Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Ooglidcorrectie zonder operatie, kan dat?

Als u last heeft van hangende oogleden of wallen, is een ooglidcorrectie een goede oplossing. Met deze operatie gaan echter altijd (kleine) risico’s gepaard. Wilt u dit risico niet lopen? Dan is een ooglidcorrectie zonder operatie misschien wel de oplossing voor u! Dit wordt ook wel een wenkbrauwlift met fillers genoemd.

Fillers

Een operatie is gelukkig niet de enige oplossing om uw oogleden te laten corrigeren. Ziet u erg op tegen een medische ingreep? Kies dan voor fillers om de wallen onder uw ogen te verhelpen. Met hyaluronzuur – een materiaal dat ook in uw eigen lichaam voorkomt – vullen we de losse huid onder uw ogen op. Zo is er in no time niks meer te zien van uw wallen.

Ooglidcorrectie met operatie versus fillers

  • Effect dat minimaal 10 jaar aanhoudt
  • U heeft een week nodig om te herstellen
  • Groot effect op uw uitstraling
  • Geschikt voor wallen én hangende bovenoogleden
  • Kleine littekentjes die wegvallen in de plooien van uw oogleden

Ooglidcorrectie operatie

Twijfelt u om een ooglidcorrectie operatie uit te laten voeren? U loopt natuurlijk het risico dat er complicaties ontstaan, maar bedenk dat het een minimaal invasieve ingreep is. Dit wil zeggen dat de operatie relatief klein en eenvoudig is. U kunt een half uur na de behandeling al naar huis. Administratief werk doet u alweer na enkele dagen – maar houd er wel rekening mee dat er dan nog hechtingen in uw oogleden zitten. U bent dus nog niet ‘toonbaar’.

Zelf uw oogleden liften zonder operatie

Goed voor uzelf zorgen is altijd een goed idee. Een groot verschil zullen de onderstaande tips niet maken – u kunt het niet écht vergelijken met een ooglidcorrectie operatie – maar er zijn wel degelijk manieren om de kwaliteit van uw huid te verbeteren. Zo gaat uw huid stralen en zullen uw oogleden er wat strakker uitzien.

Slaap voldoende

Dat voldoende slapen goed voor u is, weet u waarschijnlijk wel. Ook op hangende oogleden en wallen heeft het een positief effect. Als u te weinig slaapt, gaan uw oogleden een beetje hangen en krijgt u donkere kringen onder uw ogen. Uw lichaam maakt bij weinig slaap namelijk te weinig cortisol aan, een hormoon dat onder meer de aanmaak van hyaluronzuur beïnvloedt. Dit stofje zorgt ervoor dat uw huid gehydrateerd en fris blijft.

Eet en drink gezond

Groente, fruit en water houden uw huid flexibel en stevig. Hoe dat kan? Er zitten talloze voedingsstoffen in. Een gevarieerd eetpatroon is daarom belangrijk, zodat u allerlei verschillende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vitamine C draagt bijvoorbeeld bij aan de vorming van bindweefsel dat uw huid – en andere organen – steunt en verzorgt. Antioxidanten beschermen uw huid tegen beschadiging. Water heeft u nodig om uw huid gehydrateerd te houden. Zo blijven uw oogleden strakker en vertraagt u rimpelvorming.

Oogcrème

Er zijn nogal wat oogcrèmes die beweren de huid strakker te maken en een vermoeide uitstraling te verminderen. Maar is dat ook zo? U moet in ieder geval in gedachten houden dat een crème nooit hetzelfde effect kan hebben als een operatie. Een ooglidcorrectie is nou eenmaal vele malen effectiever dan een hydraterende crème.

Wel kunt u er uitgeslapen en frisser uitzien met een oogcrème. Door de verkoeling en hydratatie zet het weefsel namelijk wat op en gaat uw huid er als het ware strakker omheen zitten. Dat heeft als gevolg dat uw hangende oogleden of wallen een beetje verminderen. Is dat voor u net genoeg? Dan is een oogcrème een prima oplossing.

Advies van een cosmetisch arts

Bij Blooming Plastische Chirurgie doen we er alles aan om u volledig te informeren. Tijdens een voorbereidend gesprek bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden. Zo kunt u zelf een goede afweging maken of u voor een ooglidcorrectie met of zonder operatie kiest.