Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Een strakke hals met een halslift

Sommige mensen krijgen door overgewicht, ouderdom of gewichtsverlies een slappere hals. Heeft u last van een slapper wordende hals of stoort u zich aan uw onderkin? Dan is het uitvoeren van een halslift een mooie en natuurlijke oplossing om uw hals te verjongen. De huid in uw hals wordt strakker, waardoor u een jongere en frissere uitstraling krijgt.

Wat is een halslift?

Bij een halslift wordt het overschot aan huid in de hals, ook wel de kalkoenhals genoemd, gecorrigeerd. Bij een kalkoenhals is de scherpe hoek tussen hals en kaak weggevaagd is en er een te veel aan slappe huid is. Dit overschot aan vel wordt gecorrigeerd door een halslift en deze behandeling verloopt als volgt:

  1. De arts maakt een sneetje dat loopt van net voor het oor tot er achter.
  2. Via dit sneetje kan de plastisch chirurg goed bij de spieren. De spieren in de hals die te los zijn, worden strakker vastgezet.
  3. Als deze onderste laag is gecorrigeerd, kan de huid er strak overheen worden getrokken.
  4. Net onder de kin wordt een incisie gemaakt en hier worden de spieren naar elkaar toe gehecht. Ook hier wordt overtollige huid verwijderd.
  5. Het teveel aan vel is verwijderd en de kalkoenhals is verdwenen.

Het resultaat van een halslift

De eerste resultaten van een halslift zijn direct zichtbaar als het verband er na de behandeling af mag. Na ongeveer 1 tot 1,5 maand is het resultaat van de operatie optimaal. Omdat er sneetjes worden gemaakt, zullen er in het begin littekens zichtbaar zijn. Vaak vallen ze niet op omdat de plastisch chirurg de littekens in de huidlijnen plaatst. Met een halslift wordt immers de veroudering van de huid niet tegengegaan, het is een tijdelijk oplossing. Hoe lang het duurt voordat de huid van de hals weer terug is op het oude niveau hangt ook af van je levensstijl. Roken, overmatig zonnen stress en afvallen zullen de oude situatie sneller doen terugkeren.  Ga uit van een verbetering voor een periode van 5 tot 15 jaar. Als je volledig hersteld bent van de operatie, zorgen veel sporten, gezond eten en niet roken ervoor dat je hals zo lang mogelijk strak blijft.

Wat is het verschil tussen een halslift en een facelift?

Bij een halslift gebruikt de plastisch chirurg bijna dezelfde techniek als bij een facelift. Het belangrijkste verschil is echter het gebied dat gelift wordt. Bij een facelift worden voornamelijk de ingevallen wangen en de huid van de hals gelift. Hiervoor is een langere snee nodig die voor het oor langsloopt in de haargrens richting de slaap. Bij het liften van de hals worden alleen de huid in de hals en de onderliggende spierstructuren gelift. Bij een halslift kan de kaaklijn iets strakker getrokken worden, maar deze ingreep heeft geen effect op de rest van het gezicht.

Risico’s en complicaties

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Hoe netjes de arts ook werkt, de kans op een infectie of nabloeding is altijd aanwezig. Tevens kunnen de littekens wat dikker en breder zijn. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam die bij iedere persoon weer anders is. Vaak is het gevoel de huid van de wang voor maanden verstoord.

Wilt u meer informatie over een halslift? U kunt altijd contact met ons opnemen door  het contactformulier in te vullen of door te bellen met 023 544 7974.