Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door uw zorgverzekeraar?

De bovenooglidcorrectie is een van de populairste plastische ingrepen in Nederland. Veel mensen kiezen voor deze behandeling omdat het een relatief kleine ingreep is met veel resultaat. Voordat u besluit of u deze behandeling wilt ondergaan, is het belangrijk om u goed te laten informeren over de ingreep. Weet u bijvoorbeeld of u recht heeft op een vergoedingen door uw zorgverzekeraar?

Naarmate we ouder worden, kunnen we door het verslappen van de huid last krijgen van huidoverschot. Huidoverschot komt vaak voor boven de ogen, waardoor veel mensen last krijgen van hangende oogleden. Hangende oogleden veroorzaken een vermoeide blik, een oudere uitstraling en soms zelfs verminderd zicht, met vermoeidheid, hoofdpijn en nekklachten als gevolg. Deze klachten kunnen met een bovenooglidcorrectie worden opgelost. Bij deze ingreep wordt de overtollige huid boven de ogen weggesneden met een open, jongere uitstraling én beter zicht als resultaat.

Vergoeding vanuit het basispakket

In het verleden werd een bovenooglidcorrectie vrijwel altijd vergoed door zorgverzekeraars. Tot 1 januari 2005 zat deze behandeling zelfs in het basispakket. De regels zijn de laatste jaren echter flink aangescherpt, met als gevolg dat ooglidcorrecties steeds minder vaak vergoed worden. Tussen 2005 en 2011 vergoedde de zorgverzekeraar de ingreep nog als er sprake was van verminderd zicht door hangende oogleden. Sinds 2011 zijn de regels echter weer veranderd, waardoor nu zelfs in het geval van verminderd zicht de ingreep zelden vergoed wordt. Zorgverzekeraars zien de correctie tegenwoordig vooral als een niet medisch noodzakelijke ingreep, in plaats van een ingreep met medische noodzaak. Alleen in het geval van een aangeboren, chronische afwijking zal de ingreep vergoed worden vanuit het basispakket.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering
Door het wegvallen van de vergoeding vanuit de basisverzekering hebben veel zorgverzekeraars een gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering in hun pakket opgenomen. Ook hebben sommige zorgverzekeraars kortingsregelingen met bepaalde ziekenhuizen en privéklinieken. De bovenooglidcorrectie wordt vaak alleen vergoed bij de duurste aanvullende verzekering. De vergoedingen variëren momenteel van €500,- euro tot het gehele bedrag van de behandeling. De eisen om voor zo’n vergoeding in aanmerking te komen, zijn echter zeer streng. Zo hebben sommige verzekeraars bijvoorbeeld als eis dat een bepaald percentage van de pupil wordt bedekt door het ooglid. Daarnaast dient u vrijwel altijd een verwijzing van uw huisarts te hebben om in aanmerking te komen voor een vergoeding. 

Om erachter te komen of de bovenooglidcorrectie in uw geval door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste informeren bij uw verzekeraar door een aanvraag in te dienen. De meeste aanbieders van de ingreep kunnen u hierbij helpen. In onze prijslijst kunt u zien wat onze tarieven voor een bovenooglidcorrectie zijn. Heeft u vragen? Bel dan naar 023-5444974  of stuur een mail naar info@bloomingpc.nl.