Rond of anatomische borstimplantaten?

Gepubliceerd: 21 juni 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 21 juni 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Welk soort borstimplantaat sluit het beste aan bij jouw wensen?

Borsten zijn er in alle soorten en maten: de een is heeft een volle boezem, terwijl iemand anders een bescheiden A-cup heeft. Wanneer je als vrouw onzeker of niet tevreden bent met je borsten, kun je overwegen om een borstvergroting te ondergaan. Maar net als bij een natuurlijke borst zijn er ook verschillende soorten borstimplantaten: ronde of anatomisch. Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt, leggen wij haarfijn uit wat het verschil is.

Ga jij voor een ronde of druppelvormige borst?

Wij gebruiken bij een borstvergroting over het algemeen twee vormen: een ronde vorm en een druppelvorm, ook wel een anatomisch borstimplantaat genoemd. De keuze van het implantaat is afhankelijk van verschillende factoren.  Er is geen goed of fout, het is belangrijk dat er wordt gekozen voor de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Ten eerste wordt er gekeken naar de anatomie van het lichaam. Hoe is de vorm van jouw eigen borsten? Wat is de kwaliteit van de huid en hoe zit het met het eigen weefsel? Dit wordt bekeken aan de hand van metingen en een pinch test. De uitkomst hiervan bepaald mede de keuze voor het borstimplantaat. Veel mensen denken dat je met een rond borstimplantaat automatisch meer vulling aan de bovenkant krijgt en dat een anatomisch implantaat altijd natuurlijker oogt. In sommige gevallen klopt dit, maar niet altijd. De uiteindelijke vorm van de nieuwe borsten heeft vooral te maken met jouw uitgangssituatie en het volume, de vulling en de cohesiviteit van het implantaat moeten aansluiting vinden bij jouw persoonlijke anatomie

Kies altijd voor een veilige borstvergroting

Laat je altijd goed voorlichten wanneer je een borstvergroting overweegt. Schrijf voorafgaand aan het consult je vragen op, zodat je zeker weet dat je alle vragen gesteld hebt. Controleer ook of de kliniek en de betreffende chirurg ervaring hebben op het gebied van borstvergrotingen. Bij Blooming in Haarlem ben je verzekerd van deskundige en ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. Neem gerust contact op voor meer informatie over een borstvergroting door te bellen naar 023 544 4974.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »