Bloemingdael is Blooming

Omdat we samen groeien is deze nieuwe naam een mooie stap!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Littekencorrectie

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming hebben een jarenlange ervaring op het gebied van brandwonden zorg door hun werkzaamheden in het brandwonden centrum in Beverwijk. Daardoor zijn ze enorm bedreven in het uitvoeren van allerlei vormen van littekencorrecties.

Wat zijn littekens?

Bij beschadiging van de huid, door een operatie, een ongeval of brandwond kan littekenvorming ontstaan. Littekens kunnen dik (hypertrofisch) worden of zelfs buiten de begrenzing van het originele litteken gaan groeien en wild vlees geven (keloïd). Deze overmatige littekenvorming wordt vaker gezien bij mensen met een donkere huidskleur of een hele lichte rossige huidskleur. Bepaalde lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld de schouders en het borstbeen geven een vergrote kans op littekenvorming dan elders op het lichaam. Een litteken kan ook beïnvloed worden door de richting van het litteken ten opzichte van huidsspanningslijnen. In het gelaat is dit duidelijk te zien bij het aanspannen van de gelaatsspieren.

Eerste consult

In het voorbereidend gesprek leggen wij u uit hoe een littekencorrectie precies in zijn werk gaat. Hierbij bespreken wij het gehele behandeltraject en informeren wij u over de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn.

Werkwijze littekencorrectie

Soms kan met behulp van operaties verbetering bereikt worden, een wond gemaakt doormiddel van een chirurgisch mesje geeft een ‘mooier’ litteken dan bijvoorbeeld een ‘scheurwond’. In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor inspuitingen, laserbehandeling of dermabrasie. Bij deze laatste techniek wordt met een klein slijptolletje het litteken egaler van oppervlakte gemaakt. Ook bij het verwijderen van tatoeages kan worden gekozen voor verschillende technieken. Donkere kleuren kunnen soms goed in meerdere sessies worden weg gelazerd, als er meer kleur bij zit wordt er soms voor gekozen om een tatoeage in meerdere sessies weg te snijden. Wij kijken in elk specifiek geval welke techniek er geïndiceerd is om het best mogelijke resultaat te behalen.

Na de behandeling

Bij een littekencorrectie trachten we de vorm van het litteken te verbeteren. Ook al wordt een littekencorrectie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgevoerd, het uiteindelijke resultaat kan niet worden gegarandeerd. Na de littekencorrectie kan het zijn dat de littekens langere tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kunnen zijn. Afhankelijk van de  behandelmethode kan het zijn dat u een week na behandeling terug dient te komen ter controle en het eventueel verwijderen van hechtingen. Wij beogen een zo goed mogelijk resultaat en raden u daarom aan om, ter bevordering van het herstel, onze nazorg adviezen op te volgen. Zo dient direct en indirect zonlicht enige tijd vermeden te worden. Daarnaast is het raadzaam een product te gebruiken ter ondersteuning van het herstel, bijvoorbeeld de Staudt littekencrème.

Risico’s en complicaties

Als bij ieder andere behandeling of operatie kunnen er complicaties optreden. Complicaties zijn zeer uitzonderlijk. Complicaties kunnen bijvoorbeeld zijn; infectie, bloeduitstorting, weefselversterf, gevoelloze huid, etc. Dankzij een team van ervaren specialisten heeft kliniek Blooming door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met het corrigeren van littekens. Ondanks onze expertise en ervaring vinden wij het belangrijk dat u als cliënt altijd op de hoogte bent van de risico’s en mogelijke complicaties. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de bovenstaande informatie, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Vergoeding

Of een littekencorrectie door uw verzekeraar wordt vergoed hangt van verschillende factoren af. Naast de aard en ernst van het litteken speelt hierin uw verzekeringspakket een rol. Informeert u bij uw eigen zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding. Indien u aanspraak kunt maken op vergoeding kunt u de behandeling in het ziekenhuis laten uitvoeren. U kunt dan rechtsreeks een afspraak maken bij de polikliniek Plastische Chirurgie van het Spaarne Gasthuis in Haarlem of het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een littekencorrectie? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, of door te mailen naar info@bloomingpc.nl. Of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag09:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 17:00 uur
Woensdag09:00 – 17:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Vrijdag09:00 – 17:00 uur

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een littekencorrectie kunt u in onze kliniek in Haarlem tevens terecht voor:

Gerelateerde behandelingen:

Feiten over een littekencorrectie

Anesthesie
Lokale verdoving
Operatieduur
30 - 60 minuten
Hersteltijd
3 - 7 dagen
info@bloomingpc.nl