Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Zeldzame operatie: teen wordt duim

Plastisch en handchirurgen Mick Kreulen, Jan van Loon en Robert de Wijn, werkzaam bij Blooming én in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk hebben in oktober een heel bijzondere operatie succesvol uitgevoerd. Zij maakten bij Jan Frantsen’s van zijn grote teen een duim nadat Jan zijn duim verloor bij een bedrijfsongeval.

De operatie is erg zeldzaam en complex, het gebeurt niet vaak dat iemand een duim verliest en daar een teen voor in de plaats krijgt. Toch wilde Jan zijn teen opofferen om ooit weer te kunnen motorrijden en fotograferen, want deze hobby’s zouden uitgesloten zijn zonder duim. Volgens Robert de Wijn is de ingreep zo ingewikkeld omdat naast het feit dat de duim het moet overleven, ook alle zenuwen en pezen op de goede manier moeten worden aangesloten. Als dit niet goed gebeurt, is de duim niet functioneel. De operatie duurde maar liefst elf uur en is geslaagd!

“Je zou het kunnen zien als de heilige graal van de handchirurgie, en het is ons gelukt dat hier te doen”, aldus De Wijn.