Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie

Wanneer u overweegt om een buikwandcorrectie te ondergaan, begrijpen wij dat er veel vragen kunnen ontstaan over de ingreep, de resultaten en het herstelproces. Om deze reden heeft Blooming Plastische Chirurgie een sectie met veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie op onze website geplaatst. Wij raden u aan om deze vragen door te nemen voordat u een consult bij ons plant. Dit zal u helpen om een beter begrip te krijgen van de procedure en gerichte vragen te stellen tijdens uw afspraak met ons. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt en dat u zich comfortabel voelt bij uw beslissing om een buikwandcorrectie te ondergaan. Neem gerust contact met ons op als u nog meer vragen heeft of als u meer informatie wilt ontvangen over deze behandeling.

In deze sectie kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen over buikwandcorrectie:

Het is afhankelijk van de soort buikwandcorrectie hoelang de operatie duurt. Dit kan verschillen van ongeveer twee tot vier uur. Wanneer u de kleine buikwandcorrectie ondergaat, zal de ingreep ongeveer twee uur duren. Een grote buikwandcorrectie duurt ongeveer drie tot vier uur. Een buikwandcorrectie is geen kleine ingreep en daarom blijft u een nachtje in het ziekenhuis. In de regel mag u in de loop van de volgende ochtend naar huis.

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele verdoving en is daarom op het moment zelf niet pijnlijk. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kunnen de wonden wel pijnlijk aanvoelen. De pijn is echter wel goed te bestrijden door het innemen van de juiste medicatie. Over de beste pijnbestrijding krijgt u advies van uw behandelend arts. Bekijk de pagina over de volledige nazorg voor het beste herstel.

De eerste zes weken na de ingreep moet u verplicht een korset dragen om alles goed op zijn plek te houden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat u doet, wanneer u weer aan het werk kunt. De meeste mensen die een buikwandcorrectie hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer aan het werk. Belangrijk is dat u de eerste zes weken na de ingreep geen lichamelijke inspanning verricht. In de herstelperiode zullen dan sommige bewegingen nog niet volledig uitgevoerd kunnen worden.

Een zwangerschap is heel goed mogelijk na een buikwandcorrectie. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit de huid wel weer zal oprekken, waardoor het resultaat van de correctie kan verdwijnen. Bent u voornemens om in de toekomst zwanger te raken, dan doet u er goed aan de buikwandcorrectie uit te stellen tot na die tijd.

De littekens van de buikwandcorrectie vallen indien mogelijk  onder de bikinilijn en daardoor kunt u ze goed bedekken met ondergoed. Het litteken dat de plastisch chirurg rondom de navel maakt, wordt dusdanig netjes weggewerkt dat ze na een aantal maanden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Soms is het niet te voorkomen dat het litteken wat hoger komt te zitten.

Het resultaat van een buikwandcorrectie is langdurig. U behoudt het langste een strakke buik door goede eetgewoonten en lichaamsbeweging. Komt u na de buikwandcorrectie weer aan, dan is de kans groot dat u weer een slappe en hangende buik krijgt.

Als u nog andere vragen heeft over een buikwandcorrectie, kunt u altijd contact opnemen met Blooming Plastische Chirurgie. Onze deskundige chirurgen en medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over uw behandeling.

Meer informatie over een buikwandcorrectie: