Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Feiten en fabels over botox

Nog vaak is er onbegrip over de voordelen en risico's van botox. Wat doet botox wél en wat absoluut niet? U leest het in dit blog!

Ondanks dat het steeds populairder wordt, bestaat er nog steeds veel onbegrip over injectables. Veel mensen hebben maar een vaag idee wat het verschil nou precies is tussen botox en fillers en denken nog al te vaak aan onnatuurlijke, strakgetrokken gezichten waar geen emotie meer vanaf te lezen is. Jammer, want injectables kunnen zulke mooie dingen doen voor uw gezicht. In dit blog ontkrachten we de fabels en geven we u de feiten over botox.

Fabel: botox is permanent

Jammer maar waar, injectables zijn niet voor altijd. Doordat ons lichaam van nature vreemde stoffen verwerkt en afvoert, blijft botox maar een paar maanden zitten, gemiddeld 4-6 maanden. Van fillers heeft u wat langer plezier: ongeveer 9-12 maanden. Ook duurt het even voor de stof werkzaam is: ongeveer 48 uur. Na een kleine week zult u het uiteindelijke resultaat zien. Echter zullen, hoe vaker u botox opnieuw laat injecteren, de spieren meer en meer ontspannen. Doordat de spieren keer op keer geïmmobiliseerd worden, heeft de huid op de spier de kans om te herstellen.

Feit: botox kan medische voordelen hebben

Behalve de cosmetische voordelen, kan botox ook voordelig werken voor specifieke klachten. Denk bijvoorbeeld aan tandenknarsen. Ook kan botox helpen tegen overmatig zweten en hoofdpijn of migraines. Doordat de spieren ontspannen worden, kan de pijn verlicht worden en de klachten (deels) verholpen.

Fabel (en feit): botox geeft een onnatuurlijk resultaat

Dit kan natuurlijk absoluut waar zijn. Botox kan heel onnatuurlijk ogen en de balans en vorm in het gezicht veranderen. Dit is echter absoluut niet de norm en is voor het merendeel afhankelijk van de arts en de wensen van de patiënt. Botox kan ook op een ontzettend natuurlijke manier fijne lijntjes en rimpels wegwerken, bepaalde kenmerken van het gezicht uitlichten op een subtiele, elegante manier. Bij Blooming vinden we het belangrijk om de jeugdigheid en balans in het gezicht te houden en een jong uiterlijk te verzorgen.

Feit: steeds meer mannen nemen botox

Injectiebehandelingen werden lange tijd gezien als een ‘vrouwending’, maar er is een duidelijke verandering te zien. Plekken die mannen vaak laten behandelen zijn:

  • Kraaienpootjes
  • Fronsrimpels
  • Zweten
  • Wallen

Ook bij mannen kan botox helpen om een jonge, fitte en rustige uitstraling te waarborgen.

Botox laat je er ouder uitzien

Het kan zo zijn dat, wanneer de geplaatste botox uitwerkt, u ouder lijkt. Dit komt echter nooit door de botox: botox kan geen rimpels veroorzaken. Wat u ziet zijn de oude rimpels die weer terugkomen doordat de botox uit gaat werken. Door regelmatig het gebied bij te blijven werken, zullen rimpels langer wegblijven.