Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Dit moet je weten over een bovenooglidcorrectie

‘Onze’ plastisch chirurg Robert de Wijn is specialist op het gebied van ooglidcorrecties. Hij vertelt je graag de belangrijkste dingen die je moet weten voor een bovenooglidcorrectie.
Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons in de kliniek veelvuldig uitgevoerd. De voornaamste reden dat cliënten kiezen voor een bovenooglidcorrectie is verslapping van de huid met een vermoeide uitstraling en hangende oogleden die irritatie veroorzaken als gevolg. Omdat de huid rondom de ogen erg dun en gevoelig is en de oogleden constant in beweging zijn is de kans op verslapping groot.
Met een bovenooglidcorrectie onder lokale verdoving kan dit ongemak verholpen worden. De ingreep duurt ongeveer dertig minuten en na een week ben je al voor een groot deel herstelt.
Laat de ingreep altijd uitvoeren door een esthetisch plastisch chirurg
Als je een bovenooglidcorrectie overweegt, dan weet je dat er veel aanbieders zijn voor deze relatief eenvoudige ingreep. Hoe kies je voor de juiste specialist? De ooglidcorrectie is en blijft een operatieve ingreep en daarom is het belangrijk dat je een bovenooglidcorrectie bij een plastisch chirurg laat doen die zich bij voorkeur heeft gespecialiseerd in esthetische ingrepen. Laat u niet misleiden door de titel ‘cosmetisch chirurg’, dit is in Nederland geen beschermde titel en deze specialisten hebben niet dezelfde opleiding genoten als een plastisch chirurg. Zelfs (basis) artsen of oogartsen hebben niet dezelfde kennis en ervaring als een plastisch chirurg. Deze expertise is erg belangrijk omdat dit de kans op risico’s en complicaties tot een minimum beperkt.
Een ooglidcorrectie kan het hele jaar door plaatsvinden
Er bestaat soms verwarring over de beste periode voor een ooglidcorrectie. Wij voeren deze ingreep het hele jaar door veelvuldig uit. Het litteken valt netjes in de huidplooi van het bovenooglid en wordt daarom niet direct blootgesteld aan zonlicht. Eveneens is het goed om het litteken te beschermen met een SPF factor 50. Draag de eerste weken na een ooglidcorrectie een zonnebril.
Neem vrij van werk
Het genezingsproces verschilt van persoon tot persoon maar bijna iedereen krijgt na een bovenooglidcorrectie in zekere mate last van zwelling, bloeduitstortingen en geirriteerde ogen. Doe het daarom de eerste week na de ingreep rustig aan, dan verdwijnen deze klachten vanzelf. Door lichamelijke inspanning in deze periode zal de zwelling alleen maar toe nemen. Afhankelijk van je persoonlijke genezingstendens ben je na een tot twee weken weer toonbaar.
Je kunt de ingreep herhalen indien nodig 
Een bovenooglidcorrectie kan meerdere malen worden uitgevoerd. Het oude litteken wordt weggehaald en het nieuwe huidoverschot wordt eveneens verwijderd. Hier komt een nieuw litteken voor in de plaats. De houdbaarheid van een ooglidcorrectie verschilt van persoon tot persoon en dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van je huid. Heb je een dunne en slappe huid? Dan ben je eerder aan de beurt dan iemand met een elastische, stevige huid.