Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Weer lekker in je vel na een buikwandcorrectie

Uit recent onderzoek is echter gebleken dat een buikwandcorrectie voor cliënten met overtollig huid- en vetweefsel een positief resultaat geeft voor body en mind.

Extreem huidoverschot of grote veranderingen zorgen voor onzekere gevoelens

Een huidoverschot – vaak ontstaan na extreem afvallen door intensief sporten of een maagverkleining bij iemand met obesitas – zorgt dat mensen minder gelukkig met zichzelf en hun uiterlijk zijn. Het overtollige vel hangt over de buik en moet als het ware bij de broek ingestopt worden, dit is niet alleen ontsierend maar vooral ongemakkelijk. Er zijn ook veel zwangere vrouwen die door de bevalling(en) verslapte buikspieren en een lossere huid ervaren.

Kwaliteit van leven wordt beter

Vrouwen hopen dat ze doormiddel van een buikwandcorrectie weer beter in hun vel zitten. Vooral huidoverschot dat ontstaat na extreem afvallen herinnert patiënten vaak aan een nare periode waarin ze veel dikker waren. Om deze periode te kunnen afsluiten laten ze een buikwandcorrectie uitvoeren. Dat is een van de redenen dat de buikwandcorrectie de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert op verschillende vlakken, zoals bleek uit het onderzoek van Maarten Hoogbergen, verbonden aan het Obesitascentrum van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De patiënt voelt zich na de ingreep veel beter:

  • Fysiek: gemakkelijker bewegen
  • Sociaal: meer sociaal contact en genieten van het leven
  • Seksueel: meer behoefte aan seks en minder schaamte voor het eigen lichaam
  • Psychisch: weer trots op het eigen lichaam en zichzelf

Vergoeding van de buikwandcorrectie

Gezien de kwaliteit van leven zoveel verbetert voor cliënten zou je zeggen dat de ingreep wel wordt vergoed. Voor de vergoeding van een buikwandcorrectie moet je echter aan strenge voorwaarden voldoen. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een verminking, zoals brandwonden of een ernstige functiebeperking, zoals smettende huidplooien en een serieuze beperking van de bewegingsvrijheid. Hier komt nog eens bij dat je gewicht een jaar lang stabiel moet zijn én dat je BMI lager is dan 30. Bij een operatie voor gewichtsverlies moet je BMI onder de 35 zitten.

Heb jij last van een huidoverschot op je buik, stoor je je hier enorm aan en wil je hier vanaf? Maak dan een afspraak met de plastisch chirurg van Blooming om de mogelijkheden te bespreken.