Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Ooglidcorrecties en de zorgverzekeraar

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt, krijgt u te maken met allerlei financiële zaken. Eén van die zaken is de vergoeding van de verzekeraar. In dit artikel wordt er behandeld wanneer u wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar.

Medisch versus niet-medisch

De zorgverzekeraar deelt een ingreep over het algemeen in twee verschillende categorieën in: medisch en niet-medisch. Een medische ingreep kan gezien worden als een ingreep die om medische redenen noodzakelijk is zoals een fractuur. Bij een medische ingreep is er een probleem met het lichaam dat dient te worden hersteld. Zonder het herstel zou het gezondheidsrisico groter kunnen worden en problemen opleveren, voor zover dit nog niet het geval is. Naast deze categorie bestaat er de niet-medische categorie. Deze categorie wordt gezien als niet medisch noodzakelijk.

Medisch noodzakelijke ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie valt in de meeste gevallen in de categorie niet-medisch noodzakelijk en wordt daarom niet vergoed. Er zijn echter gevallen wanneer een ooglidcorrectie wél gezien kan worden als een medische ingreep. In dit geval kunt u, afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar, mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.

Of een ooglidcorrectie gezien kan worden als medisch noodzakelijk, wordt bepaald door de omstandigheden die per persoon kunnen verschillen. De criteria zijn voor de meeste zorgverzekeraars als volgt:

  • Het gaat om een aangeboren afwijking of chronische aandoening vanaf de geboorte
  • Het ooglid bedekt minimaal 50% van de pupil.

Controleer uw polis

Het spreekt voor zich dat niet elke zorgverzekeraar dezelfde voorwaarden heeft. Zelfs tussen de verschillende polissen zitten er soms nog grote verschillen. Het is daarom van belang dat u, naast de informatie in deze blog, ook uw zorgverzekering raadpleegt.

Kijk op onze website voor meer informatie over het onderwerp ‘ooglidcorrectie’. Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op.