Bovenooglidcorrectie

Vanaf € 1.100,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie voor het verhelpen van een vermoeide blik, verminderd zicht, hoofd- en nekpijnklachten als gevolg van hangende bovenoogleden, kunt u uw oogleden laten behandelen. Met een bovenooglidcorrectie liften we de huid aan de bovenkant van de ogen om uw klachten te verhelpen en u weer een frisse, open uitstraling te geven. Naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit, waardoor deze slapper wordt en kan gaan hangen. Hierdoor ervaart u klachten, maar kunt u ook problemen hebben met bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up.

De ervaren plastisch chirurgen van Kliniek Blooming voeren vaak bovenooglidcorrecties uit, waardoor zij veel kennis hebben en zeer bedreven zijn in het uitvoeren van de ingreep. Ze zorgen ervoor dat het litteken precies in de oogplooi valt, waardoor het later nauwelijks zichtbaar is.

* For English see Eyelid corrective surgery

Bovenooglidcorrectie kosten

Deze kunnen we niet vooraf inschatten en zijn onder meer afhankelijk van het totale behandelplan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u het beste resultaat behaalt wanneer u kiest voor een bovenooglidcorrectie in combinatie met een onderooglidcorrectie. Tijdens ons vrijblijvende consult zal de plastische chirurg uitgebreid met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en u informeren over de bijbehorende kosten. Voor een indicatie van de bovenooglidcorrectie kosten kunt u het onderstaand overzicht bekijken.

Bovenooglidcorrectie vergoeding

In sommige situaties wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Dit kan het geval zijn als de behandeling als medisch noodzakelijk wordt gezien. Heeft u nekklachten of last van uw ogen door het omhoogkijken, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen.

Overweegt u een bovenooglidcorrectie om cosmetische redenen en wilt u bijvoorbeeld af van een vermoeide of boze blik door hangende oogleden? Dan dient u in de meeste gevallen de kosten zelf te voldoen. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. Onze plastisch chirurgen zijn voor vergoede zorg verbonden aan het Spaarne Gasthuis in Haarlem en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Een afspraak maakt u via de poli plastische chirurgie.

Feiten over Bovenooglidcorrectie

Wat kost een Bovenooglidcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.250,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.450,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.500,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee
voor en na foto's Bovenooglidcorrectie

Resultaten Bovenooglidcorrectie

voor en na foto's Bovenooglidcorrectie

‘Al van jongs af aan heb ik last van hangende oogleden, maar ik heb een bovenooglidcorrectie lang uitgesteld. Omdat ik steeds meer klachten kreeg heb ik toch een afspraak gemaakt. Ik ben erg tevreden over het resultaat!’

Het behandeltraject

Hoe gaat een Bovenooglidcorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking, een chronische aandoening vanaf de geboorte of een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. U kunt voorafgaand aan de behandeling uw zorgverzekeraar raadplegen om zeker te weten of de behandeling voor u vergoed wordt.

Hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie voor u zichtbaar is, is niet precies te zeggen omdat dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar. Na een correctie van de oogleden zien uw ogen er fris en uitgerust uit, maar vergeet niet dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat. Haal het maximale uit de behandeling door gezond te leven en goed voor uw lichaam te zorgen.

De littekens van een ingreep aan de ogen zijn nauwelijks zichtbaar, omdat de snede in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt. De eerste twee weken na de behandeling kan de huid rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

Ja, dat mag. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze gemakkelijk kunt inbrengen en verwijderen zonder daarbij te veel aan het ooglid te trekken. Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Wanneer u klachten ervaart als hangende oogleden, wallen, beperkt gezichtsveld, vermoeide blik of hoofdpijn kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw situatie en beoordeelt hij of een dergelijke ingreep de geschikte oplossing voor u is.

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. Het is dan ook verstandig om vooraf enige voorbereidingen te treffen. Houd er rekening mee dat u na de behandeling hersteltijd nodig heeft. Regel dit met uw werk en zorg voor oppas voor uw kinderen. U mag na de behandeling namelijk niet zwaar tillen of bukken. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid met u hoe zich het beste kunt voorbereiden.

U kunt starten met het smeren van de littekencrème zodra de korstjes op het ooglid zijn verdwenen. Probeer de crème de eerste twee weken zo licht mogelijk aan te brengen. U krijgt de littekencrème van ons mee tijdens de eerste controleafspraak in de kliniek.

In principe kan iedereen die niet tevreden over zijn ogen is een ooglidcorrectie ondergaan. We merken dat de meeste mensen die kiezen voor een ingreep aan de oogleden ouder zijn dan 30 jaar. Toch kunnen ook jongeren voor een behandeling bij ons terecht. Wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden zijn namelijk vaak erfelijk bepaald.

We raden u de eerste zes weken aan om zo min mogelijk de zon in te gaan. Wanneer u dit toch doet, is het belangrijk een zonnebril en goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Nee, u kunt na een ooglidcorrectie beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee wanneer u de ingreep ondergaat of kom met het openbaar vervoer.

Het is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert wanneer u weer aan de slag kunt. De eerste dagen zult u blauwe plekken krijgen en een gezwollen huid hebben rondom de ogen. Licht huishoudelijk werk doen is de eerste week toegestaan. Verricht u lichamelijk zwaar werk? Dan adviseren we uw werk na ongeveer drie tot vier weken weer rustig op te bouwen. Luister hierbij vooral goed naar uw lichaam. U voelt het beste aan wat wel en niet gaat.

Zolang de hechtingen er nog inzitten kunt u geen make-up op uw ogen dragen. Zodra de hechtingen verwijderd zijn, mag u weer make-up dragen. Wees hier de eerste twee maanden nog wel voorzichtig mee. Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Het is verstandig om de eerste weken even rust te nemen. Na gemiddeld drie tot vier weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over het herstel.

De dag na de ingreep mag u gewoon weer douchen. Probeer hierbij wel de wond zoveel mogelijk droog te houden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Is de wond toch nat geworden? Dep deze dan voorzichtig droog.

Wil je meer informatie over een Bovenooglidcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.