Ga direct naar:

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie voor het verhelpen van een vermoeide blik, verminderd zicht, hoofd- en nekpijnklachten als gevolg van hangende bovenoogleden, kunt u uw oogleden laten behandelen. Met een bovenooglidcorrectie liften we de huid aan de bovenkant van de ogen om uw klachten te verhelpen en u weer een frisse, open uitstraling te geven. Naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit, waardoor deze slapper wordt en kan gaan hangen. Hierdoor ervaart u klachten, maar kunt u ook problemen hebben met bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. 

De ervaren plastisch chirurgen van Kliniek Blooming voeren vaak bovenooglidcorrecties uit, waardoor zij veel kennis hebben en zeer bedreven zijn in het uitvoeren van de ingreep. Ze zorgen ervoor dat het litteken precies in de oogplooi valt, waardoor het later nauwelijks zichtbaar is. 

* For English see Eyelid corrective surgery

‘Al van jongs af aan heb ik last van hangende oogleden, maar ik heb een bovenooglidcorrectie lang uitgesteld. Omdat ik steeds meer klachten kreeg heb ik toch een afspraak gemaakt. Ik ben erg tevreden over het resultaat!’

Bovenooglidcorrectie kosten

Bovenooglidcorrectie kosten?  Deze kunnen we niet vooraf inschatten en zijn onder meer afhankelijk van het totale behandelplan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u het beste resultaat behaalt wanneer u kiest voor een bovenooglidcorrectie in combinatie met een onderooglidcorrectie. Tijdens ons vrijblijvend en gratis consult zal de plastische chirurg uitgebreid met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en u informeren over de bijbehorende kosten. Voor een indicatie van de bovenooglidcorrectie kosten kunt u het onderstaand overzicht bekijken. 

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.250,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.300,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee

Bovenooglidcorrectie vergoeding

Bovenooglidcorrectie vergoeding?  In sommige situaties wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Dit kan het geval zijn als de behandeling als medisch noodzakelijk  wordt gezien. Heeft u nekklachten of last van uw ogen door het omhoogkijken, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen. 

Overweegt u een bovenooglidcorrectie om cosmetische redenen en wilt u bijvoorbeeld af van een vermoeide of boze blik door hangende oogleden? Dan dient u in de meeste gevallen de kosten zelf te voldoen. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. 

Beste kliniek bovenooglidcorrectie

Wij bevelen onze kliniek aan voor het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie om de volgende redenen:

– Ervaren plastisch chirurgen, aangesloten bij de NVPC en NVEPC

– Een persoonlijk behandelplan op basis van uw wensen

– Eerste consult direct met de behandelend plastisch chirurg

– Correctie van zware, hangende bovenoogleden

– Natuurlijk resultaat

– Littekens nauwelijks zichtbaar

Vrijblijvend en gratis consult

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt, kunt u een afspraak maken voor een consult met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw klachten, verwachtingen en wensen. Naar aanleiding van een onderzoek zal de plastisch chirurg bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenooglidcorrectie en welke behandelmethode voor u het beste resultaat zal geven. Bij Kliniek Blooming kunt u altijd rekenen op duidelijke voorlichtingen en een eerlijk advies, onder andere over de behandeling, eventuele risico’s en complicaties en de herstelperiode.

Uw plastisch chirurg zal u bovendien vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Indien u vragen heeft, is het mogelijk deze ook tijdens het consult te stellen. Besluit u over te gaan tot een behandeling, dan wordt alle informatie opgesteld in een behandelplan. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

De behandeling

Voor uw behandeling zal de plastische chirurg de te verwijderen huid nauwkeurig aftekenen en wordt u verdoofd. Een bovenooglidcorrectie wordt vrijwel altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door een plastisch chirurg. Hierdoor voelt u niets van de ingreep. Nadat de huid is gedesinfecteerd, snijdt uw plastisch chirurg het teveel aan huid weg. Indien nodig verwijdert hij ook overtollig onderhuids vetweefsel. Doordat de plastisch chirurg de incisie in de natuurlijke plooi van het bovenooglid maakt, valt het minimale litteken welke overblijft na de operatie niet op.Na de ingreep wordt de incisie onderhuids gehecht en vastgemaakt met hechtpleisters. U mag dezelfde dag weer naar huis.

Bovenooglidcorrectie herstel en nazorg

Hoewel u na de ingreep direct richting huis mag, kunt u nog niet zelf autorijden. Zorg dat er iemand aanwezig is die u na de ingreep naar huis kan brengen. Na de behandeling kunnen uw ogen nog wat gezwollen, rood en/of blauw zijn. Om de zwelling te verminderen raden we aan om, in ieder geval de eerste nacht, een extra kussen te gebruiken, zodat uw hoofd wat hoger ligt. De zwelling en de bloeduitstortingen trekken over het algemeen binnen een week weg. Houd voldoende rust ter bevordering van uw herstel.

Over het algemeen valt de pijn na een bovenooglidcorrectie mee, maar pijnstillers en koelen met een coldpack kunnen daar de eerste uren na de ingreep bij helpen. Ter bevordering van uw herstel is het daarnaast belangrijk dat u voldoende rust houdt. We adviseren u om de eerste drie tot zes weken geen zware inspanningen te doen. Ook contactlenzen kunt u de eerste twee weken beter niet dragen.

Een week na de ingreep komt u langs in de kliniek. We verwijderen de hechtingen en de plastisch chirurg bekijkt het herstel. U wordt daarnaast geïnformeerd over de verdere procedure. De eerste zes maanden is het litteken nog rood van kleur, maar dit wordt geleidelijk minder. We adviseren u de gehele herstelperiode een crème op het litteken te smeren en het litteken goed te beschermen tegen de zon. Dit voorkomt verkleuring. Na het verwijderen van de hechtingen is er al een goed resultaat te zien, maar pas na zes maanden bent u volledig hersteld.

Neem pijnstillers en koel uw ogen regelmatig om de pijn te verlichten.

We verwijderen in onze kliniek uw hechtingen en monitoren het herstel.

U mag weer lenzen dragen en, afhankelijk van uw baan, aan het werk.

U mag weer sporten en andere lichamelijke inspanningen verrichten.

U bent helemaal hersteld en het eindresultaat is nu goed zichtbaar.

Risico’s en complicaties

Net als bij het merendeel van de chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s verbonden aan een bovenooglidcorrectie. Ondanks dat deze risico’s zeer uitzonderlijk zijn, stellen we u hiervan graag op de hoogte. 

Zeldzaam

  • Allergische reactie op het desinfecteermiddel, de pleisters of verdovingsvloeisto 
  • Trombose

Zeer zeldzaam

  • Nabloeding
  • Wondinfectie
  • Verstoorde wondgenezing

Ondanks de plastisch chirurgen van Kliniek Blooming uiterst ervaren zijn en nauwkeurig werken, bestaat er altijd een zeer minimale kans dat er geen exact symmetrisch resultaat wordt behaald.

Littekens

Doordat de littekens in de natuurlijke plooi van het bovenooglid vallen, ziet u de littekens na volledig herstel nauwelijks nog. De eerste periode zijn de littekens nog rood van kleur, maar deze kleur wordt steeds lichter. Gebruik een littekencrème en vermijd uv-straling tijdens het herstel. Hierdoor zullen de littekens uiteindelijk nagenoeg onzichtbaar zijn.

Roken

Roken verhoogt de kans op een infectie. Daarom raden wij ten zeerste aan om minimaal zes weken voor de ingreep te stoppen. Het is belangrijk dat u dit ten minste volhoudt tot zes weken na de ingreep.

Bovenooglidcorrectie voor en na

Na de ingreep kunnen uw ogen opgezwollen zijn. Zodra de zwelling is weggetrokken, is resultaat van de ingreep al goed zichtbaar. Een ooglidcorrectie heeft vaak een grote positieve invloed op zowel medische als cosmetische klachten. Dankzij de ingreep ziet u er weer jonger en frisser uit. Daarnaast verminderen klachten van verminderd zicht en hoofdpijn vrijwel direct. Doordat de littekens nauwkeurig worden gehecht en in de huidplooi van het ooglid vallen, zijn deze nauwelijks zichtbaar.

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is vooral geschikt voor mensen die last hebben van zware, hangende bovenoogleden. Meestal is dit een gevolg van verminderde elasticiteit van de huid, waardoor er een teveel aan huid of weefsel ontstaat. Dit kan u een vermoeide uitstraling geven, maar ook daadwerkelijk vermoeiend zijn en bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken. De plastisch chirurg bepaalt tijdens een eerste consult of u in aanmerking komt voor een bovenooglidcorrectie en welk resultaat u mag verwachten van de ingreep.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Een bovenooglidcorrectie wordt enkel vergoed wanneer er sprake is van een medische reden. In dat geval heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. In alle andere gevallen gaat het om een cosmetische correctie, waarvoor u geen vergoeding van de zorgverzekeraar ontvangt.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

U kunt ervan uitgaan dat het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar is, maar hoelang een resultaat van de ingreep daadwerkelijk te zien is, verschilt per persoon. Hangende bovenoogleden ontstaan vaak door veroudering van de huid. Dit proces gaat ook na de ingreep door. Een gezond leven en goede verzorging van uw lichaam hebben vaak een positief effect op het resultaat.

Kan ik na een bovenooglidcorrectie nog lenzen dragen?

Ja, dat kan zeker. De eerste twee weken na de ingreep is het niet verstandig om de lenzen te dragen, omdat u uw ogen dan nog niet gemakkelijk zelf open kunt doen. Wanneer u uw lenzen weer kunt inbrengen zonder aan het ooglid te trekken, mag u de lenzen weer dragen.

Wat kan ik zelf doen om het herstel te bevorderen?

Voor een goed en snel herstel is het belangrijk dat u onze adviezen opvolgt. Houd de eerste periode voldoende rust, smeer littekencrème en vermijd de zon. Zorg dat u gezond leeft en niet rookt. Dit alles zal ervoor zorgen dat u sneller hersteld bent.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier voor meer informatie.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier