Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Voordelen en nadelen van een facelift

Ga veroudering in uw gezicht tegen met een facelift. Wanneer uw huid verslapt is en de contouren van uw gezicht minder zichtbaar worden, is het ondergaan van een facelift een geschikte optie. Een facelift geeft u weer een fris uiterlijk en een jeugdigere uitstraling. Een facelift is het meest effectief wanneer u last heeft van:

 • Een uitgezakte huid aan uw onderkaak
 • Een teveel aan losse huid en vet in uw hals
 • Verzakte jukbeenderen
 • Diepe rimpels en plooien in uw gezicht
 • Diepe groeven rondom de neus en mondhoeken

Het is belangrijk dat u een reële verwachting heeft van het eindresultaat. Onze plastisch chirurgen hechten daarom veel waarde aan goede voor- en nazorg bij een facelift behandeling.

Het eerste consult: bespreek uw wensen

Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met uw behandelend plastisch chirurg en bespreekt u samen uw wensen. In dit eerste consult neemt de chirurg  ruim de tijd om alle aspecten van de facelift door te spreken en u te adviseren over het soort facelift dat voor u geschikt is. De plastisch chirurg maakt een behandelplan op maat door uw wensen te combineren met de technische mogelijkheden. Doordat de plastisch chirurgen jarenlange ervaring hebben, kiezen zij voor u altijd de juiste behandelmethode. Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van de structuur en elasticiteit van uw huid.

Zeer kundig en professioneel. Drs. Pot legt alles heel goed uit en heeft zelf zichtbaar plezier in het resultaat. Een topbehandeling en een resultaat waar ik erg blij mee ben.

Nagenoeg pijnloos door narcose

Een facelift behandeling gebeurt vrijwel altijd onder volledige narcose. Behalve bij een kleinere ingreep zoals een mini-lift. Dan kan door onze plastisch chirurg gekozen worden voor een plaatselijke verdoving. De narcose zorgt ervoor dat u niets van de ingreep meekrijgt. Een facelift wordt daardoor niet als pijnlijk ervaren. Wel kan het zijn dat u zich tot weken na de operatie vermoeid voelt en zwelling en gevoelsveranderingen in het gelaat ervaart, wat voor u een nadeel kan zijn van de ingreep. Of u zich ook daadwerkelijk ziek voelt, is per persoon verschillend. Wanneer u twijfelt over de cosmetische ingreep, bespreek dit dan met uw plastisch chirurg: hij geeft u het beste advies.

Een jong en fris uiterlijk door een facelift

Een facelift is een geschikte manier om verslapte huid in uw gezicht te verstrakken. Tijdens een facelift behandeling wordt niet alleen de huid, maar ook het onderliggende spier- en bindweefsel verstrakt. Door deze ingreep krijgen uw gezicht, kaak en hals weer een jonge uitstraling. De plastisch chirurg maakt een sneetje rondom het oor en boven de haargrens. Om het beste resultaat te krijgen, wordt ook het spierweefsel dat vlak onder de huid ligt, verstrakt. Een goede facelift laat niet al uw rimpels verdwijnen: rimpels die ontstaan bij het lachen of praten blijven behouden. Dit is belangrijk voor de mimiek in uw gezicht en horen bij uw gezichtsuitdrukking.

In het oriëntatiegesprek werden geen valse beloftes gedaan, en mijn vertrouwen werd direct gewekt. Na afloop van de uitgebreide hals-facelift, was het resultaat speciaal van de hals, gewoon fantastisch. De nazorg van de verpleegafdeling was ook top. In 1 woord, Geweldig!

Onzichtbare littekens

Binnen korte tijd na de facelift ziet u er weer jonger en stralend uit. Uw huid moet na de ingreep weer goed genezen. De eerste tijd kan uw huid gezwollen zijn en kunnen sommige gedeelten van de huid rondom uw gezicht blauw of gezwollen van kleur zijn. Schrik niet als u dit aantreft in de spiegel: het hoort bij het genezingsproces en is na enkele weken verdwenen. Onze plastisch chirurgen proberen tijdens de ingreep om de sneetjes te maken op plekken die niet goed zichtbaar zijn: in de plooi van uw oren, haargrens of direct achter het oor. Tijdens de controle die na een of twee weken plaatsvindt, worden de hechtingen verwijderd. De littekens van de facelift behandeling zijn na ongeveer twaalf weken bijna niet meer zichtbaar en hebben een jaar nodig om volledig uit te rijpen. Littekens verdwijnen nooit helemaal.

De beste zorg na uw facelift

Wij hechten veel waarde aan nazorg en daarom heeft u altijd de mogelijkheid om een nacht in het ziekenhuis te verblijven zodat wij u alle zorg kunnen bieden die u nodig heeft. Na de operatie krijgt u een drukverband om uw hoofd dat u gedurende een week moet laten zitten. Onze plastisch chirurgen laten tijdens de facelift een aantal kleine drains achter in de wond, zodat het vocht goed afgevoerd kan worden. Na een of twee dagen zullen deze worden verwijderd. Een facelift is geen pijnlijke ingreep, maar het kan zijn dat u toch last krijgt van napijn. Gebruik dan onze voorgeschreven pijnstillers. Neem tot enkele dagen na de facelift rust en geef uw lichaam tijd om volledig te herstellen. De meeste patiënten kunnen na twee weken weer aan het werk. Sporten en lichamelijke inspanning is na zes weken pas weer toegestaan.

De nazorg

 • Neem een aantal dagen volledige rust
 • Kom indien nodig langs om de drains te laten verwijderen
 • Na een tot twee weken komt u op controle en worden de eventuele hechtingen en pleisters verwijderd
 • Neem pijnstillers wanneer u pijn heeft
 • Gun uw huid de tijd om volledig te herstellen
 • Gebruik littekencrème om uw littekens te verminderen

Een ware verjongingskuur

Na de facelift worden veranderingen in uw gezicht iedere maand duidelijker zichtbaar. Het volledige eindresultaat is pas na ongeveer vier tot zes maanden zichtbaar. Littekens hebben doorgaans een jaar nodig om volledig uit te rijpen. Met een facelift ondergaat u een complete verjongingskuur waar u nog jaren van kunt genieten. Het verschilt per persoon hoelang een facelift zichtbaar is, maar dit is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar. Door een gezonde levensstijl en goede huidverzorging, haalt u het maximale uit de facelift behandeling.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via het contactformulier.