Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

De veelzijdigheid van Botox

Ligt u vaak met migraine op bed, tandenknarst u in uw slaap of heeft u last van overmatig zweten? Overweeg dan eens om een botoxbehandeling te ondergaan. U kent Botox ongetwijfeld als middel tegen bijvoorbeeld kraaienpootjes en fronsrimpels. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Botox ook voor medische klachten kan worden ingezet. Wij vertellen u welke klachten kunnen worden verholpen door middel van een Botoxbehandeling.

Botox

Botox wordt voornamelijk gebruikt in het gebied rondom de ogen, het voorhoofd en de fronsrimpel. Na een Botoxbehandeling vervagen de rimpeltjes die ontstaan wanneer u lacht, boos kijkt of fronst. Hoe dat kan? De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en worden de rimpeltjes minder.

Botox tegen tandenknarsen

Bij tandenknarsen schuiven de tanden en kiezen met kracht over elkaar heen of wordt het gebit met geweld op elkaar geklemd. Heeft u last van tandenknarsen en wilt u liever geen bitje dragen? Het gebruik van Botox kan voor u een uitkomst bieden. Tijdens de Botoxbehandeling wordt er Botuline toxine in de kauwspieren geïnjecteerd, waardoor de spierspanning in de kauwspieren verlaagd wordt. Hierdoor zullen uw klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om de behandeling minimaal één keer te herhalen.

Botox tegen migraine

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, maar bij de één is de pijn veel heviger dan bij de ander. In sommige gevallen wordt de hoofdpijn veroorzaakt doordat de spieren in het hoofd zich aanspannen, waardoor er een sterke druk in het hoofd ontstaat. Dit wordt ook wel migraine of spanningshoofdpijn genoemd. Dankzij de spierverslappende functie van Botox vermindert de spierspanning die de migraine veroorzaakt, waardoor de heftige hoofdpijn verdwijnt.

Botox tegen overmatig zweten

In het dagelijks leven hebben veel mensen last van overmatig zweten. Dit is soms zo ernstig, dat het overmatige zweten impact heeft op hun sociale leven. Een Botoxbehandeling kan hierbij uitkomst bieden. De Botuline toxuline werkt tegen zweet onder uw oksels, uw voeten, uw handen en op het voorhoofd. Net als bij een rimpelbehandeling met Botox, blokkeert de Botuline toxuline het doorgeven van signalen. Zo wordt bij een rimpelbehandeling het gezichtsspiertje tijdelijk verlamd, terwijl bij een behandeling tegen overmatig zweet juist het ‘zweetsignaal’ stop wordt gezet. Het effect van deze behandeling duurt ongeveer 6 tot 12 maanden Na deze periode moet de behandeling weer opnieuw worden uitgevoerd.

Wilt u meer informatie over het medische gebruik van Botox? U kunt altijd contact met ons opnemen om de effectieve mogelijkheden van een Botoxbehandeling te bespreken. Bel met 023-5444974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.