Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Situaties waarin we plastische chirurgie afraden

Onze plastisch chirurgen streven altijd naar het mooiste resultaat en voeren een ingreep alleen uit als dit volstrekt veilig is. Hierdoor komt het soms voor dat wij iemand een behandeling afraden. In dit blog lichten we een aantal mogelijke redenen toe.

Zwakke algehele gezondheid

Voor vrijwel elk type ingreep dat we bij Blooming Plastische Chirurgie uitvoeren, geldt dat het belangrijk is dat u in goede gezondheid verkeert. Een gezond lichaam herstelt sneller na een ingreep en het risico op complicaties is kleiner. Zo kunnen extreem overgewicht en een hoge leeftijd redenen zijn om u af te raden onder narcose te gaan.

Verslaafd aan plastische chirurgie

Als u al veel ingrepen heeft gehad, zal de chirurg u altijd vragen naar uw motivatie voor de operatie. Dit om zeker te weten dat u bijvoorbeeld niet verslaafd bent aan de behandelingen an sich.  Wanneer de operatie in de ogen van de chirurg niet bijdraagt aan een verbeterd resultaat, kunt u tijdens het consult een negatief advies krijgen.

Onrealistische verwachtingen van het resultaat

Hoewel onze plastisch chirurgen al vele prachtige resultaten hebben behaald, kunnen ze geen wonderen verrichten. Zo is het bijvoorbeeld met een facelift mogelijk om het aantal rimpels te verminderen, maar zult u er na de behandeling niet meer zo uitzien als toen u twintig was. Als u naar het idee van de plastisch chirurg een té onrealistisch beeld heeft van de mogelijkheden, bestaat de kans dat u niet wordt behandeld.

Impulsieve beslissing

Veel van onze cliënten hebben al vele jaren nagedacht over het type ingreep dat zij willen ondergaan. Tijdens het intakegesprek neemt de plastisch chirurg altijd uw medische geschiedenis met u door. Ook wordt hierbij besproken hoelang u de behandeling al overweegt. De plastisch chirurg kan hierbij adviseren om meer bedenktijd te nemen, zodat u de beste weloverwogen beslissing kan maken.

De kosten van de ingreep zijn te hoog

Naast de kosten van de operatie moet u wanneer u een ingreep ondergaat vaak rekening houden met een herstelperiode van een aantal weken. Zo kunt u de eerste twee weken na een facelift meestal niet werken. Tijdens de ingreep informeren we u daarom altijd goed over de verschillende kosten en leggen we u uit met welke kosten u, naast de ingreep zelf, allemaal rekening moet houden.

Plastische chirurgie bij Blooming: eerst een consult

Om een goede inschatting te maken van uw algehele gezondheid en wensen, nodigen we u bij Blooming altijd eerst uit voor een consult waarin we uw wensen en verwachtingen bespreken. Ook stelt de plastisch chirurg u tijdens dit gesprek vragen over uw algehele gezondheid. Dan heeft de chirurg na dit gesprek voldoende informatie om u te vertellen of u de ingreep veilig kunt ondergaan

Consult inplannen bij Blooming Plastische Chirurgie

Heeft u interesse in een ooglidcorrectie, facelift, neuscorrectie, borstvergroting of een andere behandeling bij Blooming en wilt u weten wat onze plastisch chirurgen voor u kunnen betekenen? U plant eenvoudig een consult in met een van onze artsen via  023 544 4974 of door ons een bericht te sturen via het contactformulier. Tijdens het consult bespreken we uw wensen, de behandeling en kosten en informeert de plastisch chirurg u over de te behalen resultaten.