Plastisch chirurg Kalam Ahmed in de BrugKrant

Gepubliceerd: 8 november 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 8 november 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Regelmatig komen onze artsen in het nieuws, dit keer is dokter Kalam aan het woord in De Brugkrant. In dit artikel vertelt hij over zijn vak en de veelzijdigheid die dat met zich meebrengt. Als goede plastisch chirurg verkoop je ook wel eens ‘nee’. Cliënten verwachten eerlijk advies en soms is iets technisch niet haalbaar of wordt het er niet beter op.

Dokter Ahmed combineert reconstructieve chirurgie in Brandwondencentrum Beverwijk en het Spaarne Gasthuis met plastische chirurgie bij Blooming. Zijn werk is hem nog geen dag tegengevallen en hij ziet dagelijks mensen stralend naar buiten lopen. Dit maakt hem blij en hier doet hij het voor. 

Het is een woensdagochtend in de kliniek en Kalam Ahmed neemt als altijd de tijd voor zijn cliënten. Dit doet hij door aandachtig te luisteren, te vertellen wat de mogelijkheden zijn en ook de eventuele risico’s te benoemen. Het blijft een ingreep en is een serieuze zaak. “ We vinden het belangrijk om dit erbij te vertellen”. Bij kliniek Blooming Plastische Chirurgie biedt een groep van zes artsen het volledige palet cosmetische chirurgie aan, ‘van ooglidcorrecties en een facelift tot een borstvergroting, buikwandplastiek en liposuctie. Het zijn goede plastisch chirurgen, die kwalitatief de best mogelijke zorg leveren. Omdat ze ook werken in het brandwondencentrum – ‘reconstructieve chirurgie- vergt technisch vaak het uiterste’- kunnen ze het waarmaken. “De ervaring die we daar opdoen nemen we mee in de private zorgkliniek”. 

Een ander speerpunt van Blooming vaste artsen (dus geen consulenten) zien en behandelen de cliënt. Zij doen het voor- en nagesprek en nemen daar de tijd voor. Ze maken samen met de cliënt een plan. “Wat we op dit moment het meeste doen, is aangezichtschirurgie. Er is steeds meer vraag naar face- en halslifts”. Ook een trend: liposculpture ofwel het lichaam vervormen. Daarvoor wordt als dat nodig is een combinatie van liposuctie en lipofilling gebruikt. Dr. Ahmed is sinds 2009 werkzaam als plastisch chirurg. Tijdens zijn studie geneeskunde zocht hij een specialisatie waarin hij ook zou kunnen ondernemen. “Dat zit in me, net als het creatieve”. Het is precies zoals hij dacht dat het zou zijn. “De combinatie is mooi. In de cosmetische zorg zijn de cliënten niet ziek. Wat is er is willen zij mooier. Hun veeleisendheid is soms een uitdaging. 

Zeker, hij verkoopt ook weleens nee. “We vinden dat we daarin een taak hebben. Iets kan technisch niet haalbaar zijn, of de cliënt wil iets waarvan ik denk dat het er niet beter van wordt. Zij verwachten van ons het beste advies en soms is dat ‘nee’. Als ik geen goed gevoel heb, dan doe ik het niet”. Daarom- Ahmed benadrukt het nog maar eens- is het zo belangrijk dat de chirurg zelf het gesprek voert. “Dan kom je erachter wat iemand wil. En of jij dat kunt uitvoeren. Plastische chirurgie is een passende oplossing vinden”. Dat maakt zijn vak zo mooi, vindt hij. “Aan het einde van iedere werkdag heb ik mensen blij gemaakt. Ze zitten vaak lekkerder in hun vel, zien er zelfverzekerder uit. Daar wordt ik blij van. Het creatieve dat in me zit kan ik kwijt, en daar gaan mensen nog van stralen ook.“

Dr. Kalam Ahmed is lid van de: Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en Fellow van de European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS). Ook heeft hij goede reviews op Zorgkaart Nederland, welke u hier kunt bekijken. 

BIG: 79051796101
Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »