Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Huidverstrakking met Renuvion (J-Plasma)

Bij Blooming Plastische Chirurgie bieden we voor Nederlandse begrippen een relatief nieuwe behandeling aan; huidverstrakking met behulp van de Renuvion. Voor wie op de hoogte is van populaire esthetische ingrepen buiten de EU is de Renuvion geen nieuws. Zij kennen de ingreep namelijk al onder de naam J-Plasma. De Renuvion behandeling wordt ingezet om huid en het onderhuidse vetweefsel te verstrakken, zonder de grote littekens van een chirurgische operatie. We vertellen je in deze blog alles over de Renuvion behandeling. 

Een behandeling met de Renuvion zorgt voor verstrakking van de huid en het verbeteren van contouren. Met de Renuvion kunnen meerdere gebieden over het gehele lichaam worden behandeld om de huid te verstrakken en contour te verbeteren. De meest voorkomende gebieden zijn de hals, bovenarmen, buik, bovenbenen en knieën. De behandeling is uitermate geschikt om te combineren met liposuctie. Nadat het gewenste vetweefsel is verwijderd, zorgt de Renuvion behandeling voor verstrakking van de huid en het overgebleven vetweefsel.

Een voordeel van de Renuvion behandeling is dat er geen grote openingen in de huid gemaakt hoeven te worden. De sneetjes in de huid zijn minder dan een centimeter groot. De ingreep kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving bij een klein gebied en onder algehele narcose bij een grotere of meerdere behandel gebieden. Gecombineerd met liposuctie zorgt de Renuvion behandeling voor het verbeteren van lichaamscontouren en verstrakking van de huid. Voor meer informatie over liposuctie klik hier.

Het Renuvion apparaat werkt op basis van helium en radiofrequentie die tezamen een stroom van energie vormen (plasma). De energie zorgt voor een gecontroleerde hitte om de huid en onderhuids vetweefsel te verstrakken, het helium koelt tegelijkertijd af.  

Door middel van een canule wordt het helium gas in het behandelgebied ingebracht. Door middel van een elektrische stroom zal een plasma gecreëerd worden. In de natuurkunde is Plasma naast vast, vloeibaar en gas de vierde aggregatietoestand. Het meest herkenbare beeld van plasma is de plasmalamp, maar ook de zon en de meeste sterren bestaan uit plasma. 

Huidverstrakking met Renuvion (J-Plasma) huidverstrakking met renuvion j plasma door Blooming Plastische Chirurgie

De plasma energie wordt specifiek door het collagene netwerk van het vet en de huid geleid. Hierdoor ontstaat er een krimp van het onderhuids bindweefsel, waardoor verstrakking ontstaat. Daarnaast zorgt de plasma energie ervoor dat de collageen vorming wordt gestimuleerd. Dit proces gaat tot 9 maanden na de behandelding door. 

Is Renuvion veilig?

Renuvion is weliswaar een ingreep waarbij het lichaam minder belast wordt dan bij een uitgebreide chirurgische ingreep, maar net als bij iedere ingreep zijn er risico’s die in overweging genomen moeten worden. Zoals bij elke chirurgische ingreep kan er een wondinfectie ontstaan. Mocht een infectie optreden, dan kan de behandeling bestaan uit het geven van antibiotica of het openmaken van de wond. Met de Renuvion-canule wordt onderhuids gewerkt. Hierbij is het mogelijk dat er structuren anders dan vet worden beschadigd, zoals bloedvaten. Hierdoor kunnen blauwe plekken ontstaan of een nabloeding. Ook is het mogelijk dat zenuwen worden geraakt, waardoor er tijdelijk een vermindering in gevoel van de huid op kan treden op sommige plaatsen. Om nabloedingen te voorkomen is het dragen van compressiekleding na de ingreep zeer aan te raden. Door de compressie van het behandelde gebied is de kans op nabloeding verkleind. De keuze van een individu om een operatie te ondergaan is gebaseerd op de afweging van de risico’s tegen de mogelijke voordelen. Tijdens een persoonlijk consult zal de plastisch chirurg uitgebreid vertellen over de ingreep en risico’s van de ingreep. 

Bij Blooming Plastische Chirurgie staan veiligheid en transparantie voorop. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, beantwoorden wij deze graag. Mail je vraag naar info@bloomingpc.nl.