Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wat is de beste leeftijd voor een facelift?

Terwijl de een op zijn vijftigste nog gezegend is met een jonge uitstraling, stoort de ander zich op zijn vijfendertigste al aan rimpels, wallen en hangende wangen. Het moge duidelijk zijn: op de vraag op welke leeftijd een facelift het beste uitpakt, is geen eenvoudig antwoord te geven. Met een facelift gaat u de gevolgen van veroudering in het gezicht zeer effectief tegen. Plan voor advies een intakegesprek in met een van onze plastisch chirurgen.

Veroudering: een combinatie van factoren

Hou oud u eruitziet, hangt af van een combinatie van genen en uw levensstijl. Wanneer u bijvoorbeeld van nature een wat vettere huid heeft, bent u automatisch wat beter beschermd tegen het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Veranderingen van de huid

Er zijn een aantal natuurlijke verouderingsprocessen die bijdragen aan het ontstaan van rimpels. Zo verandert de structuur van de huid: deze wordt minder elastisch, ruwer en droger. Ook neemt de toevoer van voedingstoffen af en vermindert het natuurlijk herstellend vermogen. Gelukkig zijn er ook een aantal factoren die u wel zelf in de hand heeft. Zo veroudert uw huid minder snel wanneer u deze goed beschermt tegen de zon en dagelijks een verzorgende crème gebruikt.

Verschuivingen van onderhuids vetweefsel

Een andere factor die bijdraagt aan een oudere uitstraling van het gezicht is de verplaatsing van onderhuids vetweefsel. Over het algemeen verplaatst dit zich gedurende uw leven langzaam van de bovenkant naar de onderkant van het gezicht. Zo hebben jonge kinderen vaak bolle wangen, terwijl bij zestigers de wangen meestal iets meer zijn ingedeukt.

Veranderingen van de botstructuur

Het derde verouderingsproces dat van invloed is op hoe oud u oogt, is de verandering van de botstructuur. Net als de hoeveelheid onderhuids vetweefsel, neemt de omvang van de botmassa af. Hierdoor ontstaan de kenmerkende kuiltjes in het gezicht, die we bij jongeren niet zien. Typische plekken waar de verandering van de botstructuur duidelijk wordt, zijn de kaken, jukbeenderen en slapen. Naast de facelift bieden fillers de mogelijkheid om op subtiele wijze extra volume in uw gezicht te creëren.

Gezond eten, water drinken en voldoende slaap

We weten het eigenlijk allemaal wel: een gezonde levensstijl draagt bij aan een jonge en frisse uitstraling en zorgt ervoor dat verouderingsprocessen iets minder snel intreden. Wie er jong uit wil zien matigt met alcohol, rookt niet, eet gezond en zorgt ervoor dat hij/zij elke nacht voldoende slaapt.

Een facelift kan op elke leeftijd

Doordat uw uitstraling van zoveel verschillende factoren afhangt, raden we bij de ene patiënt een facelift aan op een leeftijd van begin veertig terwijl we bij een andere misschien aanraden om nog even te wachten. Gelukkig bent u niet snel te oud voor een facelift. Zo nemen de risico’s op complicaties niet toe naarmate u ouder wordt.

Advies van een plastisch chirurg

Stoort u zich aan tekenen van gezichtsveroudering in uw gezicht en wilt u weten of een facelift hiervoor misschien uitkomst biedt? Plan een consult in met een van de plastisch chirurgen van Blooming voor uitgebreid advies. Dit kan telefonisch via 023 544 4974 of door een bericht te sturen naar info@blooming.nl.