borstcorrectie - Borstlift

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Borstlift

Met een borstlift verstevigen en liften we uw borsten die door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering zijn gaan hangen of zijn verslapt. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. Met een borstlift verplaatsen we de tepel naar boven en plaatsen we eventueel een implantaat indien u ook meer volume wenst. Een borstlift bij Kliniek Blooming:

 • Chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Eerste consultgesprek met uw behandelend plastisch chirurg
 • Jarenlange ervaring met het uitvoeren van een borstlift
 • Geen kwantiteit maar kwaliteit

Erg tevreden over de kundigheid van de behandelend plastisch chirurg. Ik ben vooraf uitgebreid voorgelicht over de behandeling. Het eindresultaat oogt natuurlijk en ik ben erg tevreden.

Kosten borstlift

 

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Borstverkleining€ 6270,00Algehele narcoseJa
Borstlift€ 6270,00Algehele narcoseJa
Borstlift inclusief protheses€ 7630,00Algehele narcoseJa

Een borstlift is een cosmetische operatie die valt onder plastische chirurgie en wordt over het algemeen niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten.

Voorbereiding borstlift

Tijdens het eerste consult bespreekt u met uw behandelend plastisch chirurg alles wat met de borstlift te maken heeft. We bepalen welke methode voor u het beste is, wat het te verwachte resultaat is, welke complicaties er mogelijk zijn en wat de juiste nazorg is. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de borstlift en het herstel  na de ingreep.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg ook of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Als u geneesmiddelen gebruikt, meld dit dan bij de plastisch chirurg. U dient namelijk met een aantal medicijnsoorten te stoppen vlak voor de ingreep.

Wij adviseren u het volgende:

 • Slik vanaf twee weken voor de operatie geen bloedverdunnende medicijnen.
 • Stop minstens zes weken van tevoren met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan.

De ingreep

Voordat we starten met de borstlift, tekent de plastisch chirurg op uw borsten waar de incisies komen en waar we vervolgens de tepel plaatsen. De borstlift kan op drie manieren worden uitgevoerd:

 • Via een incisie rond de tepelhof bij een kleine lift van maximaal twee centimeter.
 • Via een incisie rond de tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi bij een matige uitzakking of slapte.
 • Via een ankervormige incisie wanneer uw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn.

Vervolgens wordt de overtollige huid weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is, corrigeren we ook de vorm van de tepel. Zodra de borst gelift is, hechten we de incisies dicht en plakken we deze dicht met pleisters. De ingreep duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en vindt plaats onder volledige narcose. Na een borstlift blijft u een nachtje in het ziekenhuis ter observatie.

Na de borstlift

Direct na de ingreep krijgt u een sportbeha van de verpleging. Deze dient u gedurende zes weken dag en nacht te dragen tenzij anders vermeld. U kunt zelf een extra sportbeha aanschaffen zonder beugel. De eerste twee weken na de operatie dient u zoveel mogelijk rust te nemen. U mag niet sporten en zwaar lichamelijk werk uitvoeren.

De wondgenezing duurt ongeveer twee weken. Uw borsten kunnen in deze periode gezwollen en vurig rood van kleur zijn. Na ongeveer twee weken mag u beginnen met het uitvoeren van licht werk. Sporten en zwaar werk uitvoeren is pas weer toegestaan na ongeveer zes weken.

Ik heb een borslift en -vergroting gehad. Vanaf het begin tot aan het eind heb ik veel vertrouwen gehad in de behandeling. Over het eindresultaat ben ik bijzonder tevreden.

Risico’s en bijwerkingen

Een ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Een borstlift vormt hierop geen uitzondering, maar de complicaties zijn wel zeer zeldzaam. De complicaties die kunnen optreden zijn:

Zeldzaam

 • Wondinfectie
 • Nabloeding
 • Wijken van de huidranden bij het litteken
 • Rimpeling van de huid rond het litteken
 • Allergische reactie

Zeer zeldzaam

 • Gevoelloosheid van de tepels
 • De vorming van sterk verdikte littekens
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Borstvoeding geven

Indien er klierweefsel onder de tepel is verwijderd of de tepel is verplaats, dan is het geven van borstvoeding vaak niet meer mogelijk. Informeer  altijd bij de plastisch chirurg of dit bij u het geval is.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Voor-en-na-foto’s

Vrouwen die een borstliftende operatie hebben ondergaan zijn daarna erg tevreden. Een borstlift geeft wel littekens, maar onze ervaren plastisch chirurgen doen hun uiterste best deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen. De  zichtbare littekens worden lichter van kleur. Dit proces duurt ongeveer een jaar.

Cliëntervaringen

Ik heb een borstlift en -vergroting gekregen bij dr Ahmed ik heb dit zeer prettig ervaren en ben super blij met het resultaat. Totaal geen pijn gehad en had het niet zo mooi verwacht.

Voor een borstlift en vergroting bij deze kliniek geweest. Deskunig geholpen en geadviseerd. Zeer goed geholpen door Dr. Van der Pot. Ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstlift?

Er bestaat een mogelijkheid dat u na een borstlift geen borstvoeding meer kunt geven. Bij een borstlift verplaatsen we de tepel, waardoor melkklieren beschadigd kunnen raken.

Wordt een borstlift vergoed?

Een borstlift valt onder de cosmetische ingrepen en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer kan ik een borstlift ondergaan?

Een borstlift is voor iedereen mogelijk, mits uw borsten zijn uitgegroeid. Uw borsten zijn meestal rond de leeftijd van 21 jaar volgroeid.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een borstlift of een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een borstlift kunt bij ons in de praktijk ook terecht voor borstcorrecties zoals:

Bekijk ook al onze plastisch chirurgische behandelingen.

info@bloomingpc.nl