Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 
Neem contact op

Een moderne techniek om het gezicht te liften

Joost Staudt, plastisch chirurg, Blooming Plastische chirurgie, Haarlem
Laatste update: december 2020

Een complete facelift is lang niet altijd nodig. Er bestaan tegenwoordig prachtige technieken om het gezicht subtiel te liften. Bijvoorbeeld een MACS-lift (= Minimal Access Cranial Suspensions). De voordelen van een MACS zijn minimaal zichtbare littekens, minder risico’s en een maximaal effect.

Een verslapte kaaklijn, hamsterwangen, plooien tussen neus en mond – hoeken, een slappe hals: op den duur kan de huid het gaan verliezen van de zwaartekracht. Dit maakt het gezicht nog ouder dan rimpels. Juist voor die problemen bestaat er een fantastische techniek, genaamd de MACS-lift. De hals met kaaklijn en wangen kunnen worden gelift zonder dat het gehele gezicht geopereerd hoeft te worden. Daarmee worden risico’s verkleind. Als de huid nog enige elasticiteit heeft, hoeven er zelfs geen littekens achter het oor te worden gemaakt.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de oudere technieken is dat bij de MACS-lift zowel het gelaat als de hals kan worden meegenomen. Bij deze methode wordt niet alleen de huid gecorrigeerd, zoals bij een minilift, maar wordt ook de onderhuidse structuur verbeterd met een speciale hechttechniek. Daardoor wordt het steunweefsel waar de huid op rust versterkt. Een MACS-lift kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Bij een uitgebreide MACS-lift in combinatie met oogleden en/of liposuctie van de hals/kaaklijn adviseren wij een algehele narcose. Reken op drie tot vier weken voordat je weer helemaal toonbaar bent. Daarna heb je circa acht tot tien jaar plezier van het verjongende effect.

Omdat deze lift vooral de onderhuidse structuren aanpakt en niet zozeer de huid maximaal optrekt, is het belangrijk dat de huid in conditie blijft. Huidverzorgende crèmes die de elasticiteit van de huid verbeteren blijven heel belangrijk.

Joost Staudt (34) werkt als plastisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en in de privékliniek Blooming Plastische Chirurgie te Haarlem.

Bron: Een moderne techniek om het gezicht te liften – DA Magazine uitgave

Lees hier het artikel uit DA Magazine.

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité