voordebovenooglidcorrectie

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Bovenooglidcorrectie

Er moe uitzien, veel hoofd- en nekpijn hebben en een verminderd zicht: het kunnen gevolgen van hangende bovenoogleden zijn. Naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit, waardoor deze slapper wordt en kan gaan hangen. Hierdoor ervaart u klachten, maar kunt u ook problemen hebben met bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. Met een bovenooglidcorrectie liften we de huid aan de bovenkant van de ogen om uw klachten te verhelpen en u weer een frisse, open uitstraling te geven.

  • Eerste consult direct met de behandelend plastisch chirurg
  • Correctie van zware, hangende bovenoogleden
  • Littekens nauwelijks zichtbaar
  • Ervaren plastisch chirurgen, aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw wensen

De ervaren plastisch chirurgen van Kliniek Blooming voeren vaak bovenooglidcorrecties uit, waardoor zij veel kennis hebben en zeer bedreven zijn in het uitvoeren van de ingreep. Ze zorgen ervoor dat het litteken precies in de oogplooi valt, waardoor het later nauwelijks zichtbaar is.

‘Al van jongs af aan heb ik last van hangende oogleden, maar ik heb een bovenooglidcorrectie lang uitgesteld. Omdat ik steeds meer klachten kreeg heb ik toch een afspraak gemaakt. Ik ben erg tevreden over het resultaat!’

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglidcorrectie zijn afhankelijk van het totale behandelplan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u het beste resultaat behaalt wanneer u kiest voor een bovenooglidcorrectie in combinatie met een onderooglidcorrectie. Uw behandelend arts zal u tijdens het consult uitgebreid informeren over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Bovenooglidcorrectie beiderzijds€ 1100,00Lokale verdovingNee
Onderooglidcorrectie beiderzijds€ 2250,00Lokale verdovingNee
Boven- en onderooglidcorrectie€ 3300,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek enkelzijdig€ 1100,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek beiderzijds€ 2200,00Lokale verdovingNee

Vergoeding door verzekeraar

Bovenooglidcorrecties kunnen in sommige situaties als een medisch noodzakelijke ingreep worden gezien, bijvoorbeeld wanneer uw zicht ernstig wordt beperkt of u nekklachten ervaart door het omhoogkijken. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen vergoeden in deze gevallen de bovenooglidcorrectie. Ondergaat u een bovenooglidcorrectie om cosmetische redenen? Dan dient u in de meeste gevallen de kosten zelf te betalen.

Eerste consult

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt, kunt u een afspraak maken voor een consult met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw klachten, verwachtingen en wensen. Naar aanleiding van een onderzoek zal de plastisch chirurg bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenooglidcorrectie en welke behandelmethode voor u het beste resultaat zal geven. Bij Kliniek Blooming kunt u altijd rekenen op duidelijke voorlichtingen en een eerlijk advies, onder andere over de behandeling, eventuele risico’s en complicaties en de herstelperiode.

Uw plastisch chirurg zal u bovendien vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Indien u vragen heeft, is het mogelijk deze ook tijdens het consult te stellen. Besluit u over te gaan tot een behandeling, dan wordt alle informatie opgesteld in een behandelplan. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

Bovenooglidcorrectie: de behandeling

Voor de behandeling zal uw plastisch chirurg de te verwijderen huid nauwkeurig aftekenen. Vervolgens wordt u verdoofd. Een bovenooglidcorrectie wordt vrijwel altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hierdoor voelt u niets van de ingreep. Nadat de huid is gedesinfecteerd, snijdt uw plastisch chirurg het teveel aan huid weg. Indien nodig verwijdert hij ook overtollig onderhuids vetweefsel. Doordat de plastisch chirurg de incisie in de natuurlijke plooi van het bovenooglid maakt, valt het minimale litteken dat overblijft na de operatie niet op.

Na de ingreep wordt de incisie onderhuids gehecht en vastgemaakt met hechtpleisters. U mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de ingreep: herstel en nazorg

Hoewel u na de ingreep direct naar huis mag, kunt u nog niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand is die u na de ingreep naar huis kan brengen. Na de behandeling kunnen uw ogen nog wat gezwollen, rood en/of blauw zijn. Om de zwelling te verminderen raden we aan om, in ieder geval de eerste nacht, een extra kussen te gebruiken, zodat uw hoofd wat hoger ligt. De zwelling en de bloeduitstortingen trekken over het algemeen binnen een week weg. Houd voldoende rust ter bevordering van het herstel.

Over het algemeen valt de pijn na een bovenooglidcorrectie mee, maar pijnstillers en koelen met een coldpack kunnen daar de eerste uren na de ingreep bij helpen. Ter bevordering van het herstel is het daarnaast belangrijk dat u voldoende rust houdt. We adviseren u om de eerste drie tot zes weken geen zware inspanningen te doen. Ook contactlenzen kunt u de eerste twee weken beter niet dragen.

Een week na de ingreep komt u langs in de kliniek. We verwijderen de hechtingen en de plastisch chirurg bekijkt het herstel. U wordt daarnaast geïnformeerd over de verdere procedure. De eerste zes maanden is het litteken nog rood van kleur, maar dit wordt geleidelijk minder. We adviseren u de gehele herstelperiode een crème op het litteken te smeren en het litteken goed te beschermen tegen de zon. Dit voorkomt verkleuring. Na het verwijderen van de hechtingen is het resultaat al goed te zien, maar pas na zes maanden bent u volledig hersteld.

 

Tot 24 uur

Neem pijnstillers en koel uw ogen regelmatig om de pijn te verlichten.

 

Na 7 dagen

We verwijderen in onze kliniek uw hechtingen en monitoren het herstel.

 

Na twee weken

U mag weer lenzen dragen en, afhankelijk van uw baan, aan het werk.

 

Na 4 tot 6 weken

U mag weer sporten en andere lichamelijke inspanningen verrichten.

 

Na 6 maanden

U bent helemaal hersteld en het eindresultaat is nu goed zichtbaar.

Risico’s en complicaties

Net als bij het merendeel van de chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s verbonden aan een bovenooglidcorrectie. Ondanks dat deze risico’s zeer uitzonderlijk zijn, stellen we u hiervan graag op de hoogte. In de onderstaande video vertelt onze specialist Robert de Wijn over de risico’s bij een bovenooglidcorrectie.


Heeft u ook een vraag over plastische chirurgie? Mail ons en wij streven ernaar om uw vraag binnen een minuut te beantwoorden (misschien in een video).

Zeldzaam

  • Allergische reactie op het desinfecteermiddel, de pleisters of verdovingsvloeistof
  • Trombose

Zeer zeldzaam

  • Nabloeding
  • Wondinfectie
  • Verstoorde wondgenezing

Ondanks dat de plastisch chirurgen van Kliniek Blooming uiterst ervaren zijn en nauwkeurig werken, bestaat er altijd een zeer minimale kans dat er geen exact symmetrisch resultaat wordt behaald.

Littekens

Doordat de littekens in de natuurlijke plooi van het bovenooglid vallen, ziet u de littekens na volledig herstel nauwelijks nog. De eerste periode zijn de littekens nog rood van kleur, maar deze kleur wordt steeds lichter. Gebruik een littekencrème en vermijd uv-straling tijdens het herstel. Hierdoor zullen de littekens uiteindelijk nagenoeg onzichtbaar zijn.

Roken

Roken verhoogt de kans op een infectie. Daarom raden wij ten zeerste aan om minimaal zes weken voor de ingreep te stoppen. Het is belangrijk dat u dit ten minste volhoudt tot zes weken na de ingreep.

Resultaten bovenooglidcorrectie

Na de ingreep kunnen uw ogen opgezwollen zijn. Zodra de zwelling is weggetrokken, is het resultaat van de ingreep goed zichtbaar. Een ooglidcorrectie heeft vaak een grote positieve invloed op zowel medische als cosmetische klachten. Dankzij de ingreep ziet u er weer jonger en frisser uit. Daarnaast verminderen klachten van verminderd zicht en hoofdpijn vrijwel direct. Doordat de littekens nauwkeurig worden gehecht en in de huidplooi van het ooglid vallen, zijn deze nauwelijks zichtbaar.

Voor de bovenooglidcorrectie

voordebovenooglidcorrectie - Bovenooglidcorrectie

Na de bovenooglidcorrectie

nadebovenooglidcorrectie - Bovenooglidcorrectie

Ervaringen van bovenooglidcorrecties bij Kliniek Blooming

“Omdat ik het cosmetisch aspect niet belangrijk vond, heb ik een bovenooglidcorrectie lang uitgesteld. Naarmate de jaren vorderden werden mijn ogen steeds vermoeiender. In het laatste halfjaar had ik zelfs elke avond last van hoofdpijn. De plastisch chirurg heeft mij buitengewoon vriendelijk en vakkundig geholpen. Met het resultaat ben ik bijzonder blij: ik heb niet langer het idee dat ik over een berg heen moet kijken, de vermoeidheid is verdwenen en ook van hoofdpijn heb ik niet langer last. Ik raad dan ook iedereen die een bovenooglidcorrectie overweegt aan om naar Kliniek Blooming te gaan.”

“10 jaar geleden werd mij al aangeraden om een ooglidcorrectie te laten doen, maar ik durfde niet. Toen mensen mij er vaak op begonnen te wijzen dat ik er vermoeid uitzag of boos keek, heb ik een afspraak gemaakt bij Kliniek Blooming. Ik was ontzettend nerveus, maar dokter van Loon heeft me snel op mijn gemak weten te stellen. Hij nam de tijd om mijn vragen te beantwoorden en gaf een duidelijk uitleg over de behandeling. Hoewel mijn ogen de eerste twee dagen na de behandeling opgezwollen waren, heb ik geen moment pijn gevoeld. Het resultaat is prachtig geworden en de littekens zijn niet te zien. Ik ben nog iedere dag blij dat ik toch de stap heb genomen.”

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is vooral geschikt voor mensen die last hebben van zware, hangende bovenoogleden. Meestal is dit een gevolg van verminderde elasticiteit van de huid, waardoor er een teveel aan huid of weefsel ontstaat. Dit kan u een vermoeide uitstraling geven, maar ook daadwerkelijk vermoeiend zijn en bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken. De plastisch chirurg bepaalt tijdens een eerste consult of u in aanmerking komt voor een bovenooglidcorrectie en welk resultaat u mag verwachten van de ingreep.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Een bovenooglidcorrectie wordt enkel vergoed wanneer er sprake is van een medische reden. In dat geval heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. In alle andere gevallen gaat het om een cosmetische correctie, waarvoor u geen vergoeding van de zorgverzekeraar ontvangt.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

U kunt ervan uitgaan dat het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar is, maar hoelang het resultaat daadwerkelijk te zien is, verschilt per persoon. Hangende bovenoogleden ontstaan vaak door veroudering van de huid. Dit proces gaat ook na de ingreep door. Een gezond leven en goede verzorging van uw lichaam hebben vaak een positief effect op het resultaat.

Kan ik na een bovenooglidcorrectie nog lenzen dragen?

Ja, dat kan zeker. De eerste twee weken na de ingreep is het niet verstandig om de lenzen te dragen, omdat u uw ogen dan nog niet gemakkelijk zelf open kunt doen. Wanneer u uw lenzen weer kunt inbrengen zonder aan het ooglid te trekken, mag u de lenzen weer dragen.

Wat kan ik zelf doen om het herstel te bevorderen?

Voor een goed en snel herstel is het belangrijk dat u onze adviezen opvolgt. Houd de eerste periode voldoende rust, smeer littekencrème en vermijd de zon. Zorg dat u gezond leeft en niet rookt. Dit alles zal ervoor zorgen dat u sneller hersteld bent.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een bovenooglidcorrectie of kom langs voor een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen. Neem voor meer informatie contact op via 023 544 4974, stuur een mail naar info@bloomingpc.nl of maak een afspraak via het contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag09:00 – 17:00 uur
Dinsdag09:00 – 21:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie

Spaarne Gasthuis Noord 3e verdieping

Vondelweg 999

2026 BW Haarlem

info@bloomingpc.nl