Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Ask the doctor over ooglidcorrecties

In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling. 

Deze maand geeft drs. Kalam Ahmed antwoord op de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie.

Kom ik voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking?

Tegenwoordig is een vergoeding voor een ooglidcorrectie zeer lastig. De verzekeraars stellen, gesteund door de overheid, zeer strenge eisen. De meeste mensen die last hebben hun oogleden en graag een correctie zouden willen, voldoen niet aan de eisen. Dan is het in de ogen van de wet een niet-medische ingreep. Als je al aan de criteria voldoet, dan moet je daarvoor ook vrij uitgebreid aanvullend verzekerd zijn. Dat is ook de reden waarom wij veel van deze ingrepen voor eigen rekening van de patient doen en hebben als groep besloten om de tarieven omlaag aan te passen, zodat het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is.

Wordt de behandeling onder narcose uitgevoerd?

In principe is dit een behandeling die uitstekend onder lokale anesthesie is uit te voeren. De verdovende prik is wat gevoelig, maar alle patiënten zeggen dat ze het zo weer zouden ondergaan. Na de verdovende prik is de rest van de procedure pijn vrij, voel je hooguit de aanraking door de chirurg. Een heel enkele keer heb ik de ingreep wel onder narcose uitgevoerd, op uitdrukkelijk verzoek van de patient, ivm extreme prikangst. Nadeel van narcose is je dat je extra consult heb bij de pre-operatieve poli, je nuchter moet zijn, eventuele misselijkheid na de ingreep, uitslapen in het ziekenhuis. Daarnaast is de procedure is een stuk duurder vanwege alle extra kosten.

Kunnen mijn ogen nog dicht na de behandeling?

De ogen kunnen zeker dicht na de ingreep. De behandelend plastisch chirurg zal erop toezien dat de hoeveelheid huid dat wordt weggehaald exact goed is. Vaak is het direct na de operatie wat opgezet en daardoor niet goed dicht te krijgen, maar dit verdwijnt vrij snel.

Hoe lang kan ik niet werken na de behandeling?

Afhankelijk van het type werk dan dat variëren van 2 dagen tot maximaal 2 weken. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat als je computer werkzaamheden doet dat je binnen enkele dagen weer achter je computer kunt werken. Heb je fysiek zwaar werk, dan zal je toch echt langer moeten wachten 

Hoe lang zijn de littekens zichtbaar?

Littekens zijn bij ooglidcorrecties altijd heel netjes. Dat komt doordat de huid op het ooglid zeer dun is, tienden van een millimeter. Het litteken is in het begin een beetje te voelen, maar al binnen enkele weken al soepel en bijna niet te zien. 

Zie ik er verbaast uit na de operatie?

Een verbaasde blik wordt met name veroorzaakt door de stand van de wenkbrauwen. Bij een ooglid correctie wordt de stand van de wenkbrauw niet veranderd. Dus het antwoord daarop zou nee zijn. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg beoordelen om er bij u een indicatie is voor een aanvullende wenkbrauw correctie.

Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult. Het maken van een afspraak kan hier.

Ask the doctor over ooglidcorrecties ?mid=&wid=51824&sid=&tid=8708&rid=LOADED&custom1=wordpress 349091 1117754.cloudwaysapps.com&custom2=%2Fwp admin%2Fpost door Blooming Plastische ChirurgieAsk the doctor over ooglidcorrecties ?mid=&wid=51824&sid=&tid=8708&rid=FINISHED&custom1=wordpress 349091 1117754.cloudwaysapps door Blooming Plastische Chirurgie