Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

De man in de media: het veranderende ideaal

De gespierde man, de gelakte nagels... Er zijn een hoop veranderingen op het gebied van schoonheidsidealen in de maatschappij. U leest er hier meer over!

Bij Blooming zien we het steeds meer: mannen die wat aan hun uiterlijk laten doen. Dit varieert van relatief kleine ingrepen tot operaties. Hierin is een verandering gaande ten opzichte van vroeger. Waarom is het, dat nu toch ook steeds meer mannen in de kliniek te vinden zijn?

Veranderende schoonheidsideaal

Op dit moment zien we twee verschillende schoonheidsidealen naast elkaar leven. Enerzijds hebben we de fitte, gespierde sporters, zoals we ze al decennia in films en series zien. Echter zien we ook steeds meer mannen die hun feminiene kant omarmen. Alsmaar vaker zien we de man die zich bewust is van zijn kleding, gelakte nagels heeft en het allemaal niet zo nauw meer neemt met genderverwachtingen en -patronen. Denk bijvoorbeeld aan Harry Styles. In het algemeen zien we dat de heren zich steeds bewuster worden van hun uiterlijk en zich er meer en meer mee bezig houden.

Het verleden

In een relatie met iemand van het andere geslacht, moet u het haast wel herkennen. De vrouw is eindeloos bezig met haar uiterlijk, terwijl de man er met gel, deodorant, een lekker luchtje en als het even meezit een dagcrème, eigenlijk al wel is. Dit is een rol die al in de vroege 20e eeuw bepaald is. De man verdiende namelijk het geld in het huishouden en had meer te zeggen, dus hij zou geen tijd hebben voor zijn uiterlijk. Zijn geld sprak voor hem. Pas in de jaren dertig van de vorige eeuw kwam hier verandering in, toen mega-gespierde mannen als Arnold Schwarzenegger op ons scherm verschenen. Fitness werd populair. Met figuren als David Bowie, en tegenwoordig de invloed van de K-Pop, zagen we toch steeds meer een ’tegengolf’ van de stijlvolle, diverse man die zijn mode laat beperken door normen.

De ouder wordende huid

Biologisch gezien hebben de heren geluk gehad. Doordat de man meer testosteron heeft is de gezichtshuid dikker en vetter en bevat deze meer collageen, waardoor huidveroudering minder snel zichtbaar is. Waar huidveroudering bij vrouwen eerder begint en wat geleidelijker gaat, komt het bij mannen vaak wat later doorzetten, maar verloopt het proces wel veel sneller. Natuurlijk kunnen er ook andere cosmetische aspecten zijn waar u zich mogelijk aan stoort. Schoonheidsnormen en -idealen veranderen natuurlijk voortdurend, maar een mooie huid is tijdloos. Door de veranderingen in de samenleving zien we dat meer mannen hun cosmetische problemen aan durven te pakken, met als gevolg meer zelfvertrouwen. Bij Blooming kijken we graag mee met wat er mogelijk is op het gebied van cosmetische behandelingen. Wij kijken niet naar trends, maar naar wat er het mooiste is voor uw verhoudingen.