Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Waarschuwing PIP Protheses

Patienten die door de plastisch chirurgen van kliniek Blooming (RKZ Beverwijk en KG haarlem) zijn geopereerd kunnen ervan verzekerd zijn dat er geen PIP borstprotheses zijn gebruikt voor de reconstructie danwel het vergroten van borsten.

Bijgaand vind u het advies van de NVPC over de PIP borstprotheses.

In verband met aanhoudende vragen van uw zijde, van patiënten en de media nogmaals in het kort de huidige stand van zaken rondom de PIP-prothese en M-implants.

1. Er is een duidelijk verhoogd risico op scheuren van het kapsel van deze protheses.

2. Er is door de Franse firma industriële siliconen gebruikt in plaats van de medisch siliconen. Onderzoek uit Frankrijk heeft geen toxiciteit aangetoond van deze industriële siliconen en er is ook geen verhoogd risico op (borst)kanker. Uiteraard is het zeer ongewenst dat dit type siliconen voor deze toepassing is gebruikt!

3. Het advies is om de PIP-protheses of M-implants altijd te verwijderen. Als de prothese kapot is, is het advies dringend: in geval van een intacte prothese blijft het advies staan, maar is er minder tijdsdruk. Uiteraard blijft de definitieve beslissing altijd aan de patiënt zelf.

4. In de eerste berichtgeving rondom de problemen met deze protheses heeft de IGZ de klinieken die deze hebben gebruikt benaderd en gevraagd om actief de behandelde patiënten te benaderen. Voor zover bekend is dit ook gebeurd. Wel bleken een aantal klinieken niet meer te bestaan en/of een gebrekkige registratie te hebben gehad. De schatting dat het om ongeveer 1000 patiënten in Nederland gaat, is afkomstig van dit onderzoek door de IGZ.

De plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij Kiniek Blooming, het RKZ Beverwijk en het KG Haarlem maken gebruik van Natrelle en Eurosilicone protheses.

Naar behandeling borstvergroting