Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Ask the doctor over facelifts

In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling.

Deze maand geeft drs. Kalam Ahmed antwoord op de meest gestelde vragen over een facelift.

Hoe lang duurt het herstel na een facelift?
De wondgenezing is na 1 week al zover dat je de hechtingen kunt verwijderen maar de daadwerkelijke genezing kan tot wel 3 maanden duren. In principe heb je 1 a 2 weken ‘last’ van de operatie. Na 3 maanden is er een eindcontrole omdat dan het uiteindelijke resultaat echt zichtbaar is. 

Welk gebied wordt gelift bij een facelift?
Bij een face/halslift wordt vanzelfsprekend de hals gelift, vanaf de kaaklijn naar beneden. Indien nodig wordt de onderkin verminderd middels liposuctie en het huidoverschot strak getrokken door de spier ‘platysma’ te verstevigen. In het gezicht wordt het gehele wanggebied gelift, met uitzondering van mond en ogen.
 
Hoelang blijft het resultaat?
Het resultaat blijft afhankelijk van de persoonlijke kwaliteit van de huid van de cliënt tussen de 5 en 15 jaar. Je draait de klok terug maar die stopt niet met tikken, wat wil zeggen dat het verouderingsproces niet stopt. Bij behandeling op jonge leeftijd kan het voorkomen dat een cliënt de behandeling na zo’n 15 jaar zal willen herhalen.
 
Hoe groot zijn de littekens?
De littekens vallen niet op omdat we deze zoveel mogelijk verbergen in de haargrens en op de anatomische grenzen van het oor, achter het oor en de wangen.
 
Wat kost een facelift?
De behandelend chirurg zal op basis van het consultgesprek advies geven over de beste behandeloptie en daarmee kan de prijs variëren. Soms adviseren wij tevens een aanvullende ingreep om het optimale resultaat te behalen, als een ooglidcorrectie of lipofilling. Alle mogelijkheden zullen uitvoerig worden besproken tijdens het consult.
 

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult.

Maak nu een afspraak