Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Veelgestelde vragen neuscorrectie

Meest gestelde vragen neuscorrectie

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de ingreep hebben we de meest gestelde vragen over een neuscorrectie voor u verzameld. Staat uw vraag hier niet tussen? Stel deze dan gerust tijdens het voorbereidende consult met een van onze plastisch chirurgen of neem contact op met Blooming door te bellen naar 023 544 4974.

Welke soort neuscorrectie past bij mij?

Dit is volledig afhankelijk van uw wensen. Stoort u zich alleen aan een grote of bolle punt van uw neus? Dan is de neuspuntoperatie meestal voldoende. Wanneer u de lengte, breedte, stand of vorm van uw neus niet mooi vindt, raden we meestal een uitgebreide neuscorrectie aan.

Moet ik voor een neuscorrectie onder narcose?

Wanneer de plastisch chirurg alleen de neuspunt corrigeert, is een volledige narcose niet nodig. Met een paar kleine injecties verdooft de chirurg vooraf het gebied dat wordt behandeld. Bij een uitgebreide neuscorrectie brengen we u onder algehele narcose.

Hoelang duurt het voordat ik weer mag werken?

We raden u aan om na een uitgebreide neuscorrectie minimaal een week rust te nemen. Na zeven dagen komt u bij ons langs voor een controleafspraak waarbij de plastisch chirurg het spalkje en de hechtingen verwijdert. Een neuspuntcorrectie is over het algemeen minder invasief, waardoor u sneller weer mag werken. Toch dient u ook bij deze ingreep rekening te houden met zwellingen en blauwe en/of rode plekken.

Hoe bevorder ik het herstel van een neuscorrectie?

U herstelt sneller wanneer u:

  • voldoende rust neemt;
  • sporten en zware lichamelijke inspanningen de eerste zes weken vermijdt;
  • geen make-up gebruikt die de wondjes kan irriteren;
  • de eerste week na de ingreep geen alcohol drinkt;
  • de spalk laat zitten tot de controleafspraak bij de arts;
  • de eerste dagen met een extra kussen slaapt, waardoor de druk op de wondjes afneemt;
  • de wondjes niet nat laat worden bij het douchen.

Hoelang moet ik het spalkje dragen?

Na een uitgebreide neuscorrectie plaatst de chirurg een spalk ter bescherming van de neus. Deze draagt u minimaal tot de controleafspraak.

Wanneer zie ik het resultaat?

Het eerste resultaat van een neuscorrectie is al goed te zien wanneer u na een week terugkomt voor het verwijderen van de hechtingen, de pleisters en/of het kapje op de neus. U ziet gelijk in grote lijnen de vormveranderingen waar u het voor deed! Na twee weken is de kans groot dat niemand meer kan ziet dat u geopereerd bent. Natuurlijk is de neus dan nog wel licht gezwollen van de operatie. Na drie maanden verwachten we dat 95% van die zwelling weg is. Officieel gezien heeft littekenweefsel een jaar nodig om volledig uit te rijpen.

Afspraak maken voor een neuscorrectie

Tijdens een consult met een van onze plastisch chirurgen bespreekt u uw wensen en is er gelegenheid om al uw vragen te stellen. Plan een afspraak in via 023 544 4974 of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag09:00 – 17:00 uur
Dinsdag09:00 – 21:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie

Spaarne Gasthuis Noord 3e verdieping

Vondelweg 999

2026 BW Haarlem

info@bloomingpc.nl