Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

4 veel gestelde vragen omtrent borstvergrotingen

Mogelijk heeft u, wanneer u een borstvergroting overweegt, veel vragen. Dat is volstrekt natuurlijk gezien de aard van de ingreep. In dit artikel wordt er antwoord gegeven op de 4 meest gestelde vragen omtrent een borstvergroting. Zo kunt u met een gerust hart deze grote stap zetten.
4 veel gestelde vragen omtrent borstvergrotingen vraagteken door Blooming Plastische Chirurgie

1. Klopt het dat implantaten de kans op borstkanker verhogen?

NEE: Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat er geen groter risico bestaat op het krijgen van borstkanker wanneer een vrouw borstimplantaten heeft. Ook is een standaard borstonderzoek gewoon mogelijk aangezien de borstimplantaat onder het borstklierweefsel wordt ingebracht. Ook is een mammografie nog steeds mogelijk, hoewel de prothese het onderzoek ingewikkelder kan maken.

Kortom: Noch het onderzoek naar borstkanker wordt onmogelijk, noch de kans op borstkanker wordt verhoogt door het hebben van borstimplantaten.

2. Is er een verhoogde kans op auto-immuunziekten bij borstimplantaten?

NEE: Een relatie tussen borstimplantaten en reumatoïde artritis, ziekte van Wegener, syndroom van Sjögren en andere auto-immuunziekten is nooit wetenschappelijk bewezen. Verschillende studies onder duizenden vrouwelijke proefpersonen hebben een dergelijke relatie nooit kunnen aantonen.

3. Kan ik met een borstvergroting sporten?

JA: Een borstvergroting hoeft geen belemmering te zijn voor het beoefenen van de meeste sporten. U zal gewoon kunnen blijven hardlopen, fietsen, zwemmen, etc. zoals u dat voor de operatie ook al doet. Dat kan echter niet de eerste dag na de operatie. Gemiddeld genomen zou u zo’n zes weken na de operatie weer rustig kunnen opbouwen. Het herstel na een borstvergroting gaat tamelijk snel. U zult na een aantal dagen na de ingreep al wat kunnen lopen en na twee weken zal fietsen ook mogelijk zijn.

4. Kan ik straks (of in de toekomst) nog borstvoeding geven met borstimplantaten?

JA: Zeker weten. Het inbrengen van een borstprothese heeft geen invloed op de melkklieren. Idealiter zijn de tepel en de tepelhof niet zijn aangetast, maar dit hoeft geen directe (negatieve) gevolgen te hebben. Ook hebben de implantaten geen invloed op de moedermelk.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog steeds twijfels hebben of meer informatie believen, neem dan contact met ons op of kijk op onze webpagina over borstvergroting.

Naar behandeling borstvergroting