Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Rond of anatomische borstimplantaten?

Welk soort borstimplantaat sluit het beste aan bij jouw wensen?

Borsten zijn er in alle soorten en maten: de een is heeft een volle boezem, terwijl iemand anders een bescheiden A-cup heeft. Wanneer je als vrouw onzeker of niet tevreden bent met je borsten, kun je overwegen om een borstvergroting te ondergaan. Maar net als bij een natuurlijke borst zijn er ook verschillende soorten borstimplantaten: ronde of anatomisch. Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt, leggen wij haarfijn uit wat het verschil is.

Ga jij voor een ronde of druppelvormige borst?

Wij gebruiken bij een borstvergroting over het algemeen twee vormen: een ronde vorm en een druppelvorm, ook wel een anatomisch borstimplantaat genoemd. De keuze van het implantaat is afhankelijk van verschillende factoren.  Er is geen goed of fout, het is belangrijk dat er wordt gekozen voor de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Ten eerste wordt er gekeken naar de anatomie van het lichaam. Hoe is de vorm van jouw eigen borsten? Wat is de kwaliteit van de huid en hoe zit het met het eigen weefsel? Dit wordt bekeken aan de hand van metingen en een pinch test. De uitkomst hiervan bepaald mede de keuze voor het borstimplantaat. Veel mensen denken dat je met een rond borstimplantaat automatisch meer vulling aan de bovenkant krijgt en dat een anatomisch implantaat altijd natuurlijker oogt. In sommige gevallen klopt dit, maar niet altijd. De uiteindelijke vorm van de nieuwe borsten heeft vooral te maken met jouw uitgangssituatie en het volume, de vulling en de cohesiviteit van het implantaat moeten aansluiting vinden bij jouw persoonlijke anatomie

Kies altijd voor een veilige borstvergroting

Laat je altijd goed voorlichten wanneer je een borstvergroting overweegt. Schrijf voorafgaand aan het consult je vragen op, zodat je zeker weet dat je alle vragen gesteld hebt. Controleer ook of de kliniek en de betreffende chirurg ervaring hebben op het gebied van borstvergrotingen. Bij Blooming in Haarlem ben je verzekerd van deskundige en ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. Neem gerust contact op voor meer informatie over een borstvergroting door te bellen naar 023 544 4974.

Naar behandeling borstvergroting