injectables 1 - Littekencorrectie

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Littekencorrectie

Na een huidbeschadiging door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of brandwond kan littekenweefsel ontstaan. Sommige littekens worden dik (hypertrofisch), breed of groeien rondom het originele litteken, waardoor wild vlees (keloïd) ontstaat. Hierdoor zijn de littekens ongewenst opvallend. Vooral bij mensen met een donkere of lichte, rossige huidskleur komt deze overmatige littekenvorming voor. Bij bepaalde lichaamsdelen is er een vergrote kans op littekenvorming, zoals de schouders en het borstbeen. Met behulp van een littekencorrectie maken we de littekens minder opvallend door het littekenweefsel te verminderen, te verkleinen of te verplaatsen.

Een littekencorrectie bij Kliniek Blooming

 • Vooraf uitgebreid consult met plastisch chirurg
 • Persoonlijk behandelplan: verschillende technieken mogelijk
 • Jarenlange ervaring met littekencorrectie en tatoeages verwijderen
 • Ervaren plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

Alle littekencorrecties worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen, die ook werkzaam zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk.

Wat kost een littekencorrectie?

Wat de kosten zijn van een littekencorrectie is afhankelijk van de techniek die we gebruiken om het littekenweefsel minder opvallend te maken. Tijdens het eerste consult bespreekt uw behandelend plastisch chirurg de mogelijkheden en bijbehorende kosten met u.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Chirurgische tattoeage verwijderingv.a. € 600,00Lokale verdovingNee
Littekencorrectiev.a. € 600,00Lokale verdovingNee
1 moedervlek verwijderen€ 550,00Lokale verdovingNee
2 moedervlekken verwijderen€ 650,00Lokale verdovingNee
3 moedervlekken verwijderen€ 800,00Lokale verdovingNee
4 moedervlekken verwijderen€ 950,00Lokale verdovingNee
Verwijderen permanente fillersv.a. € 750,00Lokale verdovingNee

Vergoeding door verzekeraar

Of een littekencorrectie door uw verzekeraar wordt vergoed hangt van verschillende factoren af. Naast de aard en ernst van het litteken speelt uw verzekeringspakket hierin een rol. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien u recht heeft op een vergoeding, kunt u de behandeling in het ziekenhuis laten uitvoeren. In dat geval kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij de polikliniek Plastische Chirurgie van het Spaarne Gasthuis in Haarlem of het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Eerste consult

Voordat u langskomt voor een littekencorrectie, bezoekt u de kliniek voor een eerste consult. In dit consult ontmoet u de behandelend plastisch chirurg, waarmee u uw wensen bespreekt. De plastisch chirurg bekijkt uw litteken en bespreekt de mogelijkheden, evenals het gehele behandeltraject en de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn. Het blijft immers een plastische chirurgie behandeling. Een goede voorbereiding is dus belangrijk, zodat u exact weet wat u te wachten staat.

Littekencorrectie: de werkwijze

We corrigeren littekenweefsel op meerdere manieren. De meest voorkomende correctietechniek is een operatie. De plastisch chirurg maakt na lokale verdoving een incisie met een mesje en verwijdert het litteken. Na het verwijderen van het litteken wordt de wond met dun hechtdraad gehecht. Hierdoor ontstaat een nieuw litteken, echter geeft een chirurgisch mesje een ‘mooier’ litteken dan bijvoorbeeld een ‘scheurwond’. Soms sluit de plastisch chirurg de wond door middel van een w- of z-vorm om het litteken zo onregelmatig te maken.

In sommige gevallen is het beter om ter correctie van het oude litteken te kiezen voor inspuitingen, laserbehandeling of dermabrasie. Bij deze laatste techniek wordt met een klein slijptolletje het litteken egaler gemaakt.

Na de ingreep: herstel en nazorg

Na de littekencorrectie mag u direct naar huis om te herstellen. Zorg ervoor dat u vervoer regelt, want u mag na de ingreep nog niet zelf rijden. Het verband rond het litteken moet de eerste dagen blijven zitten, daarna plakt u de wond af met een pleister. Afhankelijk van de behandelmethode dient u een week na behandeling langs te komen voor een controle en voor het eventueel verwijderen van hechtingen.

Ter bevordering van het herstel en voor een zo goed mogelijk resultaat raden we u aan om onze nazorgadviezen op te volgen. Vermijd bijvoorbeeld de eerste tijd direct en indirect zonlicht. We adviseren u ook om ter ondersteuning van het herstel Staudt littekencrème te gebruiken. Houd er rekening mee dat de littekens na de ingreep langere tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kunnen zijn. Dit is een natuurlijke reactie en onderdeel van het herstelproces, dus schrik hier niet van. Na zeven tot tien dagen mag u het nieuwe litteken voorzichtig met make-up camoufleren.

Risico’s en complicaties

Dankzij een team van ervaren specialisten heeft kliniek Blooming door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met het corrigeren van littekens. Ondanks onze expertise en ervaring vinden we het belangrijk dat u als cliënt altijd op de hoogte bent van de risico’s en mogelijke complicaties.

Complicaties bij een littekencorrectie zijn zeer zeldzaam. Toch is er net als bij iedere behandeling of operatie een kleine kans op complicaties, zoals:

 • Infecties
 • Nabloedingen
 • Zwelling
 • Weefselversterf
 • Gevoelloze huid
 • Allergische reacties
 • Ontevredenheid over het resultaat

We bespreken de risico’s en complicaties in het consult voorafgaand aan de behandeling uitvoerig.

Roken

Voor iedere chirurgische ingreep geldt dat roken een negatief effect kan hebben op het resultaat en herstel. Daarnaast hebben rokers een grotere kans op complicaties dan niet-rokers. Roken vernauwt de bloedvaten en kan problemen opleveren bij de wondgenezing. Stop zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken om de kans op nabloedingen te verkleinen.

Resultaten littekencorrectie

De plastisch chirurgen trachten met de littekencorrectie de vorm van het litteken verbeteren. Ze voeren de behandeling dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit. Toch kunnen we het uiteindelijke resultaat van de ingreep niet garanderen. Hoewel het litteken nooit helemaal zal verdwijnen, doen we er alles aan om het litteken zo onopvallend mogelijk te maken. In het intakegesprek bespreekt de plastisch chirurg het beoogde resultaat met u, zodat u weet wat u van de ingreep en het resultaat kunt verwachten.

Ervaringen

“Het resultaat van de littekencorrectie is boven verwachting. Het proces van voorlichting tot en met nazorg is naar alle tevredenheid verlopen. Ik raad een littekencorrectie bij Blooming zeker aan.”

“De plastisch chirurg gaf van tevoren een realistisch beeld van het resultaat van de littekencorrectie. Dat gaf mij veel vertrouwen. Ik ben erg tevreden over het resultaat.”

“Fijn dat ik zo goed geïnformeerd ben over de ingreep en het herstel. De nazorg was erg prettig en alles is mij enorm meegevallen.”

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over een littekencorrectie. Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via 023 544 4974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl.

Wordt een littekencorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de aard en ernst van het litteken en het soort verzekering dat u heeft. Vraag voordat u de behandeling laat uitvoeren bij uw zorgverzekeraar na of u recht heeft op een vergoeding.

Krijg ik pijnstillers na een littekencorrectie?

Na de ingreep kunt u pijnklachten ervaren. Pijnstillers zoals paracetamol verzachten de pijn. Zorg dat u de pijnstillers in huis heeft voordat u de ingreep ondergaat. Ook littekencrème kan de pijn verlichten.

Voor wie is een littekencorrectie geschikt?

Iedereen met een ongewenst en opvallend litteken komt in aanmerking voor een littekencorrectie. Op vrijwel iedere plek op het lichaam is een littekencorrectie mogelijk, echter zal de behandelend plastisch chirurg van tevoren bepalen of er met de ingreep een realistisch doel behaald kan worden.

Hoelang na de littekencorrectie mag ik weer douchen?

Vanaf de dag na de ingreep mag het litteken een beetje nat worden. Een korte douchebeurt is dus geen probleem. De eerste zes weken mag u echter niet in bad, zwemmen of naar de sauna.

Is het litteken helemaal weg na de littekencorrectie?

De plastisch chirurgen zullen het litteken zoveel mogelijk verminderen, maar het litteken helemaal laten verdwijnen is onmogelijk. Vaak ontstaat er een nieuw litteken na de ingreep, dat door de zorgvuldigheid van de chirurg vele malen minder opvalt dan het oorspronkelijke litteken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte resultaat met u.

Afspraak maken

Voor meer informatie over de ingreep neemt u contact op met een van onze plastisch chirurgen. Maak een afspraak via 023 544 4974, mail naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Chirurgische tattoeage verwijderingv.a. € 600,00Lokale verdovingNee
Littekencorrectiev.a. € 600,00Lokale verdovingNee
1 moedervlek verwijderen€ 550,00Lokale verdovingNee
2 moedervlekken verwijderen€ 650,00Lokale verdovingNee
3 moedervlekken verwijderen€ 800,00Lokale verdovingNee
4 moedervlekken verwijderen€ 950,00Lokale verdovingNee
Verwijderen permanente fillersv.a. € 750,00Lokale verdovingNee

Blooming Plastische Chirurgie

Spaarne Gasthuis Noord 3e verdieping

Vondelweg 999

2026 BW Haarlem

Gerelateerde behandelingen:

Feiten over een littekencorrectie

Anesthesie
Lokale verdoving
Operatieduur
30 - 60 minuten
Hersteltijd
3 - 7 dagen
info@bloomingpc.nl