Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Waar u aan moet denken nadat u een facelift heeft ondergaan

Drukkend verband, drains, hechtingen en een gezwollen gezicht: een facelift is een ingrijpende behandeling. Een goede voorbereiding voor de periode na de behandeling is daarom aan te raden. Om het u iets makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet voor na de facelift.

  • U mag tot een week na de behandeling niet autorijden. Doet u dit wel, wat onverantwoord is, is het goed te weten dat u de week na de behandeling niet verzekerd bent. Regel daarom van tevoren iemand die u komt ophalen na de behandeling en die u de komende week naar eventuele doktersafspraken kan rijden.
  • Eet na de behandeling geen zware maaltijden. Door de narcose kunt u misselijk zijn en door een zware maaltijd wordt dit extra gestimuleerd. U moet braken voorkomen, omdat dit de kans op een nabloeding of stuwing vergroot.
  • Slaap op uw rug en slaap met uw gezicht verhoogd, bijvoorbeeld op twee kussens. Dit stimuleert het genezingsproces en verkleint de kans op nabloedingen en zwellingen.
  • Vermijd het intensief kauwen op voedsel en eet daarom de eerste week na de behandeling zacht voedsel. Bij te intensief kauwen komen de hechtingen onder druk te staan, wat niet bevorderlijk is voor het eindresultaat.
  • U mag na 24 uur weer douchen, ook de wonden mogen dan weer nat worden! U mag zolang de hechtingen in het gezicht zitten geen crèmes en make-up gebruiken.
  • Neem twee weken vakantie. Het gezicht is de eerste twee weken nog erg blauw en gezwollen. Na deze twee weken bent u weer ‘toonbaar’ en kunt u langzaam weer beginnen met werken.
  • In de eerste drie weken na de behandeling mag u niet persen, bukken of tillen. Dit om stuwing of eventuele nabloedingen te vermijden.
  • Onderneem de eerste zes weken geen zware sportactiviteiten. U mag wel vanaf een week na de behandeling weer rustig wandelen en fietsen. Dit wordt zelfs aangeraden, omdat zo de bloedsomloop en wondgenezing gestimuleerd wordt. Te zwaar sporten zal juist een tegenovergesteld effect hebben.
  • De littekens mogen de eerste zes maanden niet direct blootgesteld worden aan de zon. Smeer ook, nadat de hechtingen eruit zijn, altijd een SPF-houdende crème op het litteken om dit te beschermen tegen de zon, ook in de winter!
  • Om de littekens te vervagen kunt u speciale littekencrème gebruiken. Dit vergoot ook de kans op een mooie genezing.