. Hoe kan dat, wanneer u prima slaapt, goed eet en voor uzelf zorgt? En misschien nog belangrijker, wat kunt u eraan doen?

Last van rimpels

Rimpels zijn ontzettend vervelend en helaas ook lastig om vanaf te komen. Maar hoe ontstaan ze eigenlijk? Meestal ontstaan ze als gevolg van het verouderingsproces van de huid. Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen en elastine in de huid af, twee stoffen die ervoor zorgen dat de huid stevig en elastisch blijft, en er dus jong uit blijft zien. Ook andere factoren kunnen de vorming van rimpels beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan zonlicht, roken en een ongezonde leefstijl.

Rimpels behandelen

Er zijn verschillende manieren om rimpels te verminderen of te laten verwijderen, afhankelijk van de ernst en locatie van de rimpels. Thuis kunt u bijvoorbeeld crèmes of lotions gebruiken om de aanblik van rimpels te doen verminderen. Wanneer de rimpels diep zitten of zijn ontstaan door gezichtsuitdrukkingen, zal dit echter weinig helpen omdat u de uitdrukking blijft maken en de rimpels hiermee de kans geeft om te verdiepen.

Wat doet botox?

Botox is een behandeling die gebruikmaakt van botuline toxine, een stof die spieren verlamt en zo rimpels vermindert of zelfs laat verdwijnen. De effecten van de behandeling verdwijnen na verloop van tijd en de behandeling moet daarom herhaald worden om het resultaat te behouden. Als u overweegt om botox te gebruiken voor het verminderen of verwijderen van rimpels, is het verstandig om eerst een arts te raadplegen om te kijken of de behandeling geschikt is voor u.

Wat doen fillers?

Fillers zijn een andere behandeling die kan worden gebruikt om rimpels te verminderen. Bij deze behandeling worden injectables in de vorm van hyaluronzuur of radiesse gebruikt om de huid op te vullen. De spier wordt dus niet verlamd, zoals bij botox. De behandelende arts zal tijdens het intakegesprek altijd kijken naar wat er mogelijk is en welke behandelmethode hier het beste voor geschikt is.

Blooming

Het is altijd goed om een arts te raadplegen als u overweegt om uw rimpels medisch te laten behandelen. Deze kan u advies geven en gaat samen met u de behandeling doorspreken. Soms kan de behandeling direct na het consult uitgevoerd worden. Vooraf zullen complicaties altijd doorgesproken worden en hebben we het over uw verwachtingen en kijkt de arts of deze realistisch en haalbaar zijn. Zo zult u nooit komen te zitten met een resultaat dat u niet had verwacht of dat tekortdoet aan uw wensen. Neem hier contact op!