Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

4 redenen voor een borstverkleining

Wanneer het over borsten en plastische chirurgie gaat denkt men al snel aan een borstvergroting. Echter zijn er ook veel vrouwen die hun borsten te groot vinden en deze graag willen verkleinen. Er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan het hebben van grote borsten en daardoor besluiten sommige vrouwen om wegens cosmetische en/of medische redenen deze te laten verkleinen.

Pijn
De belangrijkste reden voor een borstverkleining is pijn. Omdat grote borsten zwaar zijn hangt het bovenlichaam meer naar voren en heeft men meer kracht nodig om rechtop te staan. Hierdoor worden de spieren in de rug en nek meer belast en dit kan zeer vervelende pijnklachten veroorzaken in de rug, schouders en nek. Ook kan een BH-bandje dat het gewicht van de borsten moet dragen onder spanning komen te staan. Dit bandje snijdt dan in de huid en dit kan eveneens voor veel pijn zorgen.

Belemmering in bewegingsvrijheid
Te grote borsten kunnen een belemmering vormen in de bewegingsvrijheid. Vooral tijdens het sporten zitten ze vaak in de weg. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen: Het op-en-neer gaan van de borsten kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast zijn buikspieroefeningen moeilijk, omdat de borsten in de weg liggen. Door te grote borsten is een effectieve work-out dus niet tot nauwelijks mogelijk.

Het past niet bij het lichaam
Te grote borsten kunnen ervoor zorgen dat het lichaam niet in proportie is. Dit wordt door veel vrouwen als niet mooi ervaren en daardoor zouden zij kunnen beslissen de borsten te verkleinen.

Psychische klachten
Vrouwen met grote borsten hebben vaak last van psychische klachten, zoals onzekerheid en schaamte. Vooral winkelen zorgt voor veel onzekerheid, omdat bovenkleding vaak niet goed past. Daarnaast maken andere mensen vaak (vervelende) opmerkingen over de borsten wat ook weer kan bijdragen aan onzekerheid en schaamte. Als een vrouw deze klachten ervaart en haar borsten verkleint, zal ze in veel gevallen beter in haar vel zitten.

Bij een borstverkleining wordt overtollig vet-, klier – en huidweefsel verwijderd en hierdoor worden de borsten kleiner. De plastische chirurgen van kliniek Blooming hebben veel ervaring op het gebied van borstverkleiningen en daarom bent u bij ons in goede handen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent bij ons altijd meer dan welkom voor een informatief consult.