Waar u aan moet denken nadat u een facelift heeft ondergaan

Gepubliceerd: 13 november 2015
Laatst gewijzigd: 25 april 2022
Gepubliceerd: 13 november 2015
Laatst gewijzigd: 25 april 2022

Drukkend verband, drains, hechtingen en een gezwollen gezicht: een facelift is een ingrijpende behandeling. Een goede voorbereiding voor de periode na de behandeling is daarom aan te raden. Om het u iets makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet voor na de facelift.

  • U mag tot een week na de behandeling niet autorijden. Doet u dit wel, wat onverantwoord is, is het goed te weten dat u de week na de behandeling niet verzekerd bent. Regel daarom van tevoren iemand die u komt ophalen na de behandeling en die u de komende week naar eventuele doktersafspraken kan rijden.
  • Eet na de behandeling geen zware maaltijden. Door de narcose kunt u misselijk zijn en door een zware maaltijd wordt dit extra gestimuleerd. U moet braken voorkomen, omdat dit de kans op een nabloeding of stuwing vergroot.
  • Slaap op uw rug en slaap met uw gezicht verhoogd, bijvoorbeeld op twee kussens. Dit stimuleert het genezingsproces en verkleint de kans op nabloedingen en zwellingen.
  • Vermijd het intensief kauwen op voedsel en eet daarom de eerste week na de behandeling zacht voedsel. Bij te intensief kauwen komen de hechtingen onder druk te staan, wat niet bevorderlijk is voor het eindresultaat.
  • U mag na 24 uur weer douchen, ook de wonden mogen dan weer nat worden! U mag zolang de hechtingen in het gezicht zitten geen crèmes en make-up gebruiken.
  • Neem twee weken vakantie. Het gezicht is de eerste twee weken nog erg blauw en gezwollen. Na deze twee weken bent u weer ‘toonbaar’ en kunt u langzaam weer beginnen met werken.
  • In de eerste drie weken na de behandeling mag u niet persen, bukken of tillen. Dit om stuwing of eventuele nabloedingen te vermijden.
  • Onderneem de eerste zes weken geen zware sportactiviteiten. U mag wel vanaf een week na de behandeling weer rustig wandelen en fietsen. Dit wordt zelfs aangeraden, omdat zo de bloedsomloop en wondgenezing gestimuleerd wordt. Te zwaar sporten zal juist een tegenovergesteld effect hebben.
  • De littekens mogen de eerste zes maanden niet direct blootgesteld worden aan de zon. Smeer ook, nadat de hechtingen eruit zijn, altijd een SPF-houdende crème op het litteken om dit te beschermen tegen de zon, ook in de winter!
  • Om de littekens te vervagen kunt u speciale littekencrème gebruiken. Dit vergoot ook de kans op een mooie genezing.
Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »