Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Soorten borstimplantaten

Net zoals er vele soorten en maten borsten zijn, zijn er ook vele soorten borstimplantaten. Iedere vrouw heeft namelijk een andere uitgangssituatie en andere wensen. Zo heb je de keuze uit ronde of anatomische (druppelvormige) protheses, verschillende siliconenvullingen die variëren in cohesiviteit, vorm en gewicht en volumes variërend van zo’n 125 cc tot meer dan 900 cc. Lees meer over de verschillen en ga goed voorbereid naar je eerste gesprek met de plastisch chirurg.

Vorm van de borstprothese

Bij borstimplantaten is er onderscheid te maken tussen twee vormen: een ronde en een anatomische, ofwel druppelvormige, prothese. Het ronde implantaat kies je wanneer je volume aan de onder- én bovenkant van je borst wilt, het druppelvormige implantaat is beter als je vooral aan de onderkant van de borst meer volume nodig hebt. Veel mensen denken dat je met een rond implantaat een minder natuurlijke uitstraling creëert, maar dit is niet het geval. Je hebt ook ronde protheses waarmee je een natuurlijke vergroting kunt ondergaan. Tijdens het consult bepaalt de plastisch chirurg welke vorm prothese het beste bij jou past. Dit heeft ten eerste te maken met jouw wens en ten tweede de vorm van je eigen borsten, je bedekking (eigen borstweefsel) en de kwaliteit van je huid. Lees meer over de verschillen tussen anatomische en ronde borstimplantaten.

Siliconen borstprotheses

Siliconen borstimplantaten worden in Nederland veruit het meest gebruikt, vanwege de hoge kwaliteit. De protheses voelen natuurlijk aan en hebben een minimale kans op een ruptuur.

Merken borstimplantaten

Kliniek Blooming werkt met Eurosilicone, Nagor, Motiva en B-lite om het aanbod zo ruim mogelijk te houden. Geen enkele vrouw is hetzelfde en komt met een andere wens.  Wij vinden het belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk aan deze wens te voldoen en daarbij staat veiligheid voorop.

Volume

Het verschil tussen je huidige en gewenste cupmaat bepaalt hoeveel volume er nodig is voor de borstimplantaten. Toch is niet eenduidig vast te stellen hoeveel cc je nodig hebt. Dit is namelijk afhankelijk van de grootte en vorm van je borsten, je lichaamsbouw en de vorm van het implantaat. Het perfecte volume verschilt dan ook per persoon. Borstprotheses zijn verkrijgbaar met een volume vanaf 125 cc tot meer dan 900 cc. Hiermee worden je borsten één of meerdere cupmaten groter.

B-Lite implantaten bij Blooming

Bij Kliniek Blooming werken we met B-lite siliconen borstprotheses bij een borstvergroting of borstreconstructie. Deze zijn tot wel 30% lichter dan andere implantaten, waardoor de zwaartekracht er minder invloed op heeft. Je borsten gaan dus minder snel hangen. Je hebt de keuze uit ronde en anatomische protheses in maten variërend van 125 cc tot meer dan 900 cc. Dankzij de hoge kwaliteit biedt het merk zelfs een levenslange garantie op de implantaten.

Wil je meer weten over onze borstimplantaten? Bel dan 023 544 4974 of maak direct een afspraak met een plastisch chirurg.

Naar behandeling borstvergroting