Littekencorrectie

Vanaf vanaf € 600,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Littekencorrectie

Na een huidbeschadiging door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of brandwond kan littekenweefsel ontstaan. Sommige littekens worden dik (hypertrofisch), breed of groeien rondom het originele litteken, waardoor wild vlees (keloïd) ontstaat. Hierdoor zijn de littekens ongewenst opvallend. Vooral bij mensen met een donkere of lichte, rossige huidskleur komt deze overmatige littekenvorming voor. Bij bepaalde lichaamsdelen is er een vergrote kans op littekenvorming, zoals de schouders en het borstbeen. Met behulp van een littekencorrectie maken we de littekens minder opvallend door het littekenweefsel te verminderen, te verkleinen of te verplaatsen.

Een littekencorrectie bij Kliniek Blooming:

  • Vooraf uitgebreid consult met plastisch chirurg
  • Persoonlijk behandelplan: verschillende technieken mogelijk
  • Jarenlange ervaring met littekencorrectie en tatoeages verwijderen
  • Ervaren plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

Alle littekencorrecties worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen, die ook werkzaam zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk.

Wat kost een littekencorrectie?

Wat de kosten zijn van een littekencorrectie is afhankelijk van de techniek die we gebruiken om het littekenweefsel minder opvallend te maken. Tijdens het eerste consult bespreekt uw behandelend plastisch chirurg de mogelijkheden en bijbehorende kosten met u.

Vergoeding door verzekeraar

Of een littekencorrectie door uw verzekeraar wordt vergoed hangt van verschillende factoren af. Naast de aard en ernst van het litteken speelt uw verzekeringspakket hierin een rol. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien u recht heeft op een vergoeding, kunt u de behandeling in het ziekenhuis laten uitvoeren. In dat geval kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij de polikliniek Plastische Chirurgie van het Spaarne Gasthuis in Haarlem of het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Feiten over Littekencorrectie

Wat kost een Littekencorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

Littekencorrectie

vanaf vanaf € 600,-

Chirurgische tatoeage verwijdering

vanaf vanaf € 600,-

Verwijderen permanente fillers

vanaf vanaf € 750,-
Het behandeltraject

Hoe gaat een Littekencorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de aard en ernst van het litteken en het soort verzekering dat u heeft. Vraag voordat u de behandeling laat uitvoeren bij uw zorgverzekeraar na of u recht heeft op een vergoeding.

Na de ingreep kunt u pijnklachten ervaren. Pijnstillers zoals paracetamol verzachten de pijn. Zorg dat u de pijnstillers in huis heeft voordat u de ingreep ondergaat. Ook littekencrème kan de pijn verlichten.

Iedereen met een ongewenst en opvallend litteken komt in aanmerking voor een littekencorrectie. Op vrijwel iedere plek op het lichaam is een littekencorrectie mogelijk, echter zal de behandelend plastisch chirurg van tevoren bepalen of er met de ingreep een realistisch doel behaald kan worden.

Vanaf de dag na de ingreep mag het litteken een beetje nat worden. Een korte douchebeurt is dus geen probleem. De eerste zes weken mag u echter niet in bad, zwemmen of naar de sauna.

De plastisch chirurgen zullen het litteken zoveel mogelijk verminderen, maar het litteken helemaal laten verdwijnen is onmogelijk. Vaak ontstaat er een nieuw litteken na de ingreep, dat door de zorgvuldigheid van de chirurg vele malen minder opvalt dan het oorspronkelijke litteken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte resultaat met u.

Wil je meer informatie over een Littekencorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.