Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Denise Kooij in Jan magazine

In Jan Magazine vertelt Denise Kooij over haar borstcorrectie bij plastisch chirurg Wouter van der Pot. Ze zegt hierover: “Ik ben blij dat ik het toch heb gedaan. Ik ben nu trots op mijn lichaam, voel me vrouwelijker en zelfverzekerder. Ik sta rechter op en ga tegenwoordig zelfs graag naar de sauna.”

Denise Kooij voelde zich in haar blootje nooit zo op haar gemak, vanwege de vorm van haar borsten. Lang dacht ze dat dit accepteren het enige was wat erop zat. Als jong meisje baalde Denise al van haar borsten, ze was de eerste van haar vriendinnen die ze kreeg. Halverwege stagneerde de groei ergens en had ze een B-cup met de vorm van puberborsten, die naar beneden gericht stonden. In een bikini of bh voelde ze zich oké, maar in haar blootje was dit een ander verhaal en voelde ze zich niet op haar gemak. Meegaan naar de sauna met vriendinnen deed ze dan ook niet en bleef liever thuis vanwege haar borsten. 

Op haar negentiende kreeg ze een serieuze relatie en bleef onzeker over haar borsten, al gaf haar vriend aan deze prima te vinden en meer een billenman te zijn. Daarop besloot ze langs te gaan bij een kliniek voor een consultgesprek. De arts gaf aan haar te kunnen helpen met een operatie, welke te vergelijken is met een borstverkleining. Hier zou ze grote littekens aan overhouden en vroeg zich daarna af of dit wel echt verbetering betrof. Bovendien zou de operatie drieduizend euro kosten, wat ze niet had. 

Ze besloot zichzelf te accepteren zoals ze was en stortte zich op haar drukke opleiding. Doordat deze veel tijd in beslag nam, leidde dit haar af van de ontevredenheid over haar borsten. Ook voor mannen met wie ze uitging waren haar borsten nooit een probleem of onderwerp. Zij spraken haar bemoedigend toe en gaven aan haar mooi te vinden zoals ze was. Echter bleef het voor Denise iets waar zich niet mee kon verzoenen.  

Toen ze een baan kreeg als designer voor een groot Nederlands modemerk en weer single was, stortte ze zich voor het eerst in het uitgaansleven. Dansen maakte haar gelukkig, dit deed ze dan ook graag en veel. Waarop ze werd gevraagd om professioneel op feesten te komen dansen en performen. Een kans die ze met beide handen aannam. Toch leidde de weinig verhullende kleding die zij hierbij droeg, ervoor dat ze zich wederom onzeker voelde over haar borsten. Echter verdiende zij dit keer goed en bedacht zich; dat ze een operatie nu wel kon betalen. Er stond haar niks meer in de weg en voor lekkende siliconen of de operatie zelf was ze niet bang. Haar moeder had immers al dertig jaar siliconenimplantaten zonder problemen. 

Bij het consultgesprek dat ze had ingepland bij plastisch chirurg Wouter van der Pot werd bevestigd wat zij altijd al vermoedde, ze had last van tubulaire borstgroei. Dit wil zeggen dat haar borsten niet volgroeid waren en dat ze hier met name last van had aan de onderkant van haar borsten. Dit verklaarde ook direct waarom deze naar beneden wezen. Dit kon volgens de arts verholpen worden met een druppelvorming implantaat. Wel waren de kosten een stuk hoger dan tien jaar geleden, maar dit had ze er graag voor over en was zeker van haar besluit. 

Voor de operatie moest Denise onder volledige narcose en dit vond ze best heftig. Gelukkig is alles goed verlopen en had zij genoeg borstweefsel, waardoor haar borsten niet onder de spier geplaatst hoefde te worden. Dit kan qua pijn een enorm verschil maken. Na de operatie was ze bont en blauw, wat erbij hoort en na een week of drie wegtrekt. Het resultaat was mooier dan gehoopt en echt prachtig. Ook past de door haar gekozen D-cup goed bij de rest van haar lichaam, waardoor deze goed in verhouding is en zij zelf het gevoel heeft; zo klopt het. 

Vanaf het prille begin is Denise altijd open en eerlijk geweest over haar borstcorrectie. Ook op haar werk, om te voorkomen dat mensen zich achter haar rug om zich afvroegen ‘wat heeft ze laten doen’. Door deze openheid komen veel vrouwen naar haar toe die er alles over willen weten en het blijkt dat meer vrouwen erover nadenken om een operatie te ondergaan. Toch heerst er ook nog een taboe op volgens Denise en is ze blij dat ze toch het heeft gedaan. 

 

Denise Kooij is behandeld door plastisch chirurg Wouter van de Pot.
Lid van de: Nederlandse vereninging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Nederlandse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (NVEPC), BIG geregistreerd onder nummer 29060156701.

Benieuwd naar de ervaringen van andere patienten? Hier kunt u reviews op Zorgkaart Nederland bekijken.